Mikko Nieminen jatkaa Suomen Yleisurheiluarkiston puheenjohtajana

Vuonna 2004 perustetun Suomen Yleisurheiluarkiston syyskokous järjestettiin viikonloppuna Espoossa. Kokous valitsi porvoolaisen Mikko Niemisen jatkamaan hallituksen puheenjohtajana.

Pandemian vuoksi kokous toteutettiin terveysturvallisuus huomioon ottaen hybridikokouksena. Osa jäsenistöä osallistui etäyhteyksin.

Talkoohenki on korkealla. Kokous oli tänä vuonna vilkkaampi kuin moniin vuosiin. Jäsenistöltä tuli runsaasti uusia ja lupaavia kehitysehdotuksia varsinkin arkistointia ja julkaisutoimintaa koskien, Nieminen kertoi.

– Suunnitteilla on myös toimintaa tärkeimpien kotimaisten yksityiskokoelmien pelastamiseksi arkistokäyttöön ja lisäksi selvitämme lisämahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön. Toivottavasti pandemia alkaisi jo hellittää, että kaikki sujuisi ilman hankaluuksia, sanoi Nieminen.

Hallitukseen vuodeksi 2022 valittiin Pirjo Ailanto Piikkiöstä, Juhani Jalava Littoisista, Mirko Jalava Littoisista, Risto Karasmaa Espoosta, Erkki Kiilunen Turusta, Jori Komulainen Espoosta, Mikko Malmivuo Espoosta, Jukka Moisio Turusta, Mikko Nieminen Porvoosta (pj.), Pekka Paakkanen Turusta ja Pekka Ylä-Nikkilä Espoosta

Suomen Yleisurheiluarkisto ylläpitää yleisurheilun historiaa esittelevää arkistoa ja museota 1820-luvulla perustetun Littoisten verkatehtaan rakennushistoriallisesti suojellussa miljöössä.

 

Yhdistyksen kaikkia julkaisuja voi tilata oheisesta osoitteesta. Yleisurheiluarkiston kaksoiskappalekokoelmia on myös luetteloitu antikvaarista myyntiä varten. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi SUL:n tai ATFS:n kotimaisista tai kansainvälisistä yleisurheilun vuosikirjoista, eri maiden juoksu- ja yleisurheilulehtien vuosikerroista tai uusimmasta yleisurheilukirjallisuudesta, niin lähetämme sinulle tarjousluettelon. – Sähköposti: mikko.nieminen@DLC.fi

 

Nieminen – PV 2017.jpg