Mörön paluu hyvässä vauhdissa: ”Se oli iso signaali” – SE-aiturille satoi kysymyksiä Pakilan ala-asteella

Miten on Italian kielen kanssa, sujuuko se? Oletko juossut Paloheinän portaita ylös kymmentä kertaa peräkkäin? Entä sujuuko vanteen pyöritys, voitko näyttää?

Oskari Möröllä oli hymy herkässä vastaillessaan lasten kysymyksiin Pakilan ala-asteen Nestlé For Healthier Kids -kerhon vieraana. Lempiruuat, urheilijan ravintovinkit, harjoitusmäärät ja pituushyppyennätyksetkin käytiin läpi.

– Nämä ovat hauskoja tilaisuuksia. Kiva olla esikuvana nuorille, kun muistaa, miten itse katsoin nuorena ylöspäin kaikkia kovia urheilijoita, oli heidän lajinsa mikä vaan, Mörö hymyili.

Pakilan ala-asteen energisten ja iloisten lasten seurasta 400 metrin aitojen SE:n haltija siirtyi matkalle kohti Etelä-Afrikkaa. Edessä on vajaan kuukauden leiri 400 metrin juoksun ja 400 metrin aitajuoksun kotimaisten kärkinimien kanssa.

Potchefstroomissa harjoittelevat Mörön ohella Mette Baas, Kristiina Halonen, Viljami Kaasalainen, Ella Räsänen sekä aituri Viivi Lehikoinen, joka on paikalla valmentajansa Laurent Meuwlyn ryhmän mukana.

– Kiva, kun on porukkaa. Tarkoitus on toteuttaa yhteistreeniä niin paljon kuin mahdollista. Tässä vaiheessa ratakierroksen raatajilla perustekeminen ja rytmitys on suht samanlaista, Mörö sanoo.

Polvi on jo kunnossa, lonkka kuntoutuu hyvää vauhtia

Mörö kävi hieman yli vuosi sitten lonkkaleikkauksessa ja ns. hyppääjän polvi -leikkauksessa. Hän tavoittelee nyt paluuta kovalle kansainväliselle tasolle ja odottaa Etelä-Afrikan harjoitusrupeamaa uteliaana.

– Tein pari viikkoa sitten ensimmäisen sellaisen onnistuneen aitajuoksutreenin, jonka jälkeen en ollut ihan solmussa ja hermosto toimi yhteen liikeratojen kanssa. Pääsin harjoituksen jälkeen myös ensimmäistä kertaa jatkamaan harjoittelua, niin kuin oli suunniteltu. Se oli iso signaali, Mörö muisteli.

– Hyppääjän polvi -kivut ovat kadonneet täysin ja polvessa on taas joustoa. Viime kuukauden aikana myös lonkan kanssa on menty tosi paljon eteenpäin.

Mörö laski, että leikkauksen jälkeen kesti reilun vuoden, ennen kuin lonkka alkoi kestää voima-ja nopeusharjoittelua ”ilman isompaa hermopuristusta ja takapakkia”.

– Nyt alkava leiri määrittää aika paljon, kilpailenko hallissa tai mahdollisesti toisena vaihtoehtona tammi-helmikuun taitteessa leirin yhteydessä. Toivon, että pystyn nyt toteuttamaan leirillä kaiken, niin kuin on suunniteltu.

Entä, oletko Batman?

Mörön aamupäivä Pakilan ala-asteen liikuntasalissa kolmen luokan lasten kanssa sujui kuin siivillä. Aiturin ja HKV:n ohjaajien johdolla Nestlé For Healthier Kids -kerhossa juostiin, hypittiin, naurettiin ja kyseltiin kaikenlaista, esimerkiksi tähän tapaan:

– Muuten Oskari, oletko sinä Batman?

– Vain öisin, kuului aiturin vastaus.