Moniotteluihin syntyi valtakunnallinen leiritysprojekti, lajikarnevaali pääsiäisenä

Savola ja Hassi Tallinnan  moniotteluissa

Yleisurheilun moniotteluissa käynnistyy lokakuussa uudenlainen leiritys. Sillä kootaan yhteen 14-vuotiaista aikuisiin kaikki moniotteluista kiinnostuneet ja lajia harrastavat.

Järjestelmä on Janne Lahtisen vetämän moniottelutiimin käsialaa. Ensimmäinen leiri on 27.-29. lokakuuta Liikuntakeskus Pajulahdessa.

Kolmen leirin sarja jatkuu 26.-28. joulukuuta niin ikään Liikuntakeskus Pajulahdessa ja huipentuu moniotteluiden lajikarnevaaliin, joka pidetään pääsiäisenä 2018 (30.3.-1.4.). Myös lajikarnevaali on Liikuntakeskus Pajulahdessa.

Moniotteluiden kesäinen lajikarnevaali siirtyy näin kevääseen, jolloin moniottelijat voivat halutessaan osallistua kesällä muiden lajien lajikarnevaaleille ja ANMJ-leireille. Pääsiäisen lajikarnevaaleissa ovat mukana myös 10-13-vuotiaat.

– Uusi leiritys tuo yhteen koko moniotteluperheen, eli 14- ja 15-vuotiaat pääsevät samoille leireille nuorten EM-mitalisti Elmo Savolan kanssa, kertoo Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Jaakko Erkinheimo.

– Leirityksessä harjoitellaan neljässä eri ryhmässä: miehissä 15-17-vuotiaat sekä 19-vuotiaat ja yleinen sarja. Naisissa mukana olevat vastaavasti 15-17-vuotiaat sekä 19-vuotiaat ja yleinen sarja

Juokseminen keskiössä

Leireillä juokseminen on vahvasti esillä.

– Kymmenottelussa on kahdeksan lajia, joissa tarvitaan eritasoista juoksemista. Seitsenottelussa juoksu on mukana kuudessa lajissa. Tämän takia ottelijan perusharjoittelussa juokseminen nostetaan keskiöön, Erkinheimo sanoo.

– Jokaisella leirillä on demoharjoituksia kestävyydestä ja nopeuskestävyydestä. Lisäksi harjoitellaan juoksemisen taitoa. Tätä työtä tukevat leireillä tehtävät askelanalyysitestit ja tekniikkakuvaukset. 

Muita leirityksen teemoja ovat ottelijan monipuolinen taito- ja lajitaitoharjoittelu sekä urheilijaksi kasvaminen. Henkilökohtaisille valmentajille on tarjolla tukea urheilijoiden harjoittelun ohjelmointiin leirien välille, luentoja ja mentorointia.

Otteluleirityksen tason takaa osaava valmennustiimi. Leirityksen valmentajat ovat lajin kotimaisia kärkinimiä. Mukana ovat Mikael Ylöstalo, Janne Lahtinen, Jesse Jokinen, Mika Vakkuri, Matti Vesterinen, Matti Liimatainen, Diari Sharifi, Pekka Nurmi, Mervi Brandenburg, Katja Kuusela ja Sanna Saarman.

– Valmentajatiimin tieto-taito on koko ottelijaryhmän käytettävissä leirityksen aikana, Erkinheimo sanoo.

Faktat:

Moniotteluiden leiritys 2017-2018

1. leiri: 27.-29.10. Pajulahti

2. leiri: 26.-28.12. Pajulahti

3. lajikarnevaalileiri 30.3.-1.4. Pajulahti (mukana myös 10-13 vuotiaat)

ILMOITTAUTUMISET 13.10.2017 mennessä:

www.pajulahti.com/teemaleirit/moniotteluleirit

Leiritykseen on jo kutsuttu henkilöitä. Mikäli et ole saanut kutsua ja olet halukas osallistumaan leiritykseen,  ole yhteydessä leirityksen vastuuvetäjä Janne Lahtiseen.

LISÄTIETOJA:

Janne Lahtinen

p. 044 7755 351

janne.lahtinen@pajulahti.com