Mononen lunasti lupauksen Kunniakierroksella: ”Yllätti, että meni noin paljon alle minuutin”

Imatran Ukonniemen urheilukentällä toteutui poikkeuksellinen Kunniakierros-tapahtuma, kun kolmiloikkaaja Senni Salmisen valmentaja, ex-seiväshyppääjä Matti Mononen, juoksi seiväs kädessä 400 metriä aikaan 57,34.

– Ei hassumpi suoritus valmentajalta. Yllättävän hyvin jaksoin. En ole pitkään aikaan jännittänyt noin paljon, Mononen kertaili.

Mononen oli luvannut juosta ratakierroksen seipään kanssa alle minuuttiin, jos Salminen hyppää uuden Suomen ennätyksen. Imatralla Monosella oli lupausten lunastamisen aika.

– Oli mahtava fiilis koko aamupäivän. Vähän jännitti ja pelotti, pääsenkö maaliin asti. Se oli ehkä sitä, kun tässä ei minulla ole ollut enää kilpailuja. Kilpailuhenkisyys ja näytönhalu ovat kuitenkin siellä jossain, Mononen tuumi.

– Se kyllä yllätti, että meni noin paljon alle minuutin. Aivan loistavaa, nyt se on tehty.

Salminen: Matti syttyy yleisöstä ja pöhinästä

Salminen kannusti valmentajaansa kentän laidalla ja oli yllättynyt Monosen vahvasta juoksusta.

– Pakko myöntää, että vähän olin skeptinen, meneekö alle minuutin. Yllätti kyllä ihan täysin. Näki jo heti lähdössä, että nyt menee jotenkin helpon ja kevyen näköisesti. Matti on samanlainen kuin mie, syttyy yleisöstä ja pöhinästä, Salminen sanoi.

– Tosi kiva tapahtuma, ja porukkaakin oli hyvin paikalla.

”Paras kunniakierrostapahtuma, jossa olen ollut”

Imatran Urheilijoiden yleisurheilusta vastaava Lauri Asikainen oli tyytyväinen tapahtumaan.

–  Paras kunniakierrostapahtuma missä minä olen ollut, vaikka ei ollut, kun yksi juoksija. Tukijoitakin oli mukana mukavasti, ja jokunen euro tuli seuran nuorille kerättyä, Asikainen sanoi.

– Tämä oli erilainen urheilutapahtuma, kun yleisö tuli katsomaan minuutin juoksua, ja media oli kiinnostunut, mikä oli hienoa. Kova suoritus Matilta. Nyt katseet Tokioon. Pidetään peukkuja Sennille.

Yleisöä Matin kunniakierros keräsi Ukonniemen urheilukentälle noin 150 henkeä.

Teksti ja kuvat: Tomi Sillanvuo