Mike Powell kutsuu suomalaisia Ratinan stadionille MM-kilpailuihin (video)

Grano ja Suomen Urheiluliitto merkittävään yhteistyöhön

Vuonna 1991 Tokion MM-kilpailuissa Mike Powell paransi Bob Beamonin vuonna 1968 hyppäämää pituushypyn maailmanennätystä tulokseen 895 senttiä. Tulevana kesänä Powell saapuu Ratinan stadionille Tampereelle kilpailemaan Masters-urheilijoiden maailmanmestaruuksista.

Masters-urheilijat ovat yli 35-vuotiaita ja he kilpailevat eri ikäluokissa viiden vuoden välein. Powellin ikäluokka on 55-vuotiaat ja sitä vanhemmat miehet.

Usein puhutaan myös aikuisurheilusta tai veteraaniurheilusta. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kansainvälinen kattojärjestö on kuitenkin nykyisin nimeltään World Masters Association.

Suomen joukkue on Masters-urheilussa yksi maailman vahvimmista ja tulee kamppailemaan aivan mitalitilaston kärkisijoista ennakkosuosikkeja Yhdysvaltoja ja Saksaa vastaan.

Suomen joukkueessa kilpailee joukko nykyisiäkin 35 vuoden ikärajan ylittäneitä yleisen sarjan Suomen mestareita. Heitä ovat mm. Jarkko Järvenpää, Frantz Kruger, Annemari Kiekara ja Laura Manninen.

Oman ikäluokkansa maailmanmestareita ja ME-urheilijoita Suomen joukkueessa on lukuisia, mm. keihäänheittäjät Esa Kiuru ja Jouni Tenhu sekä moukarinheittäjä Mirja Kokko.

Maakohtaisia kiintiöitä osallistumiseen ei ole. Juoksulajeissa kilpaillaan myös viestinjuoksuissa sekä kestävyysjuoksujen joukkuekilpailuissa. Niinpä ratajuoksuihin, maantiejuoksuun ja maastojuoksuun toivotaan mahdollisimman suurta joukkoa suomalaisia mukaan! Lähde sinäkin!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://wmatampere2022.com/