Mörö: Meillä oli Kanervon Jussin kanssa tiukkoja taistoja

Mörö: Meillä oli Kanervon Jussin kanssa tiukkoja taistoja

Viime kesän 400 metrin aitojen EM-finalisti Oskari Mörö muisteli lämmöllä ikäkausikisojaan Espoon YAG:ssa. Mörön nimikirjoitukset ja yhteiskuvat olivat varsin suosittuja Leppävaaran kentällä.

– Minulla on näistä kisoista hyviä muistoja. Ne olivat silloin Finland Junior Gamesin nimellä. Ne olivat minulle ekat kovemmat kisat. Muistan, että meillä oli Kanervon Jussin kanssa tiukat taistot, Mörö kertaa.

Nyt Kanervo on Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisojen finalisti ja Mörö EM-finalisti. Kaksikko ottaa kesän mittaan yhteen 400 metrin aidoissa vielä monta kertaa.

– Varsinkin 150 metriä oli silloin FJG:n aikoina tiukka laji. Meitä oli 3-4 kaveria, joiden kesken oli aina aika tasaista. Senkin muistan, että ennen noita kisoja jännitti aika lailla, kun oli ekaa kertaa calling roomit ja kaikki.

– Toinen mukava muisto oli se, että kenttälajeissa oli silloin mahdollista pärjätä joukkuekilpailussa seurakaverin kanssa. Sellainen jaettu ilo oli kiva.

Mörö avasi kautensa 400 metrin aitojen osalta hiljattain Lappeenrannasa, jossa ankara vastatuuli sotki askelrytmin perusteellisesti. Mörö sinnitteli silti maaliin ajassa 51,64. Sunnuntaina Lahden Eliittikisoista on haussa parempi aika. 

– En odota Lahdesta vielä mitään täysosumaa, mutta paikkaa maajoukkueiden EM-kisojen Superliigaan ja ehjempää kisaa kuin Lappeenrannassa. Sen ei pitäisi olla vaikeaa.

Mörön vastuksena Lahdessa ovat kotimaan kärkiaitureiden Petteri Monnin ja Joni Vainio-Kailan ohella kenialainen Nicolas Bett, joka voitti Lappeenrannan Marskin kisoissa oloihin nähden kelpo ajalla 50,90 sekä hiljattain ennätyksensä 49,52 juossut algerialainen Abdelmalik Lahoulou.