Murto päätti kilpailukautensa voittoon rajun hyppyrumban päätteeksi

Seiväshyppääjä Wilma Murto päätti Euroopan mestaruuden tuoneen kilpailukautensa voittoon sunnuntaina Beckumissa, Saksassa. Voitto heltisi hulppeasti vasta kilpailun 16. hypyllä, jolla Murto yli 460.

– Ei taaskaan ollut mikään helppo kisa. Olin aika naatti jo kisapaikalle tullessa. Mutta ajattelin, että tämä on kauden viimeinen urheilusuoritus. Annetaan mennä se mikä lähtee, Murto kertaili.

Murto meni kilpailussa 410, 430, 440, 445 ja 460 kolmannella. Vain 420 ylittyi ensiyrittämällä.

– Ilmeisesti tarvitsin ylityksiin sen viimeisen yrityksen tuoman ekstra-adrenaliinin. Hypyt paranivat kilpailun loppua kohden, mutta koko rahan edestä tuli hypättyä, Murto tuumi.

”Huilijakson jälkeen perusasioiden pariin”

Beckumissa kilpailtiin urheilukentällä, mutta kilpailun ainoa laji oli miesten ja naisten seiväshyppy. Toiseksi kilpailussa sijoittui 440 ylittänyt Ukrainan Marina Kilipko.

– Kilpailussa oli todella hyvä meininki. Oli älyttömän kiva lopettaa kausi tähän kilpailuun, Murto kiitteli.

Münchenissä Euroopan mestaruuteen ja 485:n ylitykseen huipentunut kilpailukausi oli Murrolta vakuuttava näyttö noususta uudelle tasolle. EM-kilpailujen jälkeisissä kilpailuissakin hän ylitti kaikissa vähintään 460.

– Tyytyväinen täytyy kilpailukauteen olla. Ainoa pieni asia, mikä itseäni kaivelee, on että olisi ollut kiva hypätä enemmän yli 460:n kisoja EM-kisojen jälkeen, mutta mestaruuden jälkeen kesti hetki kasata itsensä, Murto totesi.

– Ensi kaudella tavoitellaan lisää 470:n ja 480:n ylityksiä. Nyt en mieti seiväshyppyä kolmeen viikkoon ja sitten palataan harjoituksiin ja perusasioiden pariin.

Beckum, Saksa 11.9.2022 Kv. seiväskarnevaali

Naiset,

Seiväs: 1) Wilma Murto Suomi 460, 2) Marina Kilipko Ukraina 440, 3) Michaela Meijer Ruotsi 435.

https://ergebnisse.leichtathletik.de/Competitions/CurrentList/421470/8114