Murron polvesta hoidettiin kierukkavaiva tähystysleikkauksella, ”Oma tavoite on, että tänä kesänä pääsisi hyppäämään”

Seiväshyppääjä Wilma Murron polvesta hoidettiin kierukkavaiva tähystysleikkauksella keskiviikkona. Operaatio tehtiin Pohjola Sairaalassa Helsingissä.

Murron polvi kipeytyi juhannusaattona Somerolla käydyssä kilpailussa. Polvi tutkittiin ja päätettiin operoida. Polven tähysti ortopedi Ilkka Räsänen.

– Wilma tuli vastaanotolle viikko sitten kipeytyneen polven takia. Polvesta otettiin magneettikuva ja todettiin kierukan repeytymä. Nyt kun ollaan tässä vaiheessa kautta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä tähystämään, Ilkka Räsänen sanoi.

– Polvessa oli niin sanottu kielekerepeämä sisemmässä kierukassa. Siihen tehtiin osapoisto, eli sitä ei tarvinnut ommella, jolloin kuntoutuminen on suoraviivaisempaa.

Räsänen totesi, että sitä kuinka nopeasti Murto pääsee kilpailukuntoon, ei voi vielä arvioida tarkasti.

– Kolme-neljä viikkoa menee ennen kuin hän voi aloittaa täysimittaisen harjoittelun, Räsänen arvioi.

”Oma tavoite on, että tänä kesänä pääsisi hyppäämään”

Murto oli helpottunut siitä, että polvivaiva saatiin korjattua melko pienellä operaatiolla, joka ei vaadi koko kilpailukauden uhraamista kuntoutukseen.

– Tämä oli eka leikkaus joka minulle on koskaan tehty. Ei tätä toivoisi, mutta nyt sellainen piti tehdä. Lähtökohtaisesti ihan hyvä fiilis, kun ei tarvitse niin kauhean kauan kuntoutella, Murto sanoi.

– Oma tavoite on, että tänä kesänä pääsisi vielä hyppäämään, mutta kesän tavoitteeksi riittää kyllä, että hoitaa kuntoutuksen kunnolla. Nyt tehdään lääkärin ja fysioterapeutin kanssa kuntoutukseen ohjelma, mutta ensin odotellaan viikon verran, että kipu ja turvotus lähtevät pois.