Mörö Rioon ja EM-finaaliiin: "Taktiikka toimi täydellisesti"

Kalle Stylman aitoi lähelle Oskari Mörön ikäkausiennätystä

Oskari Mörö nousi Amsterdamin EM-kisojen välieräjuoksullaan loppukilpailuun ja sinetöi samalla paikan Rio de Janeiron olympialaisiin.

– Taktiikka onnistui täydellisesti, Mörö hehkutti.

Mörö oli välierässään toinen ja meni suoraan loppukilpailuun. Mörön aika 49,37 hänen uran toiseksi paras, rikkoo olympiarajan 49,40 ja on luonnollisesti myös kauden kotimainen kärkiaika.

– Kun olin kolmannessa erässä, tiesin tilanteen, että kovaa pitää mennä, jos aikoo päästää jatkoon, Mörö totesi.

Amsterdamin EM-välierissä jatkopaikkaan aikojen perusteella vaadittiin Mörön SE-aika sivuava 49,08.

– Tarkoitus oli juosta mahdollisimman rennosti ja taloudellisesti ensimmäiset 250 metriä ja säästää energiaa juoksun loppuun, joka on minun juoksuni vahvin osa, Mörö kertasi.

Möröltä taktiikka onnistui nappiin. Takasuoralla ja hän lensi aitavälit 13 askeella ottaen täyden hyödyn myötätuulesta. Loppusuoralla, kahden viimeisen aitavälin aikana hän kiri toiseksi.

– Juoksun loppu on minulla se jonka mukana voin voittaa tai hävitä kaiken. Nyt sain energiaa säästymään sinne, Mörö sanoi.

Olympiaraja makea bonus

Olympiakisojen tulosraja oli Mörölle makea bonus finaalipaikalle.

– Mikäs sen parempaa kuin juosta olympiaraja arvokisoissa, kun olen sitä koko kesän kalastellut, Mörö sanoi.

Ensimmäiset onnittelut Mörö sai heti tuoreltaan juoksun päälle radan varressa kisaa seuraneelta valmentajaltaan Atte Pettiseltä.

– Rio pentele, Atte sanoi Mörö muisteli.

Mörön eran voitti Espanajn Sergio Fernandez ajalla 49,20. Välierien nopein oli Turkin MM-finalisti Yasmani Copello Escobar ajalla 48,42. Finaalin ulkopuolelle jäi muiden muassa edellisten EM-kisojen hopeamitalisti Rasmus Mägi ajalla 49,50.