Murto 445 Turussa: Ei lähdetty hurjastelemaan seipäiden kanssa

Salon Vilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto avasi kesän kilpailukautensa 445:n ylityksellä Turun Tilastopajacupissa. Murto yritti myös kolmesti MM-rajasta 456.

– Se oli hyvä hyppy ja siihen jäi vielä varaa, Murto kertaili.

Murto otti kauden alun maltilla, eikä lähtenyt ahnehtimaan tulosta.

– Siinä tuli pudotuksia matkalla sen verran, että mietittiin ja mittailtiin pulssia 445:n jälkeen, että jatketaanko ja päätettiin jatkaa ja hyvin se alkukauden kunto kesti, Murto sanoi.

– Ei kuitenkaan lähdetty hurjastelemaan seipäiden kanssa vaan hypättiin pienemmällä seipäällä se mikä tulee. Kolmas yritys 456:sta oli aika hyvä.

Murto ylitti tammikuussa Australiassa 451. Tulos on edelleen 22-vuotiaiden EM-tilaston kärkitulos, kuten olisi myös 445. Heinäkuiset 22-vuotiaiden EM-kilpailut Gävlessä ovat Murron tämän kauden ensimmäiset arvokilpailut.

Murto vaihtoi maaliskuussa Mikko Latvalan valmennukseen ja siirtyi Kuortaneelle harjoittelemaan. Yhteinen sävel on löytynyt nopeasti.

– OIen ollut tyytyväinen. On tehty tässä ajassa se mitä on voitu. Molemmat oltiin sitä mieltä, että olisi jatkettu harjoittelua vielä neljä viikkoa, jos olisi ollut enemmän aıkaa, Murto totesi.

Seuraavan kerran Murto kilpailee Paavo Nurmi Gamesissa Turussa ensi viikon tiistaina. 

– Tässä välissä mennään Kuortaneelle ja harjoitellaan vielä vähän.