Murto taivutti MM-pronssille: Kauhea nälkä jäi Rioon

Murto taivutti MM-pronssille: Kauhea nälkä jäi Rioon

Seiväshyppääjä Wilma Murto taisteli väkevästi mestaruudesta ja taivutti pronssilla 19-vuotiaiden MM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa. Mitali heltisi 440:n ylityksellä.

– Kaikkeni yritin, ja hyvinhän se meni, mutta parempaakin oli mahdollisuus, Murto tuumi palattuaan kilpailun kärkikolmikon kanssa kunniakierrokselta.

Murto avasi kilpailun ylittämättä 430 ensimmäisellään. Sen jälkeen 440 meni kolmannella ja varmisti mitalin. Kun mitali oli varma, Murto aloitti vimmatun taistelun mestaruudesta. 

Hän jätti ensin 445 väliin ja yritti sitten kerran onnistumatta korkeuksista 450, 455 ja 460, kun kilpailun voittanut Sveitsin Angelica Moser meni 445, 450 ja voiton tuoneen 455 ensimmäisellään.

 – Nyt oli vaikeuksia saada hyppy jatkumaan. Yksikään hyppy ei tänään tuntunut siltä kuin mitä se on parhaimmillaan. Kolmannessa yrityksessä 440:stä rima oli erittäin lähellä pudota, mutta ei pudonnut. Se pelasti päivän, Murto muisteli.

– Oma tuntuman mukaan päivän parhaat hypyt olivat yritykset 455:stä ja 460:stä., mutta tällaisessä kilpailussa hypyistä ei  paljon muista, Murto totesi.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Venezuelan Rebeilys Peinado oli ylitettyään 440 ensimmäisellään.

Koivunen: Aika normaali arvokisafinaali

Valmentaja Jarno Koivunen kuvasi suojattinsa kisaa aika normaaliksi loppukilpailuksi.

– Ensin odotellaan puolitoista tuntia ja sitten alkaa toiminta. Korkeudessa 440 oli vaikeuksia, mutta hyvin Wilma sen klaarasi. Kaikkiaan hän voi olla ihan tyytyväinen kisaansa, Koivunen totesi.

MM-kisa oli Salon Vilppaan hyppääjälle jo kauden toinen arvokisa. Amsterdamin EM-kisoissa hän oli seitsemäs. Kausi jatkuu vielä elokuussa Rion olympialaisiissa.

– Kauhea nälkä sinne Rioon jäi, vaikka eiväthän nämä kauden kaksi arvokisaa ole huonosti menneet, Murto sanoi