Mörö avasi kauden räväkästi 400 metrillä

Mäkelä: Tavoitteena voitto jokaisesta viidestä maaottelusta

Oskari Mörö avasi kilpailukautensa Etelä-Afrikan Sasolburgin kentällä. Hän pinkoi 400 metrillä mainion ajan 47,63 ja voitti kansainvälisessä kilpailussa oman eränsä.

Tulos on kauden kotimainen kärkiaika, eikä jää paljon Mörön viime kesän parhaasta, joka oli Ruotsi-ottelussa juostu 47,58. Aitajuoksijan oma sileän 400 metrin ennätys on kolme vuotta sitten juostu 47,40.

– Alkujaan suunnitelmissa oli juosta nyt 300 metriä, mutta päätettiin iskeä nelonen tauluun. Näki, että 300 metriä olisi kantanut hyvin. Nyt lopussa vähän tekniikka hajosi. Oli pitkä loppusuora, Mörö kertaili.

– Taktisesti hyvä juoksu ja aikaankin olen tyytyväinen. Nyt meneillään olevalla harjoitusleirillä on takana vasta kaksi happotreeniä.

Mörölle juoksu kertoi, että kunto on kehittynyt hyvin sydäntalven ongelmista huolimatta. Hänellä oli joulukuun puolivälistä eteenpäin parin kuukauden jakso, jolloin juokseminen jäi likimain kokonaan kantapäävaivan takia.

– Silloin tehtiin paljon korvaavaa harjoittelua, joka tuntuu toimivan. Oli vesijuoksua, kuntopyörää ja crosstraineria. Kunto ei päässyt rupsahtamaan, mutta juostessa huomasi, että juoksua oli vaikea saada pysymään korkeana.  Nyt tarvitaan paljon juoksua alle, Mörö sanoi.

Mörö, 24, on Etelä-Afrikassa viiden viikon leirillä, jonka aikana hän juoksee vielä toisen 400 metrin kilpailun. Mörö juoksi viime kesänä Amsterdamin EM-kisoissa 400 metrin aidoissa neljänneksi ja pinkoi sitten Rion olympiakisoissa SE:n 49,04.