Murto: ”430 näyttää jo paljon paremmalta tulokselta” – Huuskola juoksi 21,16

Wilma Murto voitti Porvoossa 22-vuotiaiden naisten seiväshypyn Suomen mestaruuden tuloksella 430. Hän ylitti 430 ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen.

– Tulos oli hyvä siihen nähden, että hyppäsin normaalin 14 askelen vauhdin sijasta 12 askelen vauhdilla. Olen hypännyt tänä kesänä niin monta kertaa 420, että nyt 430 näyttää jo paljon paremmalta tulokselta, Murto sanoi.

Salon Vilppaan Murto ylitti 400 ensimmäisellä hypyllä, 415 toisella ja 430 toisella. Hän yritti kolme kertaa 440:stä, mutta limbosi joka kerta.

– Eniten harmittaa se, että en saanut 440:stä kunnon yrityksiä aikaiseksi.

Murto on menossa kauden parhaalla tuloksellaan 451 rankingin kautta Dohan MM-kilpailuihin.

– Ennen MM-kilpailuja harjoittelen ja hyppään harjoituksissa kilpailunomaisesti. Ehkä kotimaassa järjestetään joku seiväskilpailu.

Porvoossa hopealle taivutti Oulun Pyrinnön Elina Lampela tuloksella 395. Ruotsi-ottelussa onnistunut Laura Ollikainen jäi nyt ilman tulosta.

”Vihdoinkin saatiin tulos ulos”

Esbo IF:n Tuukka Huuskola hurjasteli 22-vuotiaiden miesten 200 metrin kuninkaaksi ennätyksellään 21,16. Hän paransi ennätystään jo alkuerässä lukemiin 21,24. Finaalissa Huuskola kukisti 100 metrin hallitsevan Kalevan kisojen mestarin Konsta Alatuvan peräti 0,32 sekunnilla. Huuskola saavutti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

– Se oli hyvä veto, vaikka olin juossut näissä kisoissa aikaisemmin jo kolme lähtöä. Vihdoinkin saatiin tulos ulos, Huuskola riemuitsi.

Huuskola on lohkaissut tänä kesänä 200 metrin ennätyksestään jo puoli sekuntia.

– Olen juossut viime aikoina sopivan kovia happoharjoituksia. Tänään olisin voinut juosta tuoreilla jaloilla jopa 21 sekunnin pintaan, Huuskola arvioi.

Huuskola juoksee tulevana viikonloppuna Ylivieskassa viestinjuoksun SM-kilpailuissa. Esbo IF saa kovat joukkueet miesten 4×100 metrille ja 4×400 metrille

 ”En ole tyytyväinen kauteeni”

22-vuotiaiden miesten kolmiloikan voitti Lappeenrannan Urheilu-Miesten Arttu Tyystjärvi ennätyksellään 15,92. Hän paransi ennätystään kahdella sentillä.

– Ensimmäistä kertaa tällä kaudella onnistuin yhdistämään latingin ja rentouden, Tyystjärvi iloitsi.

Hyvätasoisessa kilpailussa hopealle loikki Espoon Tapioiden Veikko Nugraha tuloksella 15,61 ja pronssille Janakkalan Janan Iikka Alingué tuloksella 15,38. Tyystjärvi johti kilpailua ennen viimeistä kierrosta vain kolmella sentillä.

– Sytyin viimeiseen hyppyyn, kun oli tiukka kamppailu. Lisäksi sain vielä sopivan myötätuulen (1,7 metriä sekunnissa), Tyystjärvi kertoi.

Tyystjärvi sijoittui kesällä Kalevan kisoissa neljänneksi ja Ruotsi-ottelussa viidenneksi.

– En ole tyytyväinen kauteeni. Tavoitteeni oli 16 metriä, mutta terveysongelmat hidastivat kehitystä.

”Yksi heitto olisi voinut olla todella pitkä”

Limingan Niitto-Miesten Toni Keränen voitti 22-vuotiaiden miesten keihäänheiton kauden parhaalla tuloksellaan 75,13. Hopealle paiskasi Keuruun Kisailijoiden Lassi Saarinen tuloksella 72,74 ja pronssille Pyhäselän Urheilijoiden Tino Mäkelä ennätyksellään 72,52.

– Nyt se kaivattu 75 metriä vihdoin tuli. Tänään yksi heitto olisi voinut olla todella pitkä, mutta ote ei pitänyt kunnolla. Tänään keihään asento oli enimmäkseen pielessä ja välillä lähti liian korkealle. Lisäksi 74 metrin heitossa keihäs lensi aika lailla poikittain, Keränen kertoi.

Keränen kiskaisi viime vuonna Kalevan kisoissa hopealle nykyisellä ennätyksellään 78,86.

– Tämä kausi päättyi tähän. Ensi kesänä tavoitteeni on 80 metrin ylitys

Halonen ”huonolla juoksulla” melkein ennätykseen

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen voitti 22-vuotiaiden naisten 400 metrin aitajuoksun ajalla 58,49. Hän jäi ”huonolla juoksulla” ennätyksestään vain kahdeksan sadasosaa.

– Aika oli hyvä siihen nähden, että sairastuin flunssaan toissapäivänä 400 metrin sileän jälkeen. Juoksu ei maistunut hyvälle. Puoleen väliin sujui teknisesti hyvin, mutta sen jälkeen väsähdin ja jouduin hyppäämään aitojen yli liian korkealta, Halonen kertoi.

Halonen pääsi ns. juoksijan polven takia aloittamaan kilpailukautensa vasta elokuun alussa. Hän on yltänyt lyhyessä ajassa 400 metrin aitajuoksussa kotimaan tilaston kakkoseksi ja 400 metrillä kuudenneksi.

– Saavutin lyhyellä kilpailukaudella parempia aikoja kuin odotin, Halonen sanoi.

Porvoossa toiseksi tuli Helsingin IFK:n Nea Mattila ajalla 60,31. Sibbo-Vargarnan Elin Mickos ja Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Mette Baas juoksivat 19-vuotiaiden ikäluokassa häntä nopeammin 59,90 ja 60,23.

Blomqvist juoksi näytöstyyliin kolmoismestariksi

Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist juoksi 19-vuotiaiden naisten kolmoismestariksi. Perjantaina hän voitti 1500 metriä ja lauantaina 800 metriä. Sunnuntaina Blomqvist oli suvereeni ykkönen 3000 metrillä ajalla 9.32,24. Toiseksi tullut Lahden Ahkeran Salla Laukkanen hävisi 52 sekuntia. Blomqvist oli tyytyväinen.

– Juoksin 3000 metriä tosi hyvin, vaikka en ollutkaan supermotivoitunut. Tiesin, etten pysty ilman vetoapua juoksemaan ennätyksiäni. Tavoittelin kolmea kultaa ja ne myös sain, Blomqvist iloitsi.

Blomqvist jatkaa kauttaan tulevana viikonloppuna Ylivieskassa viestinjuoksun SM-kilpailuissa. Falkenin joukkueeseen on tulossa myös eri matkojen moninkertainen Suomen mestari Karin Storbacka.

– Meillä on mahdollisuudet naisten 4×800 metrillä mitaliin ja jopa kultaan, Blomqvist uskoi

Blomqvist ahdisteli kotiradallaan Lehtosta

Liedon Parman Tuomas Lehtonen ja järjestävän seuran Porvoon Akilleen Jonni Blomqvist kamppailivat 22-vuotiaiden miesten 400 metrin aitajuoksun voitosta.

Lehtonen johti koko ajan, mutta Blomqvist nousi uhkaamaan yhdeksännellä eli toiseksi viimeisellä aidalla. Lehtonen rutisti voittoon ajalla 52,37 ja Blomqvist hopealle ajalla 52,68. Miesten tilastokolmonen Lehtonen ei ollut tyytyväinen juoksuunsa.

– Juoksin aitavälejä liian pitkään 14 askeleella ja jouduin ponnistamaan aidalle tosi kaukaa. Lopussa juoksin välit 16 askeleella ja ajauduin liian lähelle aitoja. Toiseksi viimeinen aita meni mönkään, mutta onneksi viimeinen aita ja loppusileä sujuivat hyvin, Lehtonen kertoi.

19-vuotiaiden miesten 400 metrin aitojen mestariksi juoksi Lehtosen seurakaveri Kalle Stylman ajalla 53,07. Stylman jätti muut yli kolmen sekunnin päähän.

 

Anderssonilla oli liian kiire ylös

Esbo IF:n Saga Andersson voitti 19-vuotiaiden naisten seiväshypyn tuloksella 415. Hopealle taituroi Porin Yleisurheilun Kiia Jullenmaa ennätyksellään 395.

– Tulokseni olisi voinut olla parempi, mestari Andersson totesi.

Andersson ylitti 415 toisella yrityksellä ja epäonnistui kolmesti 420:ssä.

– Vaihdoin 420:een jäykemmän seipään, mutta minulla oli liian kiire ylös enkä taivuttanut seivästä tarpeeksi.

Andersson on kotimaan naisten vuositilastossa tuloksella 426 kolmantena Wilma Murron ja Laura Ollikaisen jälkeen.

Keihäs lipsahteli Laineen otteesta

Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine voitti 19-vuotiaiden miesten keihäänheiton tuloksella 71,08. Hänen ennätyksensä on peräti 76,98.

– Mestaruus on aina mestaruus, mutta en ole tyytyväinen tulokseeni. Toisessa ja kolmannessa heitossa oli hyvät tehot, mutta keihäs lipsahti otteesta. Loppua kohti uuvuin lämpimässä ilmassa, Laine tunnusti.

Toiseksi sijoittui Imatran Urheilijoiden Vili Valtonen ennätyksellään 68,38. Laineen kausi jatkuu SM-viestien 4 x 100 metrillä.

Helander jätti Kotirannan rakettikirillä

Eemil Helander ja Mika Kotiranta taistelivat 19-vuotiaiden miesten 5000 metrin mestaruudesta ensimmäiset 4600 metriä. Sitten Helander lähti viimeiselle kierrokselle kuin raketti ja Kotiranta jäi kuin seisomaan.

Helander viuhtoi viimeiset 400 metriä minuutin pintaan ja repäisi kymmenen sekunnin eron Kotirantaan. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Helanderin voittoaika jäi verkkaisen alun takia vaatimattomaksi 15.23,34. Joensuun Katajan Kotirannan hopea-aika oli 15.33,84. Helanderin ennätys on 14.20,69 ja Kotirannan 14.36,60.

– Juoksin helposti ja säästin voimia viimeiselle kierrokselle. Luotin loppukiriini ja vedin viimeiset 400 metriä lähes täysillä, Helander kertoi.

Helander voitti toissa päivänä 3000 metrin estejuoksun mestaruuden. Helander on 19-vuotiaiden tilastoykkönen myös 1500 metrillä, mutta ei osallistunut SM-kilpailuissa siihen lajiin.

Ihamäki ei antanut Karjalaisen yllättää

Miesten 22-vuotiaiden 5000 metrin mestariksi raastoi 25 asteen helteessä Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki ajalla 14.57,46. Toiseksi kiri Joensuun Katajan Jiri Karjalainen ajalla 15.04,56.

– En ole tyytyväinen aikaani. Kahteen kilometriin asti oli helppoa. Pelkäsin, että Jiri pysyy kannoilla ja painelee lopussa ohi, mutta onneksi onnistuin jättämään hänet jo aikaisessa vaiheessa, Ihamäki sanoi.

Ihamäen 5000 metrin ennätys on jo neljän vuoden takainen 14.42,79.

Latvala ja Pulkkinen pinkoivat tuplamestareiksi

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala vei 19-vuotiaiden naisten pikamatkoilla kaksoismestaruuden. Eilen hän voitti 100 metriä ennätyksellään 11,77 ja tänään 200 metriä ajalla 24,40. Kajaanin Kipinän Jenna Kokkonen pinkoi hopealle ajalla 24,52.

– Se oli aika hyvä juoksu. Meillä on ollut Jennan kanssa tasaisia kamppailuja, Latvala kehui.

Myös Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkinen otti tuplamestaruuden, kun hän voitti satasen kullan jatkoksi 200 metriä ajalla 24,60.

Mickos aitoi alle minuutin – Davidila loikki yli 15 metriä

Helsingin Kisa-Veikkojen Tommi Mäkinen jyräsi 19-vuotiaiden miesten 200 metrin mestariksi ajalla 21,78. Hopean sai B-erän ennätyksellään 21,91 voittanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jesse Väyrynen.

Sibbo-Vargarnan Elin Mickos voitti 19-vuotiaiden naisten 400 metrin aitajuoksun ajalla 59,90. Hänestä tuli 46:s suomalainen nainen, joka on alittanut aidatulla ratakierroksella maagisen minuutin rajan.

Hyvävauhtisessa kilpailussa Mickosin piti parantaa ennätystään lähes sekunnin, sillä kolmeksi seuraavaksi nopeinta Mette Baas, Frida Hämäläinen ja Meeri Salomaa juoksivat kaikki alle Mickosin aikaisemman ennätyksen 60,73.

19-vuotiaiden naisten kolmiloikan paras oli Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä tuloksella 12,71 ja 19-vuotiaiden miesten Lapin Lukon Aaro Davidila tuloksella 15,12.  Kähärä voitti viikonlopun aikana kaksi kultamitalia ja yhden hopeamitalin.

(Jyrki Repola.)

 

PORVOO 1.9.2019 22-v. ja 19-v. SM-kilpailut, 3. päivä

Finaalit:

M22.

200 m (1,6 m/s): 1) Tuukka Huuskola EsboIF 21,16, 2) Konsta Alatupa KokkTU 21,48, 3) Mikael Granqvist SibVa 21,54, 4) Ilari Ryyppö TU-38 21,73, 5) Filiph Johansson GamalakarlIF 21,95, 6) Lauri Eerola LA 22,47.

5000 m: 1) Antti Ihamäki AlajAn 14.57,46, 2) Jiri Karjalainen JoKa 15.04,56, 3) Akseli Ruohola LiePa 15.11,91, 4) Samuli Hussa LimingNM 15.13,73, 5) Tuomas Heikkilä MäntsU 15.15,91, 6) Samu Heikkonen LUM 15.38,17, 7) Eero Heinonen TuUL 15.55,42, 8) Niklas Lainto TuUL 16.00,81, 9) Pekka Antikainen TuTo 16.03,96, 10) Tuomas Puputti IFRaseb 16.24,41, 11) Tuukka Mäkinen LauttakLu 16.27,42, 12) Kalle Linnasaari TuUL 16.30,07, 13) Fabian Af Hällström HIFK 17.15,52, 14) Valtteri Heikkinen KarhKa 17.53,43, 15) Valtteri Virtanen TuWe 17.54,73, Alvar Palmen SjuIF keskeytti.

400 m aj: 1) Tuomas Lehtonen LiePa 52,37, 2) Jonni Blomqvist BorgåAk 52,68, 3) Edward Lindberg SibVa 54,03, 4) Anton Kunnas SibVa 55,05, 5) Aleksi Heimonen TU-38 55,70, 6) Iiro Surkka JKU 56,31.

3-loikka: 1) Arttu Tyystjärvi LUM 15,92, 2) Veikko Nugraha EspTa 15,61 (2,5 m/s) – myös 15,40, 3) Iikka Alingué JanJa 15,38, 4) Antti Tiekso TuWe 15,07, 5) Daniel Ofosu TuWe 14,67, 6) Artturi Tiipiö TeuvRi 14,26, 7) Joni Heikkinen OP 13,93, Aleksi Pelto TU-38 ilman tulosta.

Kiekko: 1) Jussi Hämelahti LängelmU 47,61, 2) Eero Ahola PoYU 45,79, 3) Olli Niemi KangKi 45,28, 4) Tuomas Valle JKU 45,22, 5) Juhani Hauta-aho TöysVe 45,03, 6) Veikko Laitinen KeurKi 44,40, 7) Roope Auvinen SjuIF 43,57, 8) Tommi Palm FoSa 42,11, 9) Robin Karlsson VasaIS 41,03, 10) Aleksi Jaakkola VehmaistU 40,89, 11) Jonas Solvin PedersFa 39,86, 12) Aleksi Mutanen HIFK 38,28, 13) Verner Perkkola LaitJy 37,25, 14) Aleksanteri Sonninen VeikkVe 35,44.

Keihäs: 1) Toni Keränen LimingNM 75,13, 2) Lassi Saarinen KeurKi 72,74, 3) Tino Mäkelä PyhäselU 72,52, 4) Patrik Torn PyhäselU 68,74, 5) Panu Auvinen JuvanU 68,42, 6) Lassi Yli-Kotila KannUra 60,81, 7) Leevi Lindi KeitKu 56,38.

M19,

200 m (1,4 m/s): 1) Tommi Mäkinen HKV 21,78, 2) Jesse Väyrynen JKU 21,91, 3) Isac Wedenberg BorgåAk 21,96, 4) Asseri Välimäki NoormNo 22,16, 5) Viktor Thor BorgåAk 22,19, 6) Eeli Purola OP 22,26, 7) Lassi Kaukonen HKV 22,29, 8) Pietari Valoranta JKU 22,37, 8) Heikki Äijälä NouSu 22,37, 10) Juuso Peltola JKU 22,40, 11) Elias Jrad KU-58 22,45, 12) Chibunna Ezeabasirim HKV 25,71. – (Väyrynen, Thor, Valoranta, Peltola, Jrad & Ezeabasirim juoksivat toisessa finaalierässä 1,4 m/s.)

5000 m: 1) Eemil Helander JKU 15.23,34, 2) Mika Kotiranta JoKa 15.33,84, 3) Mustafe Muuse TuUL 15.43,72, 4) Leevi Keronen LempKi 15.51,89, 5) Robin Kronqvist PedersFa 16.06,32, 6) Walte Hautala LA 16.13,40, 7) Lassi Kuva LA 16.23,88, 8) Wiljami Itämeri TuUL 16.27,42, 9) Niko Putkinen KarhKa 16.37,39, 10) Severi Salonen LUU 16.44,04, 11) Petteri Mattila KauhajKa 16.46,82, 12) Juho-Kusti Sivosavi TuWe 16.58,55, 13) Frej Forsén VasaIS 17.04,62, 14) Valtteri Konttinen JKU 17.05,42, 15) Eino Haase VeitsilKV 17.56,96, 16) Veeti Soikkeli OP 17.57,33.

400 m aj: 1) Kalle Stylman LiePa 53,07, 2) Batuhan Yildirim HIFK 56,60, 3) Samu Laakso TapanilErä 57,48, 4) Markus Hurri LiePa 58,22, 5) Robin Lainto TuUL 61,17, 6) Lasse Nordqvist TuWe 61,26.

3-loikka: 1) Aaro Davidila LapLu 15,12 (2,3 m/s) – myös 14,67, 2) Aapo Karvinen VammSV 14,74, 3) Oliver Kärki VaasVa 14,67, 4) Juho Nieminen JKU 14,64, 5) Sami Laakkonen HKV 13,97, 6) Ville Eikkula TP 13,25, 7) Jimi Huuho PyhäselU 13,17.

Kiekko (1,75 kg): 1) Rami Kankaanpää IlmajKi 52,26, 2) Aaro Leinonen RymättSo 51,68, 3) Antti Pränni EspTF 51,68, 4) Eero Virtanen ImatrU 48,98, 5) Arttu Korkeasalo LielKi 44,14, 6) Heikki Leveelahti VirtU 43,56, 7) Kaapo Kolari VarkKV 38,61, 8) Teemu Kivelä KauhWi 34,83.

Keihäs: 1) Topias Laine HKV 71,08, 2) Vili Valtonen ImatrU 68,38, 3) Rasmus Yli-Kotila KannUra 66,90, 4) Atte Sailola SalVil 62,30, 5) Topi Julkunen JuvanU 61,73, 6) Hermanni Suutala LapuanVi 61,46, 7) Oskari Leppäaho AlajAn 59,25, 8) Joonatan Kiviö TuUL 56,73, 9) Markus Rajaniemi LA 55,32, 10) Teemu Nikula KUYU 45,53.

N22,

200 m (1,2 m/s): 1) Aino Pulkkinen JKU 24,60, 2) Alisa Aalto TP 25,23, 3) Jandeh Jallow OP 25,27, 4) Eeva Paavilainen TuWe 25,61, 5) Säde Honkala TuUL 25,78, 6) Sofia Järvelin AlavuU 25,99.

5000 m: 1) Mona Jäppinen HKV 18.01,56, 2) Sara-Elise Ruokonen KuusjHu 18.09,06, 3) Jenni Keränen OP 18.23,39, 4) Silja Laukkanen PorvU 19.18,55, 5) Andrea Lilja VasaIS 19.31,19, 6) Kaarina Lehtonen HyvinkSU 22.24,38, Emma Katajalaakso KannUra keskeytti.

400 m aj: 1) Kristiina Halonen LUM 58,49, 2) Nea Mattila HIFK 60,31, 3) Mathilda Kvist VasaIS 60,61, 4) Annika Hannola HKV 62,59.

Seiväs: 1) Wilma Murto SalVil 430, 2) Elina Lampela OP 395, 3) Henriikka Könönen KuivasjAu 390, 4) Pinja Koivumäki LauttakLu 375. Maria Kytölä NurmijYU ilman tulosta (350), Laura Ollikainen VarkKV ilman tulosta (390).

3-loikka: 1) Jessica Miettinen JoKa 12,62 (3,1 m/s) – myös 12,58, 2) Tilda Lipasti HIFK 12,54, 3) Aino Tapio SibVa 12,37, 4) Suvi Eerikäinen JanJa 12,05, 5) Gia Reinholm JKU 12,01, 6) Laura Rautiainen LA 11,98 (2,1) – myös 11,91, 7) Veera Möttönen RaahVe 11,83, 8) Pinja Kössi PaimU 11,53.

N19,

200 m (1,3 m/s): 1) Kerttu Latvala KUYU 24,40, 2) Jenna Kokkonen KajKi 24,52, 3) Pirkitta Marjanen PoYU 25,11, 4) Laura Lepistö PoYU 25,43, 5) Kaisa Mikander EsboIF 25,54, 6) Kiia Paanila KuopRe 25,56, 7) Veera Pudas VeitsilKV 25,61, 8) Sara Siltala HKV 25,62, 9) Maisa Laakso JakobstDr 25,64, 10) Vilma Lindroos PoTa 25,66, 11) Mari Heinonen KajKi 25,95, 12) Madeleine Glasberg VasaIS 26,77. – (Lepistö, Mikander, Paanila, Lindroos, Heinonen & Glasberg juoksivat toisessa finaalierässä 2,3 m/s.)

3000 m: 1) Nathalie Blomqvist PedersFa 9.32,24, 2) Salla Laukkanen LA 10.24,38, 3) Edith Eikkinen KU-58 10.26,81, 4) Cecilia Österblad VasaIS 10.30,84, 5) Melina Lahdenperä EspTa 10.34,51, 6) Silja Rönkä LA 10.45,24, 7) Aino Sikkinen TP 10.48,61, 8) Aada Miskala MiKV 11.17,46, 9) Helmi Vuorimaa LA 11.20,33, 10) Julia Kekkonen KU-58 11.46,44, 11) Iida Pyykönen NurmSe 11.46,93, Ella Koskiniemi EspTa keskeytti.

400 m aj: 1) Elin Mickos SibVa 59,90, 2) Mette Baas VeitsilKV 60,23, 3) Frida Hämäläinen TP 60,66, 4) Meeri Salomaa EsboIF 60,67, 5) Pinja Heinonen TP 62,55, 6) Siiri Rainio JKU 62,70, 7) Aino Eno LauttakLu 67,82, 8) Meeri Manninen KUYU 71,02. – (Baas, Rainio, Eno ja Manninen juoksivat B-erässä.)

Seiväs: 1) Saga Andersson EsboIF 415, 2) Kiia Jullenmaa PoYU 395, 3) Minttu Koskiaho KarijTa 360, 4) Tuuli Kujala SeinäjSU 360, 5) Oosa Siukonen JKU 325, 6) Roosa Rissanen SavRi 295.

3-loikka: 1) Jessica Kähärä MiKV 12,71, 2) Ella Nisula KuivasjAu 12,67, 3) Oona Nieminen JKU 12,59, 4) Siri Savolainen NaantLö 12,55 (2,3 m/s) – myös 12,22, 5) Maria Peura TervolTe 12,35, 6) Janita Leppäranta KristiinankU 12,21 (2,6) – myös 12,10, 7) Riikka Pitkänen SavRi 12,15 (2,1 – myös 11.98), 8) Inka Puumalainen MiKV 12,09, 9) Laura Koivisto JKU 12,07 (2,2), 10) Elina Kujala KUYU 11,78, 11) Noora Hautamäki PyhtYr 11,76, 12) Selma Saarinen LappajVe 11,76, 13) Venla Rutanen KuivasjAu 11,66 (2,8) –myös 11,47, 14) Riina Heikkonen LUM 11,33, 15) Minttu Mattinen LUM 11,29, 16) Tiia Neuvonen ParikkU 10,93, 17) Nea-Nora Heiskanen KUYU 10,82, 18) Victoria Myntti JakobstDr 9,26, Petra Kallionpää JanJa ilman tulosta.

Alkukilpailut:

M22,

200 m alkuerät:

1. alkuerä (1,3): 1) Tuukka Huuskola EsboIF 21,24, 2) Mikael Granqvist SibVa 21,76, 3) Erno Mehtonen SavRi 22,40, 4) Eelis Hirvinen KankaanpSL 24,00. – 2. alkuerä (0,6): 1) Konsta Alatupa KokkTU 21,46, 2) Filiph Johansson GamalakarlIF 21,83, 3) Lauri Eerola LA 22,21, 4) Eero Helppolainen PoTa 22,49, 5) Lauri Moisio TuUL 23,63. – 3. alkuerä (1,3): 1) Ilari Ryyppö TU-38 22,05, 2) Ilari Manninen JKU 22,26, 3) Christian Vänttinen NaantLö 22,30, Viktor Kantele BorgåAk hylättiin.

M19,

200 m alkuerät:

1. alkuerä (2,2): 1) Eeli Purola OP 22,25, 2) Elias Jrad KU-58 22,34, 3) Juuso Peltola JKU 22,35, 4) Max Tallqvist BorgåAk 23,03, 5) Akseli Sautila TuUL 23,27, 6) Mattias Asp VasaIS 23,73. – 2. alkuerä (1,5): 1) Tommi Mäkinen HKV 21,74, 2) Jesse Väyrynen JKU 22,43, 3) Teemu Tuomela AlajAn 23,34, 4) Sebastian Lundqvist BorgåAk 24,43, 5) Carl-Ivar Back SibVa 25,11. – 3. alkuerä (0,8): 1) Lassi Kaukonen HKV 22,15, 2) Pietari Valoranta JKU 22,40, 3) Tha Ta LarsmoIF 23,23, 4) Henrik Illman BorgåAk 23,99, Veeti Lehtiniemi SeinäjSU ei osallistunut. – 4. alkuerä (1,1): 1) Isac Wedenberg BorgåAk 21,99, 2) Chibunna Ezeabasirim HKV 22,51, 3) William Thor BorgåAk 22,60, 4) Konsta Gröndahl PaimU 23,37, 5) Kabongu Tshibangu VasaIS 24,53. – 5. alkuerä (0,9): 1) Asseri Välimäki NoormNo 22,09, 2) Niko Viljola HKV 22,57, 3) Lasse Hämelahti JanJa 23,15, 4) Daniel Niva BorgåAk 23,20, 5) Matias Taavitsainen RistiinU 23,78. – 6. alkuerä (0,3): 1) Heikki Äijälä NouSu 22,28, 2) Viktor Thor BorgåAk 22,33, 3) Mauno Havukorpi VihdVi 23,58, 4) Eero Peltola LA 23,73, 5) Iisakki Torppa EspTa 24,05.

N22,

200 m alkuerät:

1. alkuerä (1,6): 1) Aino Pulkkinen JKU 25,07, 2) Ilona Kekkonen LA 25,73, 3) Heidi Parikka HKV 26,08, 4) Hanna Siiskonen JoKa 26,89, 5) Iiris Törrönen KuivasjAu 27,27. – 2. alkuerä (0,8): 1) Alisa Aalto TP 25,05, 2) Sofia Järvelin AlavuU 25,44, 3) Helmi Kortetmaa KannUra 26,16, 4) Amanda Lapinleimu ToijVau 26,99, 5) Minttu Rinne SaarijPu 27,20. – 3. alkuerä (0,2): 1) Jandeh Jallow OP 25,72, 2) Ilona Luoma TP 26,05, 3) Enni Henttonen TuUL 26,49, Salla Parviainen EsboIF ei osallistunut. – 4. alkuerä (0,5): 1) Eeva Paavilainen TuWe 25,37, 2) Säde Honkala TuUL 25,62, 3) Taru Väisänen OP 26,32, 4) Miina Palonen ViitasVi 27,10, 5) Tiia Heikkinen TP 27,66.

N19,

200 m alkuerät:

1. alkuerä (0,3): 1) Jenna Kokkonen KajKi 24,93, 2) Sara Siltala HKV 25,44, 3) Laura Lepistö PoYU 25,67, 4) Reetta Rantakokko TuUL 27,13, 5) Molly Pastewka EsboIF 27,37. – 2. alkuerä (1,5): 1) Maisa Laakso JakobstDr 25,60, 2) Kiia Paanila KuopRe 25,69, 3) Petra Häggqvist HKV 26,62, 4) Kaisla Torppa EsboIF 27,01, 5) Maija Pitkänen TuUL 27,36. – 3. alkuerä (1,1): 1) Pirkitta Marjanen PoYU 25,23, 2) Mari Heinonen KajKi 26,08, 3) Pinja Hirvilahti JKU 26,42, 4) Anniina Haapala JoutsPo 27,49, 5) Sinja Sarasto RiihimKi 28,09. – 4. alkuerä (1,6): 1) Kerttu Latvala KUYU 24,91, 2) Kaisa Mikander EsboIF 25,71, 3) Madeleine Glasberg VasaIS 26,19, 4) Mette Lukin KuopRe 26,97, 5) Helmiina Raninen LUU 28,20. – 5. alkuerä (1,0): 1) Veera Pudas VeitsilKV 25,64, 2) Vilma Lindroos PoTa 25,91, 3) Aliisa Luukkainen SavRi 26,25, 4) Pihla Kinnunen KuivasjAu 26,43, 5) Pinja Purola OP 26,84.