Miesten ja naisten 150 metrin ennätykset rikottiin Hipposhallissa

Miesten ja naisten 150 metrin ennätykset rikottiin Hipposhallissa
Suomalainen pikajuoksu on saamassa aivan uutta väriä. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Juho Kaihlajärvi ja Emma Koistinen juoksivat kotiradallaan Hipposhallissa miesten ja naisten 150 metrillä Suomen kautta aikain parhaat hallitulokset.

19-vuotias Emma Koistinen voitti avoimissa Keski-Suomen hallimestaruuskilpailuissa naisten 150 metriä ajalla 18,28.

– Kaarre sujui melko mukavasti, mutta lopussa tekniikka hieman rikkoutui, kommentoi tuore ennätysnainen juoksuaan.

Emma Koistinen kilpailee seuraavan kerran tiistaina Tampereella, missä ohjelmassa ovat 60 metrin aitajuoksu sekä hallikauden päämatka 300 metrin aitajuoksu.
 
Toiseksi sijoittui Koistisen seuratoveri, pika-aituri Ida Aidanpää ajalla 18,41. Se sivuaa Nea Mattilan toissatalvena juoksemaa aiempaa Suomen parasta hallitulosta.
 
Kolmas oli Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen ajalla 18,58 ja neljäs Emma Koistisen hiljattain 17 vuotta täyttänyt pikkusisko Ada Koistinen, joka juoksi myös erinomaisen ajan 18,77.
 

Juho Kaihlajärvi murskasi Erik Backin ennätyksen

Miesten 150 metrillä Juho Kaihlajärvi tykitti 16,44. Erik Backin toissatalvinen vanha ennätys parani peräti 0,38 sekuntia.
 
Myös toiseksi sijoittunut 18-vuotias Ilari Manninen alitti Backin tuloksen ajalla 16,79. Kolmas oli Miska Sundberg myös mainiolla ajalla 17,04. Koko kärkikolmikko edustaa Jyväskylän Kenttäurheilijoita.
 
– Ehjä juoksu, kymmenellä viimeisellä metrillä tekniikka vähän rikkoontui, totesi tyytyväinen Juho Kaihlajärvi.

Seuraavaksi Kaihlajärvi starttaa Jyväskylän kansainvälisissä hallikilpailuissa tiistaina 2. helmikuuta. Siellä ohjelmassa on joko 60 metriä tai 300 metriä.