Mitä syksyllä tapahtuu?

Mitä syksyllä tapahtuu?

Kulunut yleisurheilukausi on lähes saatu pakettiin, mutta se ei myynnin näkökulmasta tarkoita sitä, että työt olisivat vähentyneet. Syksy on meille aikaa, jolloin katseet ovat jo vahvasti käännettynä ensi kauteen. Se tarkoittaa sitä, että etenkin myynnin parissa työskenteleville syksy on sitä kiireisintä aikaa, koska syksyn aikana tehdään pitkälti koko ensi kauden myynti.

Meitä työskentelee myynnin parissa kolme henkilöä. Me siis vastaamme koko liiton tuoteperheen yhteistyökumppanuuksista. Neuvotteluja käydään koskien huippu-yleisurheilua, harrastetapahtumia sekä lasten ja nuorten yleisurheilua.

Ensi vuoden kärkitapahtumia huippu-urheilun puolella ovat Eliittikisasarja, Oulun Kalevan kisat sekä Tampereella käytävä Ruotsi-ottelu. Kyseiset tapahtumat olivat vuonna 2014 Suomen kolme kiinnostavinta urheilutapahtumaa (Sponsor Insight 2015). Ruotsi-ottelun kohdalla koemme mielenkiintoisen muutoksen, kun tapahtuma vie karavaaninsa pois Helsingin olympiastadionilta ensimmäistä kertaa koko historiansa aikana. Kotimaisten tapahtumien lisäksi Amsterdamissa käydään EM-kilpailut, johon maajoukkueemme matkaa. Näihin kisoihin tähtäävät urheilijat harjoittelevat meidän Team Finland Athletics- sekä EM-valmennusryhmissä, joiden kumppanuudet ovat myös työpöydällämme. 

Lasten ja nuorten yleisurheilun puolella ensi vuoden kärkitapahtuma on Espoon Leppävaarassa käytävä Youth Athletics Games (YAG). Kyseinen kilpailu- ja elämystapahtuma kokoaa Leppävaaran stadionille noin 2000 9-17-vuotiasta lasta ja nuorta kilpailemaan, pitämään hauskaa ja kohtaamaan ystäviä. Kun tapahtumaan lasketaan mukaan nuorten lähipiiri sekä vapaaehtoiset seuratoimijat, on tapahtumassa mukana kolmen päivän aikana noin 5000 ihmistä. Kyseinen tapahtuma ei rajoitu ainoastaan paikan päälle sillä YLE tekee tapahtumasta oman televisiolähetyksen.

Toinen kärkituote on meidän valtakunnallisen seuraverkoston järjestämä yleisurheilukoulu, jossa kannustetaan lapsia ja nuoria osallistumaan eri lajeihin ja harrastamaan monipuolisesti. Yleisurheilukoulun kautta lapsi oppii liikunnan perustaitojen eli hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen lisäksi tärkeitä sosiaalisen kanssakäymisen taitoja. Yleisurheilukouluun voi tulla kuka vain, milloin vain. Kumppanille yleisurheilukoulu toimii kommunikointikanavana lapsiperheiden liikunnalliseen elämäntapaan sekä seuratoimintaan. Yleisurheilukoulun avulla kohtaa satoja seuroja, tuhansia seuraihmisiä sekä kymmeniä tuhansia lapsiperheitä ympäri Suomea..

Harrasteliikunnan sektorilla tapahtuu paljon, vai mitä voisi ajatella noin 35 000 harrasteliikkujan liikuttamisesta vuosittain. Toukokuussa järjestettävä Suomen suurin puolimarathontapahtuma Helsinki City Run käynnistää juoksukauden noin 14 000 juoksijan voimin. Heti perään järjestämme Suomen suurimman ja vanhimman naisille suunnatun liikuntatapahtuman eli Naisten kympin. Elokuussa pyöritetään oikea tapahtumakimara, kun saman päivän aikana toteutamme koko perheen iloisen liikuntatapahtuman Minimarathonin, karnevaalitunnelmaisen Helsinki Street Runin sekä verta, hikeä ja kyyneleitä vaativan Helsinki City Marathonin.

Ja mitä nämä tapahtumat tarkoittavat myynnin näkökulmasta? Mielenkiintoista myytävää riittää ja kiirettä pitää.  

Mitä sitten erilaiset kumppanuudet sekä tapahtumiin osallistujat tarkoittavat yleisurheilun näkökulmasta? Se tarkoittaa sitä, että mitä enemmän meillä on kumppaneita ja tapahtumiin osallistujia, sitä enemmän pystymme kanavoimaan tuloja seuroille sekä urheilijoille.

Eli olemalla mukana meidän tapahtumissa joko kumppanina, osallistujana tai katsojana, olet automaattisesti mukana tukemassa lasten ja nuorten liikuntaa, seuratoimintaa sekä lahjakkaita urheilijoita.

Tervetuloa mukaan kaudelle 2016!