Mike Powell leikittelee ajatuksella Rion kisamatkasta

Mike Powell leikittelee ajatuksella Rion kisamatkasta
Pituushypyn maailmanennätysmies Mike Powell on viime aikoina alkanut pohtia paluuta kilparadoille. Nyt hän ei puhu enää veteraaniennätysten rikkomisesta vaan on alkanut leikitellä ajatuksella kilpailemisesta Rio de Janeiron olympiakisoissa.
 
51-vuotias Powell julkisti hiljattain Pocatellossa Simplot Games -koululaiskilpailussa, että aikoo tavoitella paikkaa Yhdysvaltain joukkueessa Rio de Janeirossa.
 
Powellin aatoksissa on olla ensimmäinen urheilija, joka on voittanut yleisurheilumitalin olympiakisoissa yli 50-vuotiaana.
.
– Yltää mitaleille yli 50-vuotiaana olis isama kuin voittaisi kultamitalin, Powell sanoi Idaho State Journal -lehdelle.
 
Powell ponnisti voimassa olevan ME:n 895 vuoden 1991 Tokion MM-kilpailuissa, ja pokkasi olympiahopeaa vuosien 1988 ja 1992 kisoista. Hän jätti pituushypyn vuoden 1996 olympiakisojen jälkeen, mutta teki loukkaantumisen takia torsoksi jääneen comebackin 2000-luvun alussa.
 

Lewis kannusti kuntoilemaan

 
Powell on vetänyt lapsille ja nuorille leirejä yhdessä ex-kolmiloikkahuipun Willie Banksin kanssa. Viimeisin innostus tehdä paluu syntyi Japanin visiitillä, kun hän osallistui televisiossa leikkimielisiin kilpailuihin ja totesi olevansa ylipainoinen ja rapakunnossa.
 
Powelin vanha kilpakumppani Carl Lewis näki ohjelman ja kannusti Powellia muutamaan elämäntapoja. Powell alkoi lenkeillä, pelata koripalloa ja pudottaa painoa. Koripalloilussa hän huomasi donkkaillessaan, että jaloissa on vielä virtaa.
 
– Jos pystyn yli 820:n tuloksiin, voin olla olympiakisojen finaalissa, Powell sanoo.
 
Sitä ennen olisi tehtävä tulos, jolla pääsee Yhdysvalain olympiakarsintoihin, joissa taas pitäisi sijoittua kärkikolmikkoon.