Murto kuudes, Nikkanen toinen: Hypyt 465:stä eivät olleet huonoja

Murto kuudes

Minna Nikkanen löysi loistovireen Karlsruhen hallikilpailuun. Hän sijoittui naisten seiväshypyssä toiseksi ylitettyään 455. Se hänen kauden parhaansa ja rikkoo elokuisten Lontoon MM-kisojen tulosrajan.

– Semmoista pientä hakemista vielä oli, mutta varsinkin 450:n ylitys oli muodoltaan hyvä hyppy. Paljon parempaan päin hyppy on koko ajan menossa, Nikkanen summasi.

Wilma Murto sijoittui kilpailussa kuudenneksi 440:n ylityksellä.

Nikkanen aloitti korkeudesta 430, joka meni toisella. Sitten 440, 450, 455 ylittyivät ensimmäisellä. Korkeudesta 460 Nikkanen pudotti kerran. Hän yritti sitten kahdesti 465:stä, mutta ei onnistunut. 

– Ajatuksena, että tekniikka edellä mennään. Tärkeintä on pystyä pitämään tekniikka. Nyt tässä oli kaksi kisaa aivan peräkkäin ja pystyin niissä pitämään tekniikan hyvin, Nikkanen totesi.

Kun tekniikka toimii varmasti, se tarjoaa Nikkaselle mahdollisuuden siirtyä isompiin seipäisiin. Karlsruhessa Nikkasen hyppy toimi jo siihen malliin, ettei oma halliennätys ollut kaukana.

– Hypyt 465.stä eivät olleet huonoja. Kyllä se sieltä tulee, hallissa parhaimmillaan 461 ylittänyt Nikkanen sanoi.

Kilpailun voitti saksalainen Lisa Ryzih, joka ylitti 467.

Kurkkukipu Murron kiusana

Murto aloitti korkeudesta 430. Se meni kolmannella, samoin kuin 440. Sen sijaan 450 oli tällä kertaa liikaa.

– Nappasin edellistä kilpailusta Düssedorfista jonkun taudin. Kurkku on tuntunut kipeältä. Juoksu oli kuitenkin nyt hyvää, kun kahdesta edellisestä kisasta Ranska Rouenissa juoksu heitteli, Düsseldorfissa oli vähän ja parempi ja nyt kulki hyvin, Murto kertaili.

Karlsruhessa Murron yritykset korkeudesta 450 eivät olleet järin onnistuneita. Kuluvan talven aikana Murto, 18, on ylittänyt 466. Hänen ennätyksensä on 471.

Nooralotta Nezirin juoksu 60 metrin aitojen alkuerissä meni piloille heti lähdössä. Hän osui aitaan ja juoksi maaliin eränsä viimeisenä.