Murto taivutti kärkituloksen Ideaparkissa – Koivunen: Toinen yritys 460:stä oli hulppea – Kujanpää lenkkarit jalassa 535

Salon Vilppaan Wilma Murron kunto nousee kohisten. Murto voitti Lempäälän Ideaparkissa käydyn seiväshyppykilpailun kauden kotimaisella kärkituloksella 450, jolla hän nousee kuluvan talven Euroopan hallitilaston jaetulle neljännelle sijalle.

– Treeneissä on koko ajan näyttänyt, että kunto menee hyvää suuntaan. Nyt oli vielä jonkin verran treenikuormaa tältä viikolta, eikä siksi kilpailussa ollut ihan freessi olo. Ensi viikolla otetaan sitten kevyemmin pohjoismaista maaottelua varten, Murto sanoi.

Murto taivutti viikko sitten Tukholmassa 447. Nyt hän ylitti Lempäälässä 425, 435 ja 450 toisella yrityksellään. Kolmesta yrityksestä korkeudesta 460 toinen nousi erittäin korkealle, mutta Murto putosi riman päälle.

– Hyppäsin nyt ensimmäisen kerran täydellä 14 askelen vauhdilla ja hypyt eivät vielä olleet ihan mallikelpoisia. Teknisesti 12 askeleen vauhdilla tuli parempia hyppyjä, mutta löysin hyvin energiaa hypätä korkealta. Nyt pitää vain saada tekniikka kiillotettua, Murto sanoi.

Samaa mieltä oli valmentaja Jarno Koivunen.

– Varsinkin toinen hyppy korkeudesta 460 oli korkeudeltaan aika hulppea. Kunhan Wilma saa noilla juoksuilla hypyn vakioitua, niin hyvä tulee, Koivunen sanoi.

Toiseksi kilpailussa taivutti Oulun Pyrinnön Elina Lampela, joka ylitti 417.

 

Melender rikkoi 19-vuotiaiden MM-rajan

Vaasan Vasaman Essi Melender oli kolmas ylitettyään ennätyksensä 407. Melender on parantanut ennätystään jo neljässä peräkkäisessä kilpailussa. Ideaparkissa bonuksena oli ensi kesän 19-vuotiaiden MM-rajan rikkominen.

– 407:n ylitys oli täydellinen hyppy. Askelmerkki osui kohdalleen ja siitä tuli muutenkin hyvä, Melender kertaili.

Melender yritti kolmesti korkeudesta 417, mutta ei onnistunut.

– Jos saan samanlaisen hypyn 417:sta kuin mitä nyt tuli 407:stä, sen pitäisi mennä vielä tänä talvena, Melender arvioi.

Vaasalaisen mukaan talven hypyt ovat kulkeneet nimenomaan kilpailuissa.

– Hyppytreenit eivät ole menneet niin hyvin, kun olen hypännyt pienemmillä seipäillä, mutta toisaalta onhan jokainen kilpailukin hyppytreeni, Melender tuumi.

Urho Kujanpää meni 535 lenkkarit jalassa

Kujanpää lenkkarit jalassa 535

Miesten kilpailun hahmo oli Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää. Hän ylitti 12 askelen vauhdillalenkkarit jalassa 535 ja oli kolmas samalla tuloksella kilpailun kärkikaksikon Alajärven Ankkureiden Mikko Paavolan ja Someron Esan Tommi Holttisen kanssa.

Kujanpään ponnistavan jalan nilkka meni sijoiltaan heinäkuussa Tampereella käydyssä kilpailussa. Se päätti kauden torsoksi ja Kujanpään jalka oli kuukauden kipsissä.

– Kaikeksi onneksi siinä ei tullut luun murtumia eikä nilvelsiteitä katkennut, Kujanpää kertoi.

Lempäälän kilpailu oli Kujanpäälle toinen tänä talvena ja kertoi, että kesää ajatellen kunto menee hyvään suutaan.

–  Olen hypännyt harjoituksissa kunnon vauhdilla 3-4 hyppyreeniä. Hyppäsin nyt lenkkareilla, joilla olen hypännyt myös harjoituksissa. Piikkareita en ole vielä oikein pystynyt pitämään, Kujanpää sanoi.

– Sinne viiden ja puolen metrin tuntumaan olisi ollut mahdollisuuksia. Viimeinen yritys 545:stä meni läpi.

16-vuotias Alasaari ylitti 505

Laihian Lujan 16-vuotias Juho Alasaari oli neljäs parannettuaan ennätystään kahdella sentillä 505:een. Edellinen ennätys syntyi viikko sitten Tukholmassa.

– Toivottavasti nyt ollaan menossa siihen suuntaan, että tulisi tasaisesti viiden metrin ylityksiä. Siitä olisi helppoa lähteä nostamaan rimaa. Uskon, että sellaista 510-520 tulosta voin lähteä hakemaan, jos kaikki menee hyvin, Alasaari viittasi ensi kesään.

Lempäälän kilpailun Alasaari päätti kolmeen yritykseen korkeudesta 510.

– 505:n ylitykseen juoksu tuli nyt vähän paremmin. Sain seivästäkin paremmin ajettua ja pääsin hyvin seipään mukaan, Alasaari sanoi.

Yleisurheilutuloksia/seiväshyppy

Lempäälä:

Ideaparkin seiväskilpailu:

Naiset,

Seiväs: 1) Wilma Murto SalVil 450 (kkk), 2) Elina Lampela OP 417, 3) Essi Melender VaasVa 407 (19-v. MM-raja), 4) Kiia Jullenmaa PoYU 382, 5) Emma Rovasalo 17 HyvinkSU 382.

Miehet,

Seiväs: 1) Mikko Paavola AlajAn 535, 2) Tommi Holttinen SomEsa 535, 3) Urho Kujanpää TP 535, 4) Juho Alasaari 17 LaihLu 505 (17-v. ka-2), 5) Johan-Antti Kivilahti HaapajKi 505, 6) Jere Keskinen VaasTo 490.