Moniotteluperhe vietti toiminnantäyteiset lajikarnevaalit Pajulahdessa

Moniotteluperhe vietti toiminnantäyteiset lajikarnevaalit Pajulahdessa

Moniotteluiden lajikarnevaalien siirto kesältä pääsiäiseen ja Liikuntakeskus Pajulahteen oli ensimmäisen kokemuksen perusteella oikea päätös, summaa karnevaalin rehtori Janne Lahtinen tuoreeltaan.

–  Urheilijoita oli rapiat 70 ja kokonaisvahvuus kaikkinensa 110. Oli kiva urheilla pääsiäisenä. Meillä on huippukouluttajat ja -olosuhde. Kiva oli sekä vetää treenejä, että seurata sivusta, miten valmentajamme tekivät todella huimaa duunia, Lahtinen kiteyttää.

Hän iloitsi myös siitä, että vanhempia ja valmentajia oli noin 30 mukana. 

– Riemu ja ajatus siitä, mitä kotona voisi tehdä, meni mukavasti eteenpäin.

Onnistuneesta kokemuksesta huolimatta Lahtisellakin oli jo ajatuksia, miten lajikarnevaalia voisi kehittää edelleen.

– Varmaan ensi vuonna perussapluuna sama: Pajulahti ja ajankohta todennäköisesti pääsiäinen. Ehkä sitä voi miettiä, että kun nyt olimme kaksi yötä, ollaanko kolme yötä ja liitetäänkö siihen jotain pikkuisen testaamista tai kilpailullista elementtiä, Lahtinen heitti muutaman mietintään päätyvän ajatuksen.

Moniotteluperheen pääsiäinen Pajulahdessa sisälsi pitkälti perusharjoittelua. Karnevaalilla ajatusta moniotteluharjoittelun monipuolisuudesta vietiin eteenpäin.

– Moniottelun harjoittelu on monipuolista kehonhallintaa, juoksemista, hyppäämistä ja heittämistä. Oli kiva katsoa, että sitä filosofiaa vietiin kaksin käsin eteenpäin.

Moniotteluissa karnevaali on yksi osa ”otteluperheajatusta”, johon kuuluu myös valtakunnallinen moniotteluleiritys. Siinä on ollut mukana vajaa 50 urheilijaa.