Moniottelijat kolmannelta sijalta toiseen päivään

Moniottelijat kolmannelta sijalta toiseen päivään

LIVE-Tulospalvelu:

Suomen joukkue lähti kolmannelta sijalta toiseen ottelupäivään Euroopan cupin kakkosliigassa Puolan Inowroclawissa.

Kaksi parasta maata nousee ykkösliigaan. Kilpailun taso nousi kokonaisuudessaan varsin hyväksi erittäin kuumista olosuhteista huolimatta. Kilpailua johtaa Latvia, joka kiskoi yli 900 pisteen eron toisena olevaan Portugaliin pistein 21110. Suomi on jäänyt Portugalista vain 120 pistettä. Kreikka on neljäntenä 173 pistettä Suomea perässä.

 

Joli Koivu ottelee kolmantena

Joli Koivu on parhaana suomalaisena miesten kisassa kolmantena pistein 3695.

– Aika paljon kisa jännitti, koska edellisestä läpiviedystä ottelusta on vierähtänyt jo yli kolme vuotta. Luonnehtisin ensimmäistä päivääni tasapaksuksi, vaikka toki satasen ennätys 11,63 vastatuuleen ja pituuden 723 lämmittävät mieltä. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan, sillä huomisen päivän lajit ovat minulla hyviä, Koivu totesi luottavaisena.

Kymmenottelun johdossa on Latvian Edgars Erins (3806). Tero Ojala on seitsemäntenä (3601), Sami Itani yhdeksäntenä (3557) ja Petri Lemmetyinen 12:s (3457).

Seitsenottelussa Elisa Oksanen on seitsemäs pistein 3164, Miia Kurppa 11:s (3104), Ida Otstavel 16:s (2963) ja Jutta Heinonen 17:s (2948). Kilpailun kärjessä on Latvian Laura Ikauniece-Admidina (3768).

– Olen tyytyväinen kenttälajeihin, korkeudessa syntyi kauden paras 169 ja kuulassa jäin ennätyksestäni vain sentin. Juoksut kaipaavat hieman terävyyttä lisää, Oksanen kertoi.

– Joukkue on otellut kokonaisuutena tasaisen hyvin. Lähdemme luottavaisina nostamaan Suomea ykkösliigaan, sillä uskomme, että varsinkin kymmenottelussa suomalaisten toinen päivä on vahvempi kuin nousua ajatellen pahimpien vastustajiemme Portugalin ja Kreikan, kertoo joukkueen johtaja Tiia Hautala.