Murron voitto ja SE-yritykset täyttivät Ystävänpäiväkisojen katsojien toiveet: Olen tyytyväinen, että 474 jättää vähän hampaankoloon

Wilma Murto tarjosi Turun jäähallin yleisölle väkevän Ystävänpäivän show´n. Murto voitti kilpailun ylitettyään 474 ja päätti illan kolmeen yritykseen SE-korkeudesta 486. Yrityksistä kolmas oli lähellä onnistua.

— Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta olen tyytyväinen siihen, että 474 jättää vähän hampaankoloon. Odotukset ovat tosi korkealla, Murto summasi tuntojaan.

Murto meni Turussa 450, 462 ja 474 ensimmäisellään ja nosti sitten riman SE-korkeuteen 486. Murron valmentaja Jarno Koivusen mukaan SE-yrityksissä Murron ponnistuspaikka ei osunut aivan kohdalleen. Ensimmäisessä ponnistus jäi kauas ja toisessa se meni liian lähelle.

– Kolmas oli vähän kaukana, mutta Wilma väänsi siitä aika hyvän hypyn, Koivunen sanoi.

Murto näki SE-yritykset samoin ja vihjasi, että kotikisan kannustavan yleisön tuoma lisäbuusti tuntui hypyissä.

– Siinä oli pientä hajontaa, mutta kun olet tällaisissa olosuhteissa ja tunnelmassa, pitää vähän ennakoida adrenaalilisää. Eli vaikkei näytä, että merkkiä pitäisi siirtää, pitäisi ennakoida sitä, että saan lisää buustia vaikka yleisöstä, Murto totesi.

Murto: Tämä oli minulle henkilökohtaisesti tosi hieno juttu

Turun jäähalliin vajaat neljä tuhatta katsojaa keränneestä tapahtumasta ei tunnelmaa puuttunut. Vaikka Murto ei ehkä saanut toivottua vastusta kanssakilpailijoistaan, kilpailun suosikin sujuvat hypyt ja voitto saivat yleisöltä lämpimän vastaanoton. Se teki selvästi vaikutuksen myös Murtoon.

– Hyppäsin ensimmäistä kertaa Turun jäähallissa, mutta toivottavasti en viimeistä kertaa, Murto sanoi ja toivoi kisatapahtumalle jatkoa.

– Tämä oli minulle henkilökohtaisesti tosi hieno juttu, ja kanssakilpailijatkin ovat olleet tosi tyytyväisiä.

Murron kärkihaastaja Kanadan Alysha Newman oli Turussa toinen ylitettyään 450 ja Kreikan Eléni-Klaoúdia Pólak kolmas samalla tuloksella Newmanin kanssa.

– Hermotus ei ollut ihan napissa. En ole tyytyväinen tulokseen, Newman totesi ja kiitteli illan hyvää tunnelmaa.

Murron jälkeen kilpailun paras suomalainen oli viidenneksi sijoittunut Saga Andersson, joka ylitti 435, mutta 450 oli vielä tällä kertaa liikaa. Hypyt nousivat korkealle, mutta eivät jatkuneet.

Murto: Tuossa on aihiota hypätä ihan korkealta

Murron kausi jatkuu vielä 24. helmikuuta Ranskan Rouenissa, jonka jälkeen edessä ovat Glasgow´n MM-hallit Skotlannissa maaliskuun alussa.

– Nyt tuntuu, että tuossa on aihiota hypätä ihan korkealta, Murto arvio lopputalven ja MM-hallien näkymiä.

 

Turku, Turkuhalli

Ystävänpäivän seiväshyppykilpailu:

Naiset, seiväs: 1) Wilma Murto Suomi 474, 2) Alysha Newman Kanada 450, 3) Eléni-Klaoúdia Pólak Kreikka 450, 4) Imogen Ayris Uusi-Seelanti 435, 5) Saga Andersson Suomi ja Lene Onsrud Retzius Norja 435, 7) Kitty Friele Faye Norja 435, 8) Silja Andersson Suomi 400, 9) Maria Kytölä Suomi 400