Murto testasi hyppykuntonsa: Hyvällä fiiliksellä EM-kisoihin

Murto

Maanantainen hyppyharjoitus Turussa toi hyviä uutisia seiväshyppääjä Wilma Murrolle. Jalkapohja kesti hyvin hyppäämistä ja harjoitus sujui niin hyvin, että juniorien ME:n haltija päätti kilpailla 19-vuotiaiden EM-kisoissa Grossetossa Italiassa tulevassa viikonvaihteessa.

– Sovittiin viikko sitten, että maanantaina kokeillaan hyppäämistä ja sen perusteella päätetään lähdetäänkö kisoihin vai ei. Aamulla mietin, että pitääkö harjoituksen jälkeen alkaa parkumaan vai pakkaamaan, mutta nyt on hyvä fiilis, Murto sanoo.

Murto, 19, on tehnyt hyppyharjoituksen edellisen kerran kesäkuun alussa. Sen jälkeen kivut oikean jalan jalkapohjassa ovat estäneet hyppäämisen ja rajoittaneet juoksuharjoittelua. Fyysistä kuntoa on pidetty yllä korvaavalla harjoittelulla.

– Olin itse yllättynyt miten hyvältä juokseminen tuntui, vaikka harjoittelussa on jouduttu tekemään aika paljon soveltavaa treeniä kuten vesijuoksua. Paljon on tehty myös lihaskuntoa, varsinkin yläkropan voimaa.

Junioreiden EM-kilpailun torstainen karsinta on Murrolle ulkoratakauden avaus. Hän ylitti talven hallikaudella 466 ja hänet valittiin EM-joukkueeseen, vaikka jalkavaiva on estänyt kilpailemisen. Jos Murto ei olisi pystynyt hyppäämään, joukkueeseen olisi noussut varamieheksi valittu Alina Strömberg.

– Hyppääminen ei sattunut jalkaan. Se tuntui tosi hyvältä. Harjoituksen jälkeen nilkkaa vähän aristi, mutta se oli odotettua, koska se ei ole niin tottunut juoksemiseen. Hyppääminen tuntui hyvältä, Murto sanoi.

Murto: ”Mennään kisa kerrallaan”

EM-kilpailuun Murto lähtee olosuhteet huomioiden luottavaisena. Vuosi sitten hän oli saman ikäluokan MM-kisoissa kolmas.

– Todennäköisesti hyppään karsinnassa vähän normaalia lyhyemmällä vauhdilla. Hyppyjen korkeudet riittävät karsinnassa vähän lyhyemmälläkin vauhdilla. Katsotaan sitten mitä tehdään finaalissa, Murto sanoo.

Murto on jo valittu myös elokuisiin Lontoon MM-kisoihin, joten Grosseton kisalla on iso rooli myös loppukesän kisoja ajatellen. Sitä Murto ei aio murehtia.

– Se on iso voitto, että pääsen taas kilpailemaan. Mennään päivä ja kisa kerrallaan.