MM-kisat Latvalan tavoitteena: Mennään kisa kerrallaan

Latvala juontajana Yleisurheilugaalassa

Lähes tauoton sade kasteli juoksijat perusteellisesti Sundvallissa, mutta pikajuoksija Hanna-Maari Latvala oli tyytyväinen päästyään viimein aloittamaan kilpailukautensa.

– Oli tosi kiva päästä radalle, vaikka olisin toivonut hieman parempaa säätä, Latvala totesi.

Latvalan kauden alku on viivästynyt oikean jalkaterän vaivan takia. Sundsvallissa juoksu sujui kuitenkin ongelmitta. Latvala pinkoi 100 metriä alkuerässä 12,02 (+1,9 m/s) ja finaalissa 11,81 (+0,9).  

Alkuerän Latvala voitti ja finaalissa hän oli toinen 11,43 juosseen Jamaikan Christania Willliamsin jälkeen.

– Ensimmäisessä juoksussa tuntui siltä, että onko minulla koskaan ollut piikkareita jalassa. Se oli työläs juoksu ja tuntui vieraalta, Latvala kertaili.

– Toiseen juoksuun sain sitten Petteri Jousteelta hyvät ohjeet ja juoksu korjaantui. Se muistutti jo etäisesti pikajuoksua.

Kahden 100 metrin startin jälkeen Latvala juoksi 200 metrillä viidenneksi ajalla 24,58 (+ 0,9). Juoksun voitti Ruotsin Moa Hjelmer ajalla 23,57.

– Kun oli kahteen kertaan kastunut kunnolla, 200 metrin startissa oli sellainen olo, että jokohan tämä riittäisi, mutta se oli hyvä treeni, kun nopeuskestävyystreenejä ei ole takana, Latvala sanoo.

 

Kalevan kisoissa kaksi matkaa?

Latvalan mukaan oikea jalkaterä ei Sundvallissa vaivannut ja katse on nyt torstaina Porissa alkavissa Kalevan kisoissa ja elokuisissa MM-kisoissa, joihin 100 ja 200 metrin tulosrajat ovat 11,33 ja 23,20.

– Kalevan kisoissa juoksen aika todennäköisesti molemmat matkat. Nyt mennään kisa kerrallaan eteenpäin ja katsotaan miten kunto kehittyy, Latvala sanoo.

– Varsinkin 100 metrillä tulos voi kehittyä harppaamalla kilpailujen myötä.

Tulospalvelu: