Mörö osaa ajoittaa kuntonsa: "Kaikki tuli mitä tilattiin"

Mörö osaa ajoittaa kuntonsa: "Kaikki tuli mitä tilattiin"

Aitajuoksija Oskari Mörön onnistuminen kauden tärkeimmässä kilpailussa ei ole poikkeus sääntöön vaan päinvastoin. Amsterdamin EM-kisojen nelonen pinkoi Rion olympiastadionilla 400 metrin aitojen alkueristä välieriin komealla SE-ajalla 49,04.

– Pyrin lataamaan henkiset voimat aina siihen kauden tiukimpaan kilpailuun. Vaarana siinä on, että lataus menee yli, eikä juoksun rentous säily. Treenaan paljon henkistä puolta ja teen mielikuvaharjoittelua, Mörö sanoi.

Olympiakisojen alkuerät juostiin aamupäivän yli 30 asteen helteessä. Sekään ei tullut Mörölle yllätyksenä. Siihen oltiin valmistauduttu leirillä.

– On harjoiteltu aamupäivällä ja lämpimissä oloissa. Ei voi jättää sen varaan, että jos tuleekin lämmin keli, Mörö sanoi.

Alkuerässään Mörö oli mainiolla juoksulla neljäs. Hän olisi joutunut taistelemaan tuosta sijasta tiukemmin, jos hallitseva maailmanmestari Kenia Nicholas Bett ei olisi menettänyt peliä kompuroimalla viimeisellä aidalla.

– Kova suoritus. Aamupäiväjuoksu ja 35 astetta hellettä, valmentaja Atte Pettinen ihasteli suojattinsa menoa.

Mörö: Sisäratakin sopii

Tyytyväinen oli Mörökin. Hän sanoi jo ennen kilpailua, että hakee omaa ennätystä ja on pettynyt, jos sellaista ei tule.

– Kaikki tuli mitä tilattiin, vaikka pieni terävyys puuttui aıdan ylityksestä. Yllätyin, että aika oli niin hyvä, mutta kun juostaan stadionilla, jossa ei tuule, se näkyy ajassa meidän lajissa, Mörö kertaili.

Edellinen Suomen ennätys 49,08 oli sekin Mörön nimissä ja juostu EM-kisoissa Zürichissä toissa vuonna. Välierissä Mörö juoksee kakkosrataa.

– Minulla on sellainen aitavälien rytmitys, että sillä pystyy juoksemaan kovaa vaikka sisäradalta, Mörö sanoi

Mörön erän voitti Jamaikan Annser Whyte ennätyksellään ja alkuerien kärkiajalla 48,37 ennen britti Jack Greeniä (48,96) ja Yhdysvaltain Byron Robinsonia (48,98). Whyte juoksee Mörön kanssa myös samassa välierässä tiistaina.

Välieräpaikan Mörö otti alkuerissä aikavertailun toiseksi nopeimpana.