Mörö: Tarvitsen vielä tempoa, Lehikoinen sai juoksusta hakemansa, Tähti 13,89: ”Kauden paras eka 50 metriä”

Paavo Nurmen kisat alkoivat 400 metrin aitojen kauden kotimaisilla kärkiajoilla, kun Oskari Mörö kipaisi ensin 51,06 ja hieman myöhemmin Viivi Lehikoinen 58,55. Molemmat saivat juoksuistaan positiivisia merkkejä jatkoa ajatellen.

Oskari Mörö palasi Turussa päämatkansa kilpailuihin vuoden tauon jälkeen.

– Kohtuurykäisy. Lopussa huomasin, että tarvitsen vielä tempoa sinne, mutta oli mukava päästä vuoden tauon jälkeen kisaamaan, Mörö sanoi.

Vuosi sitten hänen kilpailukautensa jäi kesken, ja uusi harjoituskausi alkoi jo viime kesänä. Harjoituskauteen on kuulunut leireilyä Teneriffalla ja Etelä-Afrikassa. Mörö on tehnyt muutoksia harjoitteluun ja ruokavalioonsa. Myös juoksutekniikkaa hän on muuttanut vähän rullaavammaksi, millä on haettu apua lonkkavaivoihin.

– On ihan hyvä tilanne, seuraavaksi ensi viikolla Kööpenhaminassa kilpaileva Mörö sanoi.

Kakkoseksi ylsi Joni Vainio-Kaila ajalla 51,90, kolmanneksi juossut Anton Tallbacka venyi ennätykseensä 52,78.

– Ihan hyvä alku, mutta tuntuu, että on vielä vähän parannettavaa. Pari kymppää sieltä ainakin lähtee vielä, hän uskoi.

Viivi Lehikoinen juoksi Turussa kauden toisen 400 metrin aitojen kisansa. Voitto tuli ajalla 58,55, ja juoksu toi reilun sekunnin parannuksen avaukseen (59,99).

– Nyt alkaa pikkuhiljaa löytyä se juoksu mitä se pitäisi olla. Lopun askeleet menivät hyvin. Tavoitteena oli juosta mahdollisimman rennosti ja kovaa.

Hän hakee tälle kaudelle helppoutta 15 askeleen aitarytmiin.

– Alussa yksi väli meni 15:lla, ja se oli tavoitteena, kauttaan ensi viikolla Jyväskylän Motonet GP:ssä jatkava Lehikoinen sanoi.

Tähti kelasi kauden kärkituloksen T54-luokan satasella

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti oli kovassa vauhdissa T54-luokan satasella, jossa porilainen nousi maailmantilaston ykköseksi ajalla 13,89. Hän ei ollut aiemmin Turussa alittanut 14 sekuntia, joten suoritus jätti miehen melko tyytyväiseksi.

– Ihan lupaava veto. Aika tyytyväinen. Tuntui, että startti oli aika terävä, kauden paras eka 50 metriä. Oli ihan kiva, että sain kauden kärkituloksen omiin nimiini, Tähti sanoi.

Hän nautti kilpailemisesta kansainvälisessä seurassa täydellä stadionilla.

– Upea fiilis oli vetää, ei tarvinnut itseään erikseen sytytellä.

Holttinen: ”Ei vielä lähtenyt niin kuin on treenien perusteella odotettu”

Tommi Holttinen voitti seiväshypyn tuloksella 536, mutta tuntuma on, että parempaakin on odotettavissa.

– Ei vielä lähtenyt niin kuin on treenien perusteella odotettu. Ongelma on tiedossa, ja se on juoksun loppurytmityksessä. Se pääsee vähän putoamaan sellaisilla seipäillä, joilla pystyy hyppäämään korkealle, Holttinen sanoi.

Ollikainen myötätuulessa 775: ”Kesti liian kauan, että sain homman toimimaan”

Miesten pituudessa Roni Ollikaisen alku oli hankala, mutta loppua kohden hyppy alkoi löytyä. Ollikainen ponkaisi viidennellään 744 ja huipensi kilpailunsa 3,1 metriä sekunnin myötäisessä tulokseen 775.

– Kesti liian kauan, ennen kun sain homman toimimaan, kolme ekaa kierrosta meni vähän hukkaan. Kolmannen kierroksen jälkeen tuntui vähän polvitaipeessa, ja mietin, jätänkö kilpailun siihen. Onneksi en jättänyt. Ekoissa hypyissä hypyn loppu oli vähän ahdas, mutta sitten neljännellä, viidennellä ja kuudennella kierroksella sain juoksun tulemaan loppuun asti niin, ettei tarvinnut jarrutella tai hidastella, Ollikainen sanoi.

Kilpailu oli Ollikaiselle vasta toinen kilpailu täydellä vauhdilla. Seuraavan kerran hän kilpailee ensi viikolla Jyväskylässä.

– Nyt täytyy saada pohkeet kunnolla auki, Ollikainen tuumi eteenpäin katsoessaan.

Teijula ja Rinne kauden parhaassa vauhdissaan

Miesten 800 metrillä Markus Teijula ja Joonas Rinne pistelivät kauden parasta vauhtiaan. Teijula pisti kauden kotimaisen kärkituloksen uusiksi juostessaan 1.49,76. Rinne juoksi 1.50,43. Ajat toivat kilpailussa sijat seitsemän ja kahdeksan.

– Kävi vähän niin kuin pelkäsinkin, ei tullut sellaista tasaista letkaa. Jäätiin kauemmaksi, mutta ei ollut ihan paras päivä muutenkaan, Teijula sanoi.

– Oli vähän takkuista, ei oikein päässyt semmoiseen flow’hun, hyvä että kauden paras parani, Rinne tuumi.

Kuivisto: ”Se oli just niin rankka kuin pelkäsin”

Sara Kuivisto juoksi 1500 metriä aikaan 4.20,59 ja oli yhdeksäs. Hieman rivakammin kilpailusta suoriutui Kristina Mäki, joka oli kuudes ajalla 4.10,32.

–  Se oli just niin rankka kuin pelkäsin, Kuivisto sanoi.

Kuivisto lähtee seuraavaksi Slovakiaan Samoriniin hakemaan hyvää aikaa päämatkaltaan kasilta

–  Viimeinen 500 tuntuu raskaalta, se ei ole nii herkkä kuin pitäisi, seuraavaksi Ostravassa 1500 metriä juokseva Mäki tuumi.