Mörö mainiossa vireessä: Syksyn kuntotus toi pitoa lonkkaa

Mörön aita-avaus 50

Esbo If:n Oskari Mörö pinkoi 400 metrin pitkän radan halliennätyksensä uuteen uskoon kotimaisella kärkiajalla 47,84 Tampereen SM-halleissa.

Juoksu kertoi, että viime kesänä kiusanneesta lonkkavaivasta on toivuttu ja kunto kehittyy EM- ja olympiakesä ajatellen lupaavasti.

– Syksy meni täysin lonkkaa kuntouttaessa. Vasta, kun menin talvella leirille Etelä-Afrikkaan, pääsin aloittamaan kunnon lajiharjoittelun, Mörö totesi SM-hallien varttimailin mestarina.

– Etelä-Afrikassa pystyin harjoittelemaan viisi viikkoa hyvin ja juoksemaan kunnolla aitojakin.

Miesten 400 metrin aitojen SE-mies on todennut talven mittaan, että syksyn uuttera kuntouttava harjoittelu ei ole valunut tyhjiin. 

– Paljon tuli tehtyä lantion seudun treeniä ja nyt lonkan seudulla pitoa ihan toisella tavalla.

SM-hallijuoksuun Mörö oli koko lailla tyytyväinen. 

– Tiesin, että 300 metriä kulkee, mutta loppusuora oli vaikea, Mörö tuumi.

Mörö suuntaa piakkoin leireillä Etelä-Afrikkaan. Tampereen Pyrinnön Jani Koskelan kevään ohjelmassa on Portugalin leiri. Hän oli 400 metrin SM-hallikisassa toinen ajalla 48,66.

– Yllättävän koville otti, sunnuntaina 200 metriä juokseva Koskela tuumi.

 Uusimäki naisten mestari

Naantalin Löylyn Markus Teijula jätti hallikauden 800 metrin startit ja kahteen. Hän juoksi Tampereella varttimailin ja voitti oman eränsä ja oli kokonaistuloksisssa kolmanneksi nopein mainiolla ajalla 48,76.

– Hyvä juoksu, vaikka loppusuoralla painoi aika paljon, tuumi Teijula, joka juoksi matkan ulkoratojen ennätyksekseen viime kesänä 48,76.

Naisten 400 metrillä KU-58:n Hilla Uusimäki kiiti pitkän radan halliennätysvauhtia 54,77, joka toi mestaruuden ennen HIFK:n Sanna Erkinheimoa (55,36). Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen oli kolas halliennätyksellään 55,68.

Sairastelu ei lannistanut Mäkistä

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emmi Mäkinen ei antanut sairastelun häiritä. Hän voitti naisten pituushypyn tuloksella 623, joka syntyi viimeisellä kierroksella.

– Ei ollut odotettavissa, että tulisi tuollaista tulosta, kun olen ollut antibioottikuurilla. Viimeisessä hypyssä juoksu tuntui herkältä, mutta muuten se ei tuntunut hyvältä, Mäkinen sanoi.

Keski-Uudenmaan Yleisurheiun Saara Hakanen ponnisti toiseksi halliennätyksellään 605 ja pohjekrampeista kärsinyt Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala oli kolmas. Hän  teki halliennätyksekseen 604. 

SM-hallien tulokset