Mitchell pysyy USA:n viestivalmentajana, Keniaa uhkaa kv. panna

Mitchell pysyy USA:n viestivalmentajana

Dennis Mitchell on Yhdysvaltain olympiajoukkueen viestivalmentaja Rio de Janeirossa. Asian tiimoilta käytiin kipakkaa keskustelua, joka liittyi siihen, että Mitchell on Justin Gatlinin valmentaja. Näillä näkymin Gatlin on maan 4 x100 metrin viestimaajoukkueen kantavia voimia.

USA:n yleisurheiluliitto päätti hiljattain, ettei henkilö voi olla maan viestijoukkueiden vastuuvalmentaja, jos hänellä on valmennuksessaan yksi tai useampi urheilija, jotka voivat olla joukkueessa.

Mitchell on ollut Yhdysvaltain liiton viestijoukkueiden vastuuvalmentaja viimeiset kaksi vuotta. Päätöksestä kuultuaan hän ehti jo ilmoittaa jättävänsä pestin.

Virallista eropaperia Mitchell ei kuitenkaan ehtinyt tehdä, eikä niitä tarvita, sillä Yhdysvaltain liitto päätti ottaa tuon säännön käyttöön vasta kuluvan vuoden syksystä alkaen

– Dennis Mitchell jatkaa viestien vastuuvalmentajana aina Rio de Janeiron olympialaisiin saakka. Tämän ovat Yhdysvaltain yleisurheiluliitto ja maan olympiakomitea hyväksyneet, Yhdysvaltain liitto viesti

Urallaan 4 x 100 metrin olympiakultaa juosseen, ex-huippusprintterin valinta viestien vastuuvalmentajaksi herätti aikanaan keskustelua myös siksi, että hän on kärsinyt urallaan dopingtuomion.

Yhdysvaltain yleisurheilijat Rio kisoihin valitaan heinäkuun alussa Eugenessa käytävissä olympiakarsinnoissa.

Keniaa uhkaa kv. panna

Kenian päättäjien vetkuttelu uuden antidopingtoimintaa ja sen rahoitusta koskevan lainsäädännön kanssa voi johtaa maan sulkemiseen Rio de Janeiron olympialaisista.

Kansainvälinen antidopingorganisaatio Wada antoi Kenialle ensimmäiseksi takarajaksi 11. helmikuuta tehdä Wadan toivomia uudistuksia antidopingtoimintaan.

Tuohonkaan aikarajaan mennessä Kenia ei pystynyt uudistuksiin. Sen jälkeen Wada nosti Kenian niin sanottujen tarkkailtavien maiden listalle ja antoi aikaa huhtikuun 4. päivään asti korjata maassa rehottavan dopingongelma.

Tuokin aikaraja on mennyt ja uuden antidopinglain pitäisi käydä vielä kahdesti Kenian päättäjien käsittelyssä ja saada presidentin hyväksyntä ennen kuin se voi astua voimaan.

Wada voi nyt halutessaan siirtää Kenia niiden maiden listalle, joiden se ei katso kykenevän toimiminaan antidopingasioissa Wadan edellyttämällä. Kun maa on tuolla listalla, Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) voi evätä siltä oikeuden osallistua kansainväliseen kilpailutoimintaan ja siten Rion olympialaisiin.

BBC:n mukaan IAAF:n johtaja Sebastian Coe on sanonut olevansa valmis toimimaan, jos Kenian ei kykene toimimaan kuten Wada toivoo.