Murto ja Myllymäki ennätyksillään EM-joukkueeseen

Murto pudotti täpärästi 17-vuotiaiden ME-korkeudesta

Talven seiväshyppykomeetta Wilma Murto vastaili jo rutiinilla median kysymyksiin Tampereen SM-kilpailujen ennätyshyppyjen jälkeen. Murron 440:n ylitys ei ollut vain 17-, 19- ja 22-vuotiaiden sisäratojen Suomen ennätys, se vei 16-vuotiaan hyppääjän myös Prahan maaliskuisiin EM-kisoihin.

– Ensimmäisten hyppyjen jälkeen tuollainen tulos oli yllätys. Alussa hyppääminen ei tuntunut siltä miltä yleensä, mutta jostain löytyi se kuutosvaihde, Murto hehkutti.

Murto, 16, sijoittui kilpailussa toiseksi. Voiton vei harjoitustoveri ja SE-nainen Minna Nikkanen, joka ylitti 445. Murto rikkoi matkalla Elina Lampelan 17-19-vuotiaiden SE:n 432 ylittämällä 435 ja kohensi sitten ennätystä 440:n ylityksellä. Se pudotti ennätystilastoista myös Nikkasen 22-vuotiaiden sisäratojen SE:n.

Murron mukaan EM-halliraja oli pyörinyt mielessä siitä lähtien, kun hän aiemmin tänä talvena ylitti 431. EM-kisoihin hän lähtee hakemaan tuntumaa lajin eurooppalaiseen kärkeen.

– Hienoa, että pääsee kokemaan sellaiset kekkerit. En ole edes katsonut mitä siellä vaaditaan finaaliin, Murto tuumi.
 
Nikkaselle 445:n ylitys oli lupauksia antava. Tämä oli hänen kolmas kisansa takareisivaivan jälkeen, joka johti kuukauden kilpailutaukoon.

 – Pieni tuntemus jalassa vielä on, varsinkin kun tämä kilpailu tuli näin nopeasti torstaisen Tukholman kilpailun jälkeen. Mutta hyppy on mennyt koko ajan eteenpäin, Nikkanen totesi.

Myllymäki sai kiihdytykseen draivia
 

Prahan EM-kisamatkan buukkasi Pirkkahallista myös sprintteri Ville Myllymäki, joka voitti miesten 60 metriä ennätyksellään 6,70.

– Hallikauden tavoitteena oli 6,6-alkuinen tulos ja EM-hallikisa. Se varmistui. Ehkä tuo tulos tulee sitten EM-kisoissa, juoksija ennakoi.

Myllymäen 60 metrin loppu on kulkenut jo tovin raikkaasti. Nyt juoksun alkupääkin nasahti kohdalleen.

– Sain draivia siihen alkuun. Tähän asti en ole pystynyt tekemään kiihdytystä ihan siten kuin halusin.

Otto Ahlfors oli toinen ennätyksellään 6,79 ja Visa Hongisto kolmas ajalla 6,81. Eetu Rantala lopetti juoksut alkueriin.

Vatsatauti rokotti Latvalan tehoja
 

Naisten 60 metrillä Myllymäen serkkutyttö Hanna-Maari Latvala epäonnistui lähdössä, mutta nousi vaivatta neljänteen perättäiseen mestaruuteen ajalla 7,38.

Latvalalta mestaruus oli työvoitto, sillä aiemmin tällä viikolla iskenyt mahatauti söi painoa ja siten kropasta tehoja.

– EM-kisoihin pitää valmistautua huolella. Tämä hallikausi on ollut samalla tapaa tasaisen tappava kuin toissa vuonna, Latvala harmitteli, ettei ole saanut juoksujen tasoa sellaiseksi kuin toivoi.

Jonna Berghem oli toinen ennätyksellään 7,45 ja Milja Thureson kolmas niinikään ennätyksellään 7,46.

– Erittäin hyvä lähtö, Berghem purki ennätysjuoksuaan.

Emmi Mäkinen ponkaisi naisten pituushypyn mestariksi 628 kantaneella hypyllä. Pidemmälle on suomalaisista hallissa viimeksi hypännyt Johanna Halkoaho 12 vuotta sitten. Tuore kolmiloikan SE-nainen  Kristiina Mäkelä oli toinen ponnistettuaan kahdesti 610 senttiä, mikä on hänen ennätyksensä.