MM-hallijoukkue täydentyi, Mäkelälle paikka kolmiloikkaan

Mäkelän ja Ghazaryanin yhteistyö päättyi

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kilpailee maaliskuun alussa Birminghamissa yleisurheilun MM-halleissa. Mäkelä sai kilpailuun kutsun Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta (IAAF) ja päätti lähteä.

MM-halleissa naisten kolmiloikassa on mukana 16 urheilijaa. Mäkelä on kuluvalla hallikaudella hypännyt 13,86, jolla hän voitti viikonvaihteessa Suomen mestaruuden Helsingissä. Kilpailun jälkeen hän arveli, ettei tule mahtumaan MM-halleihin pääsevien urheilijoiden joukkoon. Kutsu kisoihin oli mieluisa yllätys.

– Olen yleensä hypännyt sitä paremmin, mitä isommissa kisoissa ollaan. Tässä on nyt kymmenen päivää aikaa valmistautua kisoihin ja siellä yritetään ottaa kaikki irti, Mäkelä sanoi.

Orimattilan Jymyä edustava Mäkelä on ollut EM-halleissa kahdesti kahdeksas. Edellisissä MM-halleissa Yhdysvaltain Portlandissa kaksi vuotta sitten hän oli kuudes. Mäkelän halliennätys on 14,20.

Suomen MM-joukkueeseen nimettiin jo aiemmin aitajuoksijat Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske. Birminghamissa Britanniassa kilpaillaan 1.-4. maaliskuuta.