MM-kisoihin nimetty Nikkanen hakee Porista kovaa tulosta

Nikkanen: Kesän molemmat arvokisat tärkeitä

Kylmä kesä on ollut kuluvan kauden ykköshaaste seiväshyppääjä Minna Nikkaselle, joka valittiin maanantaina yleisurheilun elokuisten Pekingin MM-kilpailujen joukkueeseen.

Nikkasen haastetta kuvaa mainiosti se, että hän teki maanantaina tekniikkatreenin hallissa.

– Suosiolla mentiin halliin nytkin. Hyvä, että on saatu tekniikka taas takaisin, Nikkanen sanoo.

Kylmä sää yhdessä aavistuksen turhan tiiviiksi karanneen kilpailuohjelman kanssa teki tepposet kesäkuussa ulkoratojen Suomen ennätyksen 455 hypänneelle Nikkaselle.

– Siinä tuli ylilyönti kesäkuun lopussa. Juhannuksen Venäjän reissun jälkeen kilpailut Turussa ja Somerolla lyhyellä välillä toisistaan niin kylmässä olivat liikaa, Nikkanen muistelee. Venäjän reissulla hän viittaa maajoukkueiden EM-kilpailuihin.

– Someron kilpailu olisi kannattanut jättää väliin. Sen huomasi vielä vähän myöhemmin Seinäjoen kilpailussa, että juoksu oli ihan kateissa, vaikka tulos (445) oli suhteellisen hyvä.

Porissa Nikkanen haluaa hypätä korkealta

Parin viime viikon aikana Luzernissa ja Karlstadissa hypätyt kilpailut toivat tulokset 440 ja 436, mutta pyyhkivät huolen Nikkasen mielestä.

– Juoksu on saatu takaisin normaaliksi. Varsinkin Ruotsissa oli hyppy jo parempaa, vaikka tulos ei siellä noussut korkeammalle, kun olosuhteet olivat vaikeat, Nikkanen sanoo.

Sama hyvä trendi jatkui maanantaina tekniikkatreenissä, joten Porin sunnuntaiseen Kalevan kisojen finaaliin Nikkanen lähtee tekemään tulosta. Se on hänelle viimeistäedellinen kilpailu ennen Pekingin MM-kilpailuja.

– Lauantaisen karsinnan otan lyhyellä vauhdilla, mutta sunnuntaina haluan lähteä hyppäämään korkealta, Nikkanen sanoo.

Pieni säävara hyppääjän tekemisessä kuitenkin on.

– Jos sää menee niin huonoksi, ettei kannata kovin monta hyppyä tehdä, täytyy hypätä pienillä seipäillä ja varmistaa, että pysyy itse kunnossa.

Pekingiin Hongkongin kautta

Porin jälkeen Nikkanen hyppää vielä Kuortaneen Eliittikisoissa (8.8.) ennen kuin matkustaa MM-kilpailujen valmistautumisleirille Hongkongiin.

Someron Esaa kotimaassa edustava Nikkanen on Suomen MM-joukkueen kymmenes jäsen. Aiemmin joukkueeseen on jo valittu maratoonarit Henri Manninen ja Anne-Mari Hyryläinen, kävelijät Jarkko Kinnunen, Aleksi Ojala ja Aku Partanen, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen sekä keihäänheittäjät Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen.