Mittaus antoi väärät lukemat, Crouser ei työntänyt ME:tä

Kuulantyöntäjä Ryan Crouseria ehdittiin jo hetken juhlia uusien ME-lukemien 23,38 haltijana New Yorkissa käydyssä Millrose Gamesissa ennen kuin tulos mitätöitiin mittalaitteen virheen takia.

Kahdesti olympiakultaa voittanut Crouser työnsi viime kesänä ME-lukemiksi 23,37. Hänen nimissään on myös halliratojen ME 22,82.

New Yorkissa kilpailun johtaja Ray Flynn ja Crouser vahvistivat kilpailun jälkeen yhdessä, että kisan mittauslaite antoi virheellisen lukeman. Sittemmin kaikki kuulantyönnön tulokset poistettiin kilpailun nettisivuilta.

– Valitettavasti lasermittaus ei toiminut oikein, Crouser kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Crouserin ME:ksi alkujaan mitatun työnnön pituudeksi arvioitiin noin 22,50.

Millrose Gamesin muissa lajeissa Christian Coleman ja Trayvon Bromell olivat kärkipari miesten 60 metrillä ajoin 6,49 ja 6,50. Aleia Hobbs ja Mikiah Brisco kiihdyttivät kaksi kärkisijaa naisten 60 metriltä ajoin 7,11-7,15.

Jamaikan Britany Anderson oli nopein naisten 60 metrin aidoissa ajalla 7,91 ja Devon Allen miesten vastaavalla matkalla ajalla 7,51.

Australian Ollie Hoare voitti mailin maansa halliennätyksellä 3.50,83 ja Elle Purrier St. Pierre vei naisten mailin ajalla 4.19,30. Sandi Morris voitti naisten seiväshypyn ylitettyään 475.

https://results.millrosegames.org