Murto sai tekniikan toimimaan ja voitti

Nikkanen 430 ja Murto 415 Rouenissa

Seiväshyppääjä Wilma Murto teki voitokkaan paluun Saksan Zweibrückeniin, jossa hän ylitti viime vuonna junioreiden ME:n 471. Murto voitti Zweibrückenin lauantaisen kilpailun ylitettyään 452. Minna Nikkanen oli neljäs 443:n ylityksellä.

– Hyvältä tuntuu varsinkin, kun voittaminen ei ole ollut viime aikoina tapana. Nyt on varmempi lähteä EM-hallikisoihin, Murto sanoi.

Varmuutta EM-kisamatkalle tuo Murron mukaan se, että Zweibrückenin kilpailussa tekniikka tuntui napsahtaneen kuntoon.

– Aiemmin maastalähdössä paineen ohjaaminen alakädellä seipääseen ei ole onnistunut. Nyt se toimi. Juoksuteho on ollut hyvä koko talven. Nyt sain sen viimeinen ohjattua seipääseen, Murto sanoi.

Voiton varmistuttua Murto yritti kolmesti korkeudesta 462.

– Ne olivat kaikki tosi hyviä hyppyjä ja lähellä mennä yli. Lupaava kisa. Nyt tiedän, että jos hyppy kulkee EM-hallikisoissa, siellä ei tarvitse olla altavastaajana.

Nikkanen jatkoi Zweibrückenissa tekniikan hiomista, joka näkyi tuloksessa.

– Olen saanut vauhdinjuoksun lopun toimimaan ja nyt kävi niin, että 443:n hypyissä jouduin nostamaan otekorkeutta seipäästä koko ajan, että sain sen taipumaan. Se meni vasta kolmannella, Nikkanen sanoi.

Korkeudesta 452 Nikkanen ei päässyt, mutta yritykset olivat lupaavia. Kaksi hypyistä nousi todella korkealle. EM-halleihin Nikkanen lähtee maltillisin tavoittein.

– Olen tyytyväinen, että pääsin EM-kilpailuun, koska tarvitsen kesän kisoja ja tekniikan hiomista varten kilpailuhyppyjä, Nikkanen sanoo.