Mörö haastaa nuorten Euroopan mestarin

Mörö haastaa nuorten Euroopan mestarin

400 metrin aitajuoksija Oskari Mörö on utelias näkemään, kuinka hyvin juoksu kulkee lauantaina Kuortaneen Eliittikisoissa.

 

Mörö: Terävyys löytymässä, antibioottien kurimus  ohi

Parin viikon takaisen hammasleikkauksen tuoma antibioottikuuri poiki kroppaan väsymystä, joka on kaikkoamassa.  Kesken kauden tehty tekniikan muutoskin näyttää loksahtaneen kohdilleen.

– Kalevan kisat oli positiivinen reissu. Tuntuu, että kroppa alkaa taas pikku hiljaa pelittää. Lääkärit sanoivat, että noin raju antibioottikuuri tuntuu 2-4 viikkoa. Nyt siitä on jo pari viikkoa, Mörö sanoo.

Mörö pinkoi juhannuksena Tsheboksarissa 400 metrin aidat ajassa 50,07. Kalevan kisoissa hän juoksi mestariksi ajalla 50,85. Erona noissa juoksuissa oli, että Porissa Mörö meni ensimmäiselle aidalle vasen eikä oikea jalka edellä, kuten aikoo jatkossa tehdä uransa loppuun asti.

Vaihtoon pakotti lonkkavaiva, joka poiki kipuja lonkkaan ja selkään.

– Vaikeinta siinä on ensimmäiselle aidalle tulo. Siihen joutuu keskittymään, Mörö sanoo.

 

Euroopan mestari kirittämässä

Kuortaneen tuliterällä mondo-pinnalla Mörö juoksee lauantaina tutulla askelrytmillä: viisi ensimmäistä aitaväliä 13 askeleella, sen jälkeen kolme seuraavaa väliä 14 askeleella ja loput 15 askeleen rytmillä.
Eliittikisoissa Mörö tavoittelee kesän parasta aikaansa. Pekingin MM-raja on 49,50 ja koko lailla tuo aika lienee juostava, jos aikoo rankingistakin MM-kisoihin selviytyä.

– Niin kuin sanoin Porissa, pienen ihmeen se MM-rajan alitus vaatii, mutta loppuun asti yritetään, Mörö sanoo.

Hammastulehdus söi Mörön juoksusta parhaan terän hiljattain Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Hän oli finaalissa kuudes ja pääsee nyt Kuortaneella haastamaan Tallinnan ylivoimaista mestaria, Puolan Patryk Dobekia, joka teki Tallinnassa ennätyksensä 48,84.

– Kirittäjien puolesta on kaikki kunnossa, Mörö sanoo.

 

Tekniikan muutos apu myös jatkossa

Nousi Mörö MM-joukkueeseen tai ei, nyt lennosta tehty juoksutekniikan muutos on hänelle apu jo ensi kesänä, kun tarjolla ovat EM-kilpailut Amsterdamissa ja olympiakisat Rio de Janeirossa.

– Kyllä juoksu on paljon helpompi saada jatkumaan ensimmäiseltä aidalta, kun menee vasen jalka edellä. Uskon, että se näkyy myös ajassa, kun siihen harjaantuu. Näin juoksevat melkein kaikki maailman huippunimet.