Murto suosikkina Ystävänpäivän seiväskisaan Turussa – Newman kv. haastajakaartin kärkinimi

Wilma Murto kohtaa kansainvälisen tason haastajakaartin Ystävänpäivän seiväshyppykilpailussa Turussa 14. helmikuuta. Murto on Gatorade Centerissä tilasto- ja yleisön suosikki, mutta ilmaiseksi voitto ei heltiä.

– Murron kärkihaastaja on kanadalainen Alysha Newman, joka voitti viikonvaihteen hallikisan Gentissä 470:n ylityksellä, sanoo kilpailun urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

– Newman on monet arvokisa käynyt, kokenut hyppääjä, jonka ennätys on 482. Hän tähtää talven kuntoaan maaliskuisiin Glasgow´n MM-halleihin ja luonnollisesti kesällä Pariisin olympialaisiin.

Alysha Newman on Wilma Murron kärkihaastaja Turussa.

Turussa kilpailevat myös Kreikan Eléni-Klaoúdia Pólak ja Norjan ennätysnainen Lene Onsrud Retzius. Kaksikon ennätykset ovat 471 ja 470.

– ­Pólak on EM-hallien viitonen. Hän on kilpaillut maansa ulkoratojen EM- ja MM-joukkueissa ja on hyvässä vireessä. Edellisessä kilpailussaan Pireuksessa hän teki yrityksiä ennätyskorkeudestaan 473 voitettuaan kilpailun 450:n ylityksellä, Salonen sanoo.

– Retzius on kilpaillut Norjan EM- ja MM-joukkueissa ja ollut lajinsa ykkönen Norjassa jo pitkään. Hiljattain Ranskassa Val-de-Reuilin kilpailussa hän nosti Norjan halliennätyksen lukemiin 454.

Imogen Ayris on Uuden-Seelannin tasokkaan seiväshyppääjäkaartin tulevaisuuden nimiä.

Tulevaisuuden tähdet Norjasta ja Uudesta Seelannista

Turussa kilpailee myös kaksi lajin nuorta tulevaisuuden nimeä. Norjan­ Kitty Augusta Friele Faye, 21, oli vuosi sitten kolmas Espoon alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa. Mitali oli historiallinen, sillä se oli ensimmäinen, jonka norjalainen naisseiväshyppääjä on arvokisoissa voittanut.

Friele Faye ylitti tammikuussa halliratojen ennätyksensä 440 ja tavoittelee sille jatkoa Turussa.

Uuden-Seelannin laadukkaasta naisseiväshyppääjien joukosta Turussa kilpailee 23-vuotias Imogen Ayris. Lupaavan voimistelijan uran seiväshyppyyn vaihtanut Ayris ylitti neljä metriä jo 15-vuotiaana ja on sittemmin ammentanut oppia mm. harjoittelemalla 494 ylittäneen Eliza McCartneyn kanssa. Ayris on noussut rivakasti kohti kansainvälistä kärkeä. Ennätys on nyt 454.

Saga Andersson hakee kauden parasta Turun kilpailusta.

Murron ohella suomalaisista Turussa kilpailevat Saga ja Silja Andersson. Siskoksista Saga ylitti viime vuonna 450. Syksyn harjoituskaudella hän on rakentanut kehitysharppaa pienellä vauhtijuoksun muutoksella. Silja Andersson taivutti viime kesänä Espoossa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa kuudenneksi.

Turussa siskokset hakevat hallikauden parasta ja onnistuessaan myös ennätyksiään kansainvälisessä seurassa.

Uuden sukupolven seiväshyppyshow

Tapahtuman viihdesisältöä tuottava Joona Haarala Hype Works Oy:stä lupaa Ystävänpäivän kilpailulle näyttävän shown.

– Kun voi keskittyä vain yhteen lajiin, on helppo luoda iso show urheilua kunnioittaen. Gatorade Centerissä on laaja valokattaus valmiina ja hienot digitaaliset pinnat, kiittelee kokenut tapahtumaohjaaja.

– Saliin tulee yhdeksänmetrinen sisääntuloportti ja lisävaloja kentän pinnalle. Tapahtuman valoelementit on suunniteltu niin, että ne ovat yhtä aikaa visuaalisesti näyttäviä, mutta kunnioittavat urheilijaa.

Urheilijoista tehdään yleisölle seurattavaa videotaululla haastattelumuotoisten ”pelaajakorttien” avulla, ja  Wilma Murto on osallistunut viihdesisällön suunnitteluun musiikkivalintojen osalta.

– Oli innostavaa kuulla Wilman suosikkibiisit sekä toiveet eri kilpailun vaiheisiin. Luvassa on yllättävä ja raikas setti, kuten Wilmalta voi odottaakin, Haarala naurahtaa.

Tapahtuma huipentuu Meet & Greet -hetkeen

Kilpailun jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tavata Wilma Murto ja muut illan tähdet Meet & Greet -osiossa. Tapahtumaan saapuu bussilastillinen Wilman faneja hänen kotiseurastaan Salon Vilppaasta sekä ympäri maakuntaa.

– Wilma on suomalaisen yleisurheilun supertähti ja monien nuorten esikuva. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle juniorille mahdollisuuden käydä moikkaamassa Wilmaa, vaikka yhteiskuvan merkeissä, sanoo Paavo Nurmi Gamesin toimitusjohtaja Jari Salonen.

Lisätiedot:

Jari Salonen

Toimitusjohtaja

PN Turku Oy

050 062 7973

jari.salonen@paavonurmigames.fi

Lue lisää tapahtumasta:

https://paavonurmigames.fi/valentines-meet/