MM-mitalisti Heta Veikkolan ura jatkuu Jani Lehtisen valmennuksessa

Lapuan Virkiän kilpakävelijä Heta Veikkola jatkaa uraansa Jani Lehtisen valmennuksessa. Veikkola, 18, käveli maaliskuun alussa MM-pronssin alle 20-vuotiaiden 10 kilometrillä MM-joukkuekilpailussa Muscatissa, Omanissa.

– Edellinen valmennussuhde loppui jo alkuvuodesta. Olin siinä pidempään aikaa yksin. Kun kisat alkoivat tulla päälle, katsoin, ettei kannattaa alkaa kuormittaa itseään valmentajanvaihdolla, Veikkola sanoo.

Omanissa yhteistyö joukkueenjohtajana olleen Lehtisen kanssa sujui hyvin, joka Veikkolan mukaan ratkaisi asian.

– Se tuntui luonnolliselta päätökseltä. Jani oli mukana siinä jo suunnittelussa ja Omanissa kaikki meni tosi hyvin. Katsoin, että tässä on hyvä saumaa jatkaa, Veikkola totesi.

Välimatka ei ole ongelma

Veikkola, 18, asuu Lapualla ja Lehtinen vaikuttaa pääkaupunkiseudulla, mutta kumpikaan ei näe sitä ongelmana.

– Omat haasteensa välimatka tuo, mutta koulu alkaa olla siinä vaiheessa, että se mahdollistaa liikkumisen. Näyttää siltä, että nähdään aika usein, lukiossa kolmatta vuotta opiskeleva Veikkola sanoo.

– Heta tekee muutamia reissuja Helsinkiin ja yksi pidempi alppimajapätkäkin on suunniteltu. Muuten pidetään yhteyttä ja hyödynnetään videoita, Lehtinen kertoo.

Veikkolan kesän pääkilpailu on elokuun alussa Calissa Kolumbiassa kilpailtavat alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut.

– Kolumbiasta tavoitellaan onnistumista ja syksyllä haetaan tuntumaa 20 kilometriin, joka on tuleva arvokisamatka, Veikkola linjaa.

Veikkolaa valmensi aiemmin Marko Kivimäki, jonka johdolla Veikkola käveli Kalevan kisoista ja SM-halleista yhteensä kolme mitalia, useita eri juniorisarjojen mestaruuksia ja oli mukana alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa.