Murto avasi kilpailukauden voitolla: ”445 oli haarukassa”, Wecksten 540 (video)

Murto avasi kilpailukauden voitolla: ”445 oli haarukassa”

Seiväshyppääjä Wilma Murto avasi kilpailukauden voitolla Australian Perthissä. Murto voitti lajinsa talven kotimaisella kärkituloksella 435. Tomas Wecksten ylitti 540 ja oli miesten kilpailussa kolmas. 

– Jännitti, kun tässä syksyn aikana on tullut niin paljon muutoksia, mutta olen ihan tyytyväinen 435:een ja voittoon. 445 oli haarukassa, mutta sen ylittämiseksi olisi vaan pitänyt vaihtaa seivästä, Murto kertaili.

Murto hyppäsi Perthissä komposiittiseipäillä, eikä nyt ollut käytössä sen kokoista seivästi, jota 445:een olisi tarvittu.

– Se oli syy siihen, etten vaihtanut seivästä, koska silloin olisi pitänyt vaihtaa kokonaan uuteen seivässettiin, mutta osaan varautua tähän seuraavassa kilpailussa, Murto sanoi.

Murto siirtyi syksyllä Steve Ripponin valmennukseen ja on nyt valmentajansa sekä Tomas Weckstenin ja Elina Lampelan kanssa Australiassa harjoitus- ja kilpailumatkalla.  

Syksyn ja alkutalven harjoitteluunsa Murto on tyytyväinen.

– Treenit ovat menneet tosi mukavasti. Ensimmäinen kausi uuden valmentajan kanssa on tutustumista, tottumista ja opettelemista. Oppii valmentajan tavat ja hän oppii, miten minun kroppa ja pääkoppa toimii, Murto sanoi.

– Olen tyytyväinen ja luottavainen. Kroppa on tosi hyvässä kunnossa, eikä ole kipuja, ja tuossa ensimmäisessä kilpailussa tuli teknisesti hyviä suorituksia.

,

Wecksten: Oli aika taistelua

Perthin kilpailu hypättiin keskipäivällä ja kuumissa olosuhteissa. Wecksten harmitteli, että hänelle sattui kilpailuun harjoitus- ja kilpailureissun huonoin vire.  

– Tekeminen oli aika taistelua. Olen ihan tyytyväinen siihen mitä sain tehtyä, vaikka ei ollut ihan terävin fiilis, Wecksten sanoi.

Wecksten yritti kerran 550:stä ja kahdesti korkeudesta 560.

– Tein yhden yrityksen 550:stä samalla seipäällä, jolla menin 540. Se hyppy meni ihan läpi. Sitten vaihdoin seipään, mutta koska mukana oli niin vähän hyppääjiä ja piti saada vähän huilia, piti siirtää kaksi yritystä 560:een, mutta ne jäi limboiksi, Wecksten kertaili.

– Hyppäsin nyt tosi pienillä seipäillä. Toivon mukaan seuraavassa kilpailussa on samanlainen sää ja parempi fiilis, kun saa käyttöön normaaliseipäät.

Miesten kilpailun voitti Australian Declan Carruther, joka ylitti 560. Australian Kurtis Marschall oli toinen ylitettyään 540, kuten kolmanneksi sijoittunut Wecksten.

Elina Lampela jäi naisten kilpailussa ilman tulosta.

Yleisurheilutuloksia/Perth

Perth:

Länsi-Australian osavaltion moniottelumestaruuskilpailut ja kv. kilpailu:

Naiset, seiväs: 1) Wilma Murto Suomi 435 (kkk), 2) Liz Parnova Australian 425. Elina Lampela jäi ilman tulosta.

Miehet, seiväs: 1) Declan Carruthers Australia 560, 2) Kurtis Marschall 540, 3) Tomas Wecksten Suomi 540 (kkk).