Minttu Rinne aloitti SUL:n seurapalvelutyöntekijänä

Minttu Rinne on aloittanut Suomen Urheiluliitossa (SUL) seurapalvelutyöntekijänä. Rinteen työsuhde kestää kevääseen 2022 ja kattaa nuorisopalveluiden ja -projektien kehittämistä ja toteutusta, someviestintää ja työskentelyä nuorisopuolen teemainfojen sekä lisenssiasioiden parissa.

– Työtehtävät tarkentuvat vielä. Koen, että suurena linjana työtehtävissä on edistää lajin hyvinvointia ja eteenpäin vientiä, Rinne sanoo.

Rinne, 22, on lähtöisin Saarijärveltä. Hän valmistui keväällä Vierumäeltä liikunnanohjaajaksi (AMK) ja omaa monipuolisen kokemuksen erilaisesta seuratyöstä urheilijana, ohjaajana ja valmentajana.

– Liikunta ja urheilu ovat kiinnostaneet aina, ja olen tykästynyt yleisurheiluun, Rinne sanoo.

Rinteen oma ura pikajuoksijana jatkuu virkeänä. Sen ja opiskelujen ohessa hän on ehtinyt olla mukana lasten ja varhaisnuorten valmennus- ja ohjaajantehtävissä yleisurheilussa, telinevoimistelussa, cheerleadingissä ja nykytanssissa.

Urheiluperheen opit kantavat 

Rinteen urheiluinnostus on kodin peruja.  Äiti Minna Rinne (o.s. Mäkelä) ja isä Jouni Rinne ovat molemmat menestyneitä juoksijoita, ja veli Joonas Rinne on noussut nopeasti Suomen 800 ja 1500 metrin kärkinimeksi ja kurottaa nyt kansainväliselle tasolle.

– En muista päivää, jolloin olisin varsinaisesti valinnut yleisurheilun omaksi lajiksi, se tuli perheen kautta. Menin kilparadoille perheen mukana ja siellä on pystytty aika tiiviisti, Rinne kertoo.

– Kotikasvatuksen kautta opin arvostamaan liikuntaa ja urheilua, parhaansa yrittämistä ja itsensä likoon laittamista.

Koulutuksen ohella Rinne kokee, että vanhempien kanssa opitut mallit ovat ohjanneet omaa toimintaa lasten ja nuorten kanssa.

– Vanhemmat ovat aina osanneet tukea, kannustaa ja ylipäätään suhtautua urheiluun oikealla tavalla. Niitä peruja ovat omatkin ajatukset valmentamisesta ja nuorten kanssa toimimisesta, Rinne sanoo.

Taitojaan lasten ja nuorten kanssa työskentelyssä Rinne on kasvattanut muun muassa kotiseurassaan Saarijärven Pullistuksessa, Lahden Ahkerassa ja Jyväskylän Voimistelijoissa.

– Minun vahvuuksiani on se, että olen nähnyt läheltä huippu-urheilijan arkea ja päässyt osaksi usean eri seuran toimintaa erilaisissa rooleissa, Rinne sanoo.