Mielenosoitukset peruivat porrasjuoksun, Manninen voitti 10 kilometriä Hongkongissa

Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Laura Manninen voitti Hongkongissa 10 kilometrin tiejuoksun ajalla 34.33. Tulos alittaa yli minuutilla 45-vuotiaiden ikäluokan Suomen ennätyksen, joka oli hänen aiemmin tänä syksynä Keravalla juoksemansa 35.53.

Hongkongiin Manninen matkusti osallistuakseen kansainvälisen porrasjuoksusarjan finaaliin. Se kuitenkin peruttiin kaupungissa pitkään jatkuneiden mielenosoitusten takia.

– Kun porrasjuoksucupin finaali peruttiin, aloin katsella olisiko täällä joku juoksu tarjolla ja hieman kaupungin ulkopuolelta löytyi 10 kilometrin juoksu, Manninen kertoo.

– Yleensä en vedä riskillä, mutta nyt menin alusta lähtien sen minkä jaloista pääsin, ja sain otettua jaloista kaikki mehut irti. Viimeinen kilometri oli pitkä.

50-80 tai yli 100 porrasta pilvenpiirtäjissä

Manninen, 46, on kokenut juoksija, joilta ei ole puuttunut rohkeutta ja halua kokeilla tavanomaisesta poikkeavia kilpailuja. Kolme vuotta sitten hän voitti New Yorkissa 200 metrin halliradalla juostun maratonin epävirallisella halli-ME:llä 2.41.08

Tänä vuonna Manninen on kiertänyt Vertical World Circuit -nimellä kulkevaa porrasjuoksusarjaa, ja ylsi naisten sarjassa toiseksi. Sarjassa kilpaillaan pilvenpiirtäjien portaissa ympäri maailman. Kilpailuja on ollut muiden muassa Soulissa, Milanossa, Pariisissa, New Yorkissa, Shanghaissa, Dubaissa ja Osakassa.

– Kilpailuissa normaali kerrosmäärä on 50-80 tai 100-115 kerrosta. Ne vastaavat ajallisesti 3000 ja 5000 metrin ratajuoksuja. 50-80 kerroksen juoksuun menee 8-12 minuuttia ja pidempään 18-20 minuuttia, Manninen kertoo.

– Rappuset, joita juostaan, ovat yleensä pilvenpiirtäjien hätäportaikkoja. Joskus on ollut niinkin, että esimerkiksi 30 kerroksen jälkeen on ollut tasanne, josta on siirrytty portaisiin talon toiselle puolella.

Sarjaan osallistuminen on vaatinut Manniselta mittavan määrän matkustamista, eikä kilpailuihin valmistautuminen ole ollut mitenkään ideaalia.

– Koska kilpaillaan pilvenpiirtäjissä, suurin osa kilpailuista on Aasiassa. Itse olen täysipäiväisesti töissä, joten kilpailupaikoille menin usein vähän ennen kilpailua ja siksi olin usein aika jet lagissa.

Maantiejuoksut kutsuvat jatkossa

Jatkossa Manninen aikoo pysyä maantien pinnalla käytävissä kilpailuissa. Varsinkin, kun juoksemista pitkään kiusanneet jalkavaivat ovat pysyneet pois.

– Nyt on ollut kiva juosta, kun ei ole ollut minkäänlaisia kipuja, Manninen sanoo.

Manninen edusti Suomea Amsterdamin EM-kilpailuiden puolimaratonilla vuonna 2016. Puolimaraton on tarjolla myös Pariisin EM-kilpailuissa ensi kesänä.

– En ole ajatellut EM-kilpailuja, Manninen sanoo.