MM-hallit 2024 Glasgow´ssa, alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut Perussa – 20 venäläisurheilijaa 2022 arvokisoihin

Yleisurheilun halliratojen MM-kilpailut ovat talvella 2024 Skotlannin Glasgow´ssa ja alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut ovat kesällä 2024 Limassa, Perussa. Kisapaikoista päätti Monacossa kokoustaan pitänyt Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) hallitus.

Glasgow isännöi onnistuneesti vuoden 2019 halliratojen EM-kilpailuja, josta oheinen kuva. Nyt vuorossa on MM-kilpailu, joka järjestetään Emirates-areenalla, kuten EM-hallit.

Junioreiden MM-kilpailut ovat Perulle maan urheilukisahistorian ensimmäiset siellä järjestetyt yleisurheilun arvokilpailut.

20 venäläisurheilijaa 2022 arvokisoihin

WA:n hallitus päätti myös, että vuoden 2022 yleisurheilun arvokisoissa voi olla mukana 20 niin sanotun neutraalin lipun alla kilpailevia venäläisiä urheilijoita. Venäjän yleisurheiluliitto on suljettu toistaiseksi pois WA:n toiminnasta, joten Venäjää urheilijat eivät voi arvokisoissa edustaa.

WA päätti, että 20 venäistä yleisurheilijaa voi olla mukana vuonna 2022 seuraavissa arvokilpailuissa: kilpakävelyn MM-joukkuekilpailu Muscatissa Omanissa maalıskuussa, MM-hallit Belgradissa maaliskuussa, MM-kilpailut Eugenessa Yhdysvalloissa heinäkuussa, EM-kilpailut Münchenissä elokuussa, puolimaratonin MM-kilpailut Yanghzoussa Kiinassa marraskuussa ja EM-maastot Torinossa joulukuussa.

Venäläisurheilijat valitsee Venäjän yleisurheiluliitto, mutta se voi valita vain urheilijoita, jotka ovat anoneet ja saaneet niin sanotun ANA-statuksen ja kuuluvat kansainväliseen testauspooliin.