Motonet GP Tampereella: Hurske jahtaa MM-rajaa, Junnilalla EM-kenraali, Koilahti pituuskisan ja Kuivisto 800 metrin kärkinimi

Reetta Hurskeen tavoite yleisurheilun Motonet GP:n Tampereella kilpailussa keskiviikkona on sama kuin kevätkesän muissakin kisoissa. Hän haluaa rikkoa MM-tulosrajan 12,98, eikä hänen mielestään koleammaksi muuttuva sää ole sille este.

– Olen nyt sen verran hyvässä kunnossa, että MM-raja on mahdollista juosta, Hurske arvioi keskiviikon näkymiä tiistaina mediatilaisuudessa Tampereella.

Hurske juoksi viikonvaihteessa Sveitsin La Chaux de Fondsissa alkuerissä ennätyksensä 12,99 ja pinkoi finaalissa 3,1 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa 12,86.

Tampereella Hursketta kirittävät hiljattain 13,11 juossut Matilda Bogdanoff, parhaimmillaan 12,86 juossut Unkarin Luca Kozak ja Ukrainan Hanna Plotitsina, jonka kauden paras on 13,11.

Hurskeen mukaan rajan rikkoutuminen olisi helpotus monella tapaa. Ennen muuta se auttaisi keskittymään kisoissa paremmin vain voittamiseen.

– Nyt se on enemmän rajan metsästämistä. Kun tulee maaliin, sitä katsoo heti mikä aika on, vaikka toki kilpailen joka kerta voitosta, Hurske sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiistaiseen päätökseen olla myöntämättä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön hänelle hakemaa apurahaa, Hurske totesi, että ”toivottavasti omat suoritukset tältä vuodelta riittävät sitten jatkossa apurahaan”.

Junnila hakee hyvää tuntumaa EM-kisoihin

Hurskeen ohella Tampereen Motonet GP:n kärkinimiä ovat korkeushyppääjä Ella Junnila, pituushyppääjä Taika Koilahti, kestävyysjuoksija Sara Kuivisto ja keihäänheittäjät Keshorn Walcott, Tshekin MM-mitalisti Petr Frydrych ja Toni Kuusela.

Kesäkuussa korkeushypyn SE:n 194 ylittäneelle Junnilalle Tampereen kilpailu on ensi viikolla Ruotsin Gävlessä alkavien 22-vuotiaiden EM-kisojen kenraalin.

– Euroopan taso alle 23-vuotiaissa on aika kova. Tavoitteena on finaalipaikka, Junnila linjaa Gävlen tavoitteitaan.

Ikäluokan Euroopan tilastossa Junnila on tällä haavaa kolmas 198 ylittäneen Valko-Venäjän Karina Tarandan sekä 195 ponnistaneen Ukrainan Julia Levtshenkon jälkeen.

Tampereen kilpailusta Junnila hakee hyvää tuntumaa EM-kisoihin. Kesän edellinen kilpailu juhannuksena Kuortaneella jäi kesken pienen takareisikrampin jälkeen.

Kunto on Junnilan mukaan hyvä. Vastustusta hänelle Tampereella tarjoavat mm. 19-vuotiaiden EM-kisoihin valmistautuva Jessica Kähärä, joka meni talvella 190, tällä kaudella 184 ylittänyt Linda Sandblom ja parhaimmillaan 194 hypännyt Unkarin Barbara Szabo.

– Katsotaan miten saadaan omaa kuntoa ulosmitattua, Junnila tuumii.

Koilahdella ulkomaisia haastajia

Koilahti ponnisti viikonvaihteessa Jämsässä 664 ja nousi kotimaan kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Tampereella hänellä on vastassaan lajin kotimaisia kärkinimiä ja ulkomaisia urheilijoita, kuten hallikaudella 651 hypännyt Serbian Milica Gardasevic.

Pituushyppyyn osallistuu myös 22-vuotiaiden EM-kisoihin kuntoaan virittelevä moniottelija Maria Huntington, joka rikkoi aiemmin tällä kaudella seitsenottelussa 6000 pisteen rajan. Hän on tällä kaudella hypännyt 633 ja myötätuulessa 642.

Miesten keihäskilpailun kärkitaistossa kohtaavat Trinidadin olympiavoittaja Keshorn Walcott, jonka kesän paras on 86,09 Tshekin MM-mitalisti Petr Frydrych sekä Toni Kuusela, joka on tällä kaudella heittänyt 83,40.

Miesten 200 metrillä on mukana useita ulkomaisia sprinttereitä. Kisan kotimainen kärkinimi on kauden kärkitulosta 21,13 halussaan pitävä Oskari Lehtonen.

Miesten seiväshypyssä on paikalla koko 22-vuotiaiden EM-kisoihin lähtevät kolmikko Tommi Holttinen, Urho Kujanpää ja Mikko Paavola sekä viikonvaihteessa Someron seiväskarnevaalien pääkilpailun voittanut Tomas Wecksten.

Sipponen ja Kuivisto Ratinassa

Tampereelle saapuu myös Suomen naisten kiekonheiton parhaimmisto.  Kisaan ovat ilmoittautuneet mm. Salla Sipponen, joka heitti viikonvaihteessa 57,79, 19-vuotiaiden MM-mitalisti Helena Leveelahti sekä tällä kaudella reilut 58 metriä heittäneet Kreikan Hrisoúla Anagnostopoúlou ja Viron Kätlin Töllasson.

Sara Kuivisto tähdittää naisten 800 metriä, jolla on mukana iso määrä juoksijoita, kuten myös miesten 1500 metrillä. Kuivisto juoksi hiljattain Puolassa ja Britanniassa ennätyksensä 2.02,14 tuntumaan. Hänen nimissään olevan kotimainen kärkitulos on 2.02,64.

Kotimaan kärkinimet Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Henry Manni ja Amanda Kotaja ovat Tampereella mukana 100 metrin ratakelauskisoissa.

Kilpailu alkaa kello 18. Ylen TV2-kanalla on kilpailusta lähetys kello 19. alkaen.

Osallistujat

Aikataulu

Lisätiedot:

Elisa Hakanen

Pääsihteeri

050 352 0982

elisa.hakanen@tampereenpyrinto.fi