Mittava juoksu-ura päättyy Glasgow'ssa, Coe tapasi IAAF:n väkeä

Athletics Weekly: Gebrselassie on ykkönen

Yksi kaikkien aikojen kestävyysjuoksutarinoista päättyy lokakuun 4. päivä Glasgow’ssa, kun Haile Gebrselassie juoksee uransa viimeisen kilpailun. Hän pinkoo Great Scottish Run -tapahtumassa 10 kilometrin maantiejuoksun.

– Se tulee olemaan aika tunteikas päivä, kun jätän jäähyväiset kilpajuoksulle, moninkertainen MM-ja olympiavoittaja ja entinen ME-juoksija sanoo.

Glasgow’ssa Gebrselassie, 42, juoksee 10 kilometrin kilpailun ja lähettää sitten matkan puolimaratonin.

 

Wada odottaa jo Poundin raporttia

Maailman antidopingtoimiston Wadan johtajan David Howmanin toiveissa on saada jo marraskuussa järjestön nähtäväksi raportti, joka käsittelee muiden muassa julkisuudessa olleita väitteitä laajasta dopingin käytöstä Venäjällä ja Keniassa.

Saksalainen tv-yhtiö julkaisi aiemmin tänä vuonna tietoja laajasta dopingongelmasta Keniassa ja Venäjällä. Wada nimitti komitean tutkimaan noita ja muitakin sittemmin julkisuudessa olleita väitteitä. Komiteaa vetää Wadan ex-johtaja Dick Pound.

 

Coe IAAF:n väelle: Urheilijat ja jäsenjärjestöt keskiössä

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n johtaja Sebastian Coe piipahti hiljattain Monacossa ja tapasi koko järjestön työntekijäjoukon.

– En ole vain onnellinen ollessani täällä, vaan myös helpottunut, Coe viittasi ankaraan vaalitaistoon Sergei Bubkaa vastaan.

– Olen lentänyt joulun jälkeen 778 000 kilometriä ja tavannut jäsenjärjestöjämme. Tuon matkan jälkeen olen valmiimpi viemään lajia eteenpäin, Coe sanoi.

Ensi töikseen Coe aikoo varmistua, että liiton organisaatio ja resurssit ovat siinä kunnossa kuin järjestön uusi johtaja haluaa. Hänen silmissään urheilijat ja jäsenjärjestöjen tarpeet ovat IAAF:n työn keskiössä.

– Minä näen yleisurheilulle kirkkaan tulevaisuuden, Coe sanoi.

 

Kipsang palaa New Yorkin maratonille

New Yorkin maratonin viimevuotinen kärkitrio ottaa yhteen metropolin kaduilla myös marraskuun 1. päivä juostavassa kilpailussa.

Vuosi sitten kilpailun voitti matkan kenialainen ME-mies Wilson Kipsang ajalla 2.10,59. Hän oli mukana elokuisella Peking MM-maratonilla, mutta keskeytti.

Toiseksi viime syksynä New Yorkissa juoksi etiopialainen Lelisa Desisa. Hän voitti aiemmin tänä vuonna Bostonin maratonin ja oli Pekingin MM-kisoissa seitsemäs. Nyt tähtäimessä on onnistua New Yorkissa. Kisassa on mukana myös kolmanneksi viime vuonna pinkoi etiopialainen Gebre Gebremariam.