Murto pudotti täpärästi 17-vuotiaiden ME-korkeudesta

Murto pudotti täpärästi 17-vuotiaiden ME-korkeudesta

Wilma Murto oli erittäin lähellä ylittää 17-vuotiaiden seiväshypyn maailmanennätyksen kotihallissaan Turun Kupittaalla

Salon Vilppaan seiväskomeetta taivutti ikäluokkansa kotimaan hallimestariksi ylitettyään 433. Kolmesta yrityksestä ME-korkeudesta 447 toinen liki onnistui.

– Se oli niin lähellä, että jäi harmittamaan, Murto tunnusti.

Samaa mieltä oli hyppyä seurannut valmentaja Jarno Koivunen.

– Wilma oli jo kymmenen senttiä yli, mutta tipahti sitten hieman päälle, Koivunen analysoi. 

– Kolmaskin yritys oli hyvä. Noista kolmesta ME-yrityksestä siinä oli paras energia, mutta se meni pikkuisen päin rimaa.

Murto, 16, ylitti viikko sitten Tampereella yleisen sarjan SM-kilpailuissa 17-22-vuotiaiden SE:n 440, joten lähtökohdat ensi viikolla Prahassa alkaviin EM-kilpailuihin ovat hyvät.

– Pikkuisen olen alkanut ajatella, että jos vaikka Prahassa pääsisi finaaliin, jos oikein hyvin menee, Murto sanoo.

Koivuselle, kuten hyppääjälle itselleenkin, hallikauden ennätyskehityksen rajuus on ollut yllätys. Viime kesän jälkeen Murron ennätys oli vielä 405.  Rajun tulosparannuksen päälle tilaisuus ottaa tuntumaa aikuisten arvokisoihin on makoisa bonus.

– Wilmalla on sikäli hyvä tilanne lähteä Prahan kisoihin, että hänellä ei ole siellä mitään hävittävää, Koivunen muistuttaa.

– Vähän jäi kisafiilistä puuttumaan, kun kilpailin kotihallissa. Tämä on niin tuttu harjoituspaikkana. Ehkä siksi ei tullut sitä aivan viimeistä puristusta, Murto mietti.

Murto paransi Minna Nikkasen kymmenen vuotta vanhaa kisaennätystä valtavasti 37 senttiä. Oulun Pyrinnön Elina Lampela ylitti hänkin aiemman kisaennätyksen, mutta hävisi huippukuntoiselle Murrolle jo 30 senttiä. Lampela on 17-vuotiaiden maailmantilastossa toisena Murron jälkeen aiemmalla ennätyksellään 432.

Erinomaisesti hyppäsi myös pienestä Luodon saaristokunnasta kotoisin oleva Larsmo IF:n Alina Strömberg, joka uudella ennätyksellään 383 kohoaa 16-vuotiaiden kautta aikain tilastossa kolmanneksi Murron ja Lampelan jälkeen Minna Nikkasen edelle. Strömberg on Murtoa ja Lampelaa vuoden nuorempi.