MM-kisojen 5. päivä: Mitä sanovat lauantaina aloittavat suomalaiset??

MM-kisojen 5. päivä: Mitä sanovat lauantaina aloittavat suomalaiset??

Millaisin ajatuksin MM-kisaurakkansa aloittavat suomalaiset lähtevät liikkeelle Tampereella alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ketä kaikki tänään suomalaisista on kisoissa mukana. Siitä seuraavassa:

Naisten 10 000 metrin kävely klo 9.35

Kivimäki: 50 minuutin alitus olisi unelmatulos

Lapuan Virkiä Annina Kivimäki odotteli vielä perjantaina rennosti omaa urakkaansa kotikisoissa. Pieni, hyvä jännitys oli jo hiipinyt päälle, muttei mitään stressiä tulevasta.

– Tosi hyvä vire on, kunto on hyvä ja teknisesti tuntuu hyvältä, Kivimäki sanoi.

Hän nauttii päästessään kävelemään porukassa, jossa varmasti vastusta ja vauhtia riittää. Suunnitelmat edessä olevalle 10 000 metrille ovat selvät:

– Minulla on aika selkeästi tehty sellainen suunnitelma, että rauhallinen alku ja kiihtyvä loppuun. Suurin haaste tulee varmaan olemaan, että saa alussa tehtyä sen oman rauhallisen vauhdin, koska moni varmaan lähtee aika kovaa siinä alussa, Kivimäki mietti.

Hänen ennätyksensä matkalla on kesäkuussa kävelty 50.47.

– Olen varmaan tyytyväinen, jos ennätykseen pääsisi. 50 minuutin alitus olisi unelmatulos, Kivimäki muotoili odotuksensa.

Naisten kolmiloikan karsinta klo 10.00

Koistinen: Suorituskyky on tosi hyvä

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ada Koistisella on tältä kesältä takana vain yksi kolmiloikkakilpailu. Hän ponnisti Ratinan stadionilla seurajoukkueiden eurocupissa kevätkesällä ennätyksensä 12,92.

– Nilkassa oli ongelmaa. Se oli jotakin toiminnallista. Magneettikuvissa ei näkynyt mitään. Nyt kaikki on kunnossa, mutta lajin harjoittelu jäänyt tänä kesänä vähiin, Koistinen sanoo.

Koistista lajiharjoittelun vähäisyys ei huoleta. Kesän mittaan hän on pystynyt harjoittelemaan muuten hyvin.

– Perusharjoittelu on sujunut hyvin ja minulle se on tavallaan hyvä juttu, koska kroppa vaatii kisakaudella paljon hyvää perustreeniä, että suorituskyky ei ala laskea. Nyt se on tosi hyvä, Koistinen sanoo.

– Olisin tietysti toivonut, että olisin saanut enemmän loikkia ja kovatehoisia treenejä alle, mutta ne vähäiset loikat, joita olen tehnyt, ovat tuntuneet paremmalta kuin ennen Tampereella ennen ennätyshyppyä.

Kolmiloikan karsintaraja on 13,20. Loppukilpailuun riittänee 12,70-12,80, joten Koistiselle finaalipaikka on hyvä tavoite, mutta vaatii onnistumista.

– Minulla hyvä hyppy lähtee lankulle kiihtyvästä vauhdista. Lankulla lantio pitää olla korkealla. Se tuo hyvän rytmin hypyn loppuun ja luo pohjan hyvälle kinkalle, ja sitä kautta saan myös muutkin kontaktit pitämään, Koistinen sanoo.

– Minulle on tärkeä myös hypyn rauhallisuus. Minulla on ollut sitä vikaa, että tekeminen on vähän hätäistä ja silloin ajoitukset eivät osu kohdalleen.

MM-kisatilastossa Koistinen on 17:s. Tilaston kärkinimet ovat 14 metriä kimmahtanut Bulgarian Aleksandra Nachev, Kuuban Davisleidis L. Velazco (tällä kaudella 13,92) ja Slovenian Eva Pepelnak (13,61).

Klo 11.50 Naisten 4×400 metriä, alkuerät

Stenman: Venyminen on heidän vahvuutensa

Suomen naisten 4×400 metrin joukkue tavoittelee finaalipaikkaa juoksujärjestyksessä Nea Mattila, Mette Baas, Wilma Lassfolk ja Viivi Lehikoinen. Suomen joukkueen valmentaja Petra Stenman kehuu joukkuetta tasaiseksi ja suurimmaksi osaksi kokeneeksikin. Joukkueen urheilijat ovat Mette Baasia lukuun ottamatta olleet 19-vuotiaiden EM-kisoissa finaalissa viime vuonna.

– Venyminen on heidän vahvuutensa, he ovat menneet ilon kautta. Kokeneita, osaavat vaihtaa, pystyvät venymään, Stenman kuvailee.

Stenmanin tavoin Suomen joukkueen valmentajana toimiva Lotta Bryggare lisää, että sen lisäksi suomalaiset ovat Tampereellakin osoittaneet olevansa pääsääntöisesti nousukunnossa.

– Se, mitä finaalipaikkaan vaaditaan, on vähän vaihdellut. Ajallisesti vaikea sanoa, 3.37–3.39 on ollut aiemmin. Kyllä heidän pitää juosta niihin aikoihin mitä ovat parhaimmillaan juosseet. Onnistumista vaaditaan kaikilta, Stenman sanoi.

Lauantain muut suomalaiset:

Klo 9.30 alkavassa kiekon karsinnan A-ryhmässä on mukana jo kuulassa finaalissa kilpaillut Eero Ahola. Kiekon karsintaraja on 60,00.

Klo 13.20 alkavassa naisten moukarin finaalissa on mukana Kiira Väänänen

Klo 14.11 juostavassa 100 metrin aitojen kolmannessa välierässä starttaa Saara Keskitalo. Joka erästä kaksi nopeinta sekä heidän lisäkseen aikavertailuista kaksi parasta selviää finaaliin.

Klo 15.25 alkaa miesten keihään finaali, jossa on mukana Teemu Narvi.

Starttilistat, tulokset ja aikataulut: https://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-u20-championships/iaaf-worl…


1xb_5047.jpg