Mörön ja Pettisen yhteistyö päättyi

Mörön ja Pettisen yhteistyö päättyi

Aitajuoksija Oskari Mörön ja Atte Pettisen valmennusyhteistyö päättyy. Kymmenen vuoden yhteinen taival kuopattiin sopuisasti yhteisellä päätöksellä maanantaina.

– Meillä on Aten kanssa takana hieno yhteinen taival, joka tuonut EM-kisojen neljännen sijan, Suomen ennätyksen ja paljon muuta. Olen Atelle todella kiitollinen, Mörö sanoo.

Mörön mukaan päätös yhteistyön päättämisestä ei syntynyt yhtäkkiä. Jatkossa hän aikoo ottaa itse enemmän vastuuta tekemisistään yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

– Päätöstä olen kypsytellyt syksystä asti. Katson, että nyt on sopiva hetki muutokselle. Otan jatkossa itse enemmän vastuuta valmennuksen linjauksista, mutta en yksin vaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa, Mörö sanoo.

Mörön mukaan ex-huippuaituri ja nykyisin valmentajana toimiva Petra Stenman on asiantuntija, jota hän aikoo konsultoida.

– Olen yhteydessä myös Suomen Urheiluliiton aitajuoksun asiantuntijoihin. Lähikuukaudet näyttävät, mihin suuntaan valmennus siitä kehittyy. Itselläni on selkeä kuva, mitä haluan tehdä, Mörö sanoo.

– Tulen myös hyödyntämään yhteisiä leirejä ulkomaisten huippujuoksijoiden kanssa, jota olen tehnyt jo tänä vuonna, Mörö viittaa muiden muassa yhteiseen leiriin Rasmus Mägin kanssa.

Esbo IF:n paidassa juokseva Mörö paini talven mittaan polvivaivan kanssa, mutta hiljattain päättynyt kolmen viikon Teneriffan leiri kirkasti EM-kesän näkymää.

– Leiri meni hyvin, mikä antoi itseluottamusta. Olen talven mittaan ottanut jo aika paljon vastuuta omasta harjoittelustani, Mörö sanoo.

Mörön, 25, kauden tavoite on menestyä elokuussa Berliinin EM-kisoissa 400 metrin aidoissa. Mörön juoksema SE on 49,04.