Mika Kotirannalla takkuinen taival 10 000 metrillä: ”Tänään ei ollut miehellä kaikki kunnossa”

Mika Kotiranta oli pettynyt ja yllättynyt Rooman EM-kilpailujen 10000 metrin B-erän jälkeen. Kotiranta oli 16:s ajalla 31.25,10, joka oli kaikkea muuta, kuin hän harjoitusten perusteella odotti. Toiveissa oli siirtää oma ennätys 29.10,69 historiaan.

– Tänään ei ollut miehellä kaikki kunnossa. Pitää selvittää, mistä tämä johtui. Oli elämäni hirvein kisa. Olisi voinut keskeyttää, mutta halusin juosta maaliin täällä, Kotiranta totesi.

Juoksun kärki lähti heti alusta hieman alle 28.30:n loppuaikaan tähtäävän vauhtiin. Kotiranta pysyi kyydissä 2700 metriä. Maaliin erän kärkikaksikkona kirivät Espanjan Jesús Ramos ja Eduardo Menacho ajoin 28.24,93 ja 28.25,62

– Kärki lähti kovaa ja läksin siihen koittamaan mukaan. Mutta ei se kovasta alkuvauhdista jäänyt kiinni, Kotiranta totesi vaikeuksistaan saada juoksu kulkemaan.

– Pitää selvittää mistä tämä johtui. Ennen tänne tuloa kaikki oli tosi hyvin kunnossa. Ei ollut mitään ongelmia. Piti olla treenien perusteella ennätyskunnossa, Kotiranta ihmetteli.