Miehille makea voitto, naiset toiseksi

Miehille makea voitto

Suomen miehet voittivat yleisurheilun pohjoismaisen hallimaaottelun ensi kertaa sen nykyisen formaatin historiassa. Suomen joukkue kokosi 140 pistettä Tampereen Pirkkahallissa, kun toiseksi sijoittunut Ruotsi jäi 121, 5 pisteeseen.

Norja oli kolmas 108,5 pisteellä ja Tanskan ja Islannin yhteinen joukkue neljäs pistein 90.

Naisten maaottelun voitti Ruotsi pistein 138. Suomi oli toinen 122 pisteellä, Norja kolmas ()116) ja Islannin ja Tanskan joukkue neljäs (84).

Maaottelun tulokset löytyy täältä: Live results:

60 metriä:

Eetu Rantala ja Markus Skyttä päättivät 60 metrin juoksijoiden pitkän piinan mainiosti: Rantala tuli uusintajuoksun päätteeksi voittajana maaliin omaa ennätystään sivuavalla ajalla 6,70. Markus Skyttä oli kolmas ennätyksellään 6,76. Ennnätys kohensi sadasosan.

Juoksijoista osalla oli takana jo yksi kisa, jota edelsi viisi vilppilähdöksi tuomittua starttia. Sittemmin tuo kisa hylättiin ja juostiin illalla uudelleen.

– Hyvä reaktio ja juoksun loppukin tuli vielä hyvin, Rantala huokaili pitkän päivän päätteeksi.

– Meille ei selitetty mitään, mutta ilmeisesti kauttimet josta laukaus kuuluu, olivat liian lähellä, kun monen kuten Skytän ihan normaalilta tuntunut lähtö tuomittiin vilppilähdöksi. Ei se siltä näyttänyt videoltakaan, Rantala muisteli 60 metrin ensimmäistä juoksukertaa.

Skyttä oli illan ennätysjuoksun jälkeen helpottunut.

– Ei ole koskaan tehnyt niin paljon mieli päästä juoksemaan, kun sen jälkeen kun minulle tuomittiin vilppilähtö. Tiesin ihan varmasti, etten ottanut sellaista, Skyttä tuumi.

– Tästä toisesta kisasta en paljon muista, hyvin se kuitenkin tuli.

200 metriä:

Samuli Samuelsson ja Roope Saarinen nautiskelivat harvinaisesta kaksoisvoitosta maaotteluiden pikajuoksussa. Samuelsson oli 200 metrin nopein ajalla 21,27, joka on hänen pitkän radan halliennätys. Aiempi oli 21,34.

Toisen erän voittanut Roope Saarinen juoksi 21,35. Se jää sadasosan hänen halliennätyksestään, jonka juoksi hiljattain lyhyellä radalla.

800 metriä:

Joonas Rinne taisteli neljänneksi ajalla 1.53,07. Rinne kukisti loppurutistuksessa viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet Norjan Ådne Andersenin ja Ruotsin Johan Erikssonin. Suomen toinen edustaja Simon Haglund tuli seitsemänneksi ajalla 1.54,56.

Voiton vei Helsingin EM-kisojen hopeamitalisti Tanskan Andreas Bube ajalla 1.50,52. Jouko Juntunen veti jäniksenä ensimmäiset 400 metriä kaukana muiden edellä 53 sekuntiin.

1500 metriä:

Panu Jantunen johti kilpailua pitkään, kunnes Ruotsin William Levay ohitti hänet 150 metriä ennen maalia. Levay kaartui loppusuoralle ensimmäisenä, mutta siirtyi yllättäen kakkosradalle. Jantunen rynnisti sisäkautta Levayn rinnalle.

Levay heittäytyi maaliviivalle paremmin ja löi Jantusen kahdella sadasosalla. Ruotsalaisen aika oli 3.49,01. Jantunen juoksi halliennätyksensä 3.49,03.

Kolmanneksi sijoittunut  Norjan Sigurd B. Breivik hävisi voittajalle vain 0,12 sekuntia ja neljänneksi tullut Tanskan Mihn Kyun Co hänkin alle sekunnin. Tuomo Salonen tuli viidenneksi ajalla 3.50,62. Jäniksenä juoksi Joonas Lehtinen.

3000 metriä:

Kilpailu huipentui neljän miehen kiivaaseen loppukiritaisteluun. Yleisön hurjasti kannustaessa Suomen nuori Samu Mikkonen, 20, puristi itseluottamusta uhkuen ykköseksi ennätyksellään ja hallikauden kotimaisella kärkiajalla 8.06,22.

Se on nopein suomalaisen juoksema halliaika neljään vuoteen. Niclas Sandells juoksi neljä vuotta sitten 8.02,33.

Mikkonen paransi ennätystään peräti 12 sekunnilla. Viidestä ensimmäisestä kilpailijoista jopa neljä juoksi ennätyksensä.

Norjan Markus Vedvik, Ruotsin Vidar Johansson ja Norjan Per Svela hävisivät Mikkoselle puoli sekuntia.

Topi Raitanen jäi seitsemänneksi eli viimeiseksi ajalla 8.31,48. Aki Nummela juoksi jäniksenä.

60 metrin aidat:

Kolmas sija ei Elmo Lakkaa tyydyttänyt, mutta EM-hallirajaa sivuava aika 7,80 sitäkin enemmän. 60 metrin aidat voitti Tanskan Adreas Martinsen ajalla 7,71. Ruotsin Alexander Brorsson oli toinen ajalla 7,79.

– Lähtö ei vielä toimi niin kuin on treenattu, mutta toimii paremmin. Juoksun loppu tuli nyt hyvin, Lakka kertaili.

Lakan aika on myös kauden kotimainen kärkitulos.

Korkeus:

Ruotsin Fabian Delryd voitti miesten korkeushypyn  aivan ylivoimaisesti ennätyksellään 225. Muut kilpailijat hävisivät hänelle vähintään 15 senttiä. Jesse Huttunen ja Julius Kuusela hyppäsivät viidenneksi ja kuudenneksi tuloksin 205 ja 200.

Seiväs: 

Urho Kujanpää nosti ennätyksensä lukemiin 545 hallimaaottelun seiväshypyssä. Se on kauden kotimainen kärkitulos. 

Kujanpää päätti kisan yrittämällä kerran korkeudesta 555 ja kahdesti 560. Hän sijoittui toiseksi 555 ylittäneen Norjan Eirik  Dolven jälkeen.

Kujanpään tulos oli jatkoa hiljattain Jyväskylässä syntyneelle omalle halliennätykselle 535. Hänen parhaansa ulkoradoilla on 530.

– Hyppy oli nyt teknisesti paremmassa kuosissa kuin Jyväskylässä. Otin edelleen 14 askeleen vauhdin, mutta nyt pääsin käyttämään vähän isompia seipäitä. Kesäksi on tarkoitus siirtyä 16 askeleen vauhtiin, Kujanpää tuumui.

Tommi Holttinen oli 515 ylityksellä neljäs.

Pituus:

Roni Ollikainen lensi viimeisellä kierroksella neljänneltä sijalta ykköseksi tuloksella 751. Ollikainen hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 744 ja astui yli neljä seuraavaa.

Äärimmäisen tasaisessa kamppailussa viidenneksi sijoittunut Henri Väyrynen hävisi Ollikaiselle vain neljä senttiä. Norja Ingar Kiplesund johti viiden kierroksen jälkeen tuloksella 749 ja sijoittui lopulta sillä tuloksella kakkoseksi.

Ruotsin Jesper Hellström ja Norjan Amund Sjursen ponkaisivat Väyrysen edelle tuloksella 748.

Kolmiloikka: 

Simo Lipsanen siirsi kolmiloikan halliratojen Suomen ennätyksen lukemiin 16,76 pohjoismaisessa yleisurheilumaaottelussa Tampereella. Suomi otti kaksoisvoiton, kun Tuomas Kaukolahti loikki 15,99.

Lipsanen ylitti sentillä Johan Meriluodon nimissä olleen aiemmin Suomen ennätyksen, joka oli vuodelta 2001.

Ennätyshyppy kohensi tuntuvasti Lipsasen aiempaa ennätystä. Hänen edellinen halliennätyksensä oli 16,23. Ulkoradoilla hänen parhaansa tilastokelpoisessa tuulessa on 16,19 ja yli kahden sekuntimetrin myötätuulessa 16,62.

Lipsasen tulos rikkoo myös kirkkaasti EM-hallien tulosrajan 16,40. Huipputulos syntyi kolmannella kierroksella.

– Oli hyvä kisa! Palaset lohksahtivat kohdalleen nimenomaan teknisesti. Kahdella ensimmäisellä kierroksella sipsuttelin, mutta sen jälkeen löysin kiihtyvän vauhdin ja aggressiivisuutta. Pisin hyppy tuntui todella helpolta. Pystyn varmaan vielä parantamaan tänä talvena.

Lipsanen hyppää hallikaudella vielä SM- ja EM-kilpailuissa.

Kuula:

Arttu Kangas lämpeni viimeisellään työntämään 19,73. Sillä hän löi toiseksi tuloksella 19,60 sijoittuneen Ruotsin Daniel Ståhlin ja teki kauden kotimaisen kärkituloksen. EM-hallirajaan jäi kuitenkin seitsemän senttiä.

– Alku oli aika tasaista. En oikein saanut itsestäni irti. Kun Ståhl työnsi viimeisellään pitkälle, se sytytti, Kangas sanoi.

– SM-halleissa on vielä mahdollisuus tehdä EM-halliraja. Siellä pitää yrittää.

Timo Kööpikkä oli Kankaan ja Ståhlin jälkeen kolmas omalla ennätyksellään 18,86, jolla siirsi nimiinsä myös Kööpikän perheen ennätyksen, kun velipoika- ja valmentaja Teijo on työntänyt 18,84.

– Vireen puolesta olisi ollut mahdollistaa työntää se 19 metriä, mutta ei tullut nappityöntöä. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin.

Naiset:

60 metriä:

Milja Thureson juoksi nopeimpana suomalaisena neljänneksi. Hän kohensi kauden parastaan yhdellä sadasosalla aikaan 7,50. Maria Räsänen jäi kahdeksanneksi eli viimeiseksi ajalla 7,68. Voittoon pinkoi Norjan Helene Rönningen ajalla 7,43.

200 metriä:

Naisten 200 metrillä Jonna Berghem ja Nea Mattila olivat toiseksi ja neljänneksi nopein ajoin 24,04 ja 24,60. Niistä Mattilan tulos on hänen halliennätyksensä. Kisan voitti Norjan Helene Rönningen tuloksella 23,55.

– Takareiden kiristelivät koko matkan, eikä aika tyydyttänyt, Berghem tuumi.

400 metriä:

Naisten 400 metrillä Viivi Lehikoinen voitti eränsä omalla pitkien halliratojen ennätysajalla 54,56. Se on 19-vuotiaiden sarjassa pitkällä radalla kaikkien aikojen toiseksi paras suomalaistulos. Edellä on vain Ella Räsäsen 53,94.

Kahdessa erässä juostussa kilpailussa Lehikoinen oli yhteisajoissa toinen. Häntä nopeammin juoksi vain ensimmäisen erän voittanut Islannin Arna Stefania Guömundsdottir ajalla 54,21. Hilla Uusimäki oli Guömundsdottirin voittamassa erässä kolmas ajalla 54,96. Yhteisajoissa hän oli neljäs.

Guömundsdottirin voittamassa erässä kolmas ajalla 54,96. Yhteisajoissa hän oli neljäs.

800 metriä:

Molemmat suomalaiset juoksivat ennätyksensä. Zenitha Eriksson tuli kuudenneksi ajalla 2.07,54 ja Jonna Julin seitsemänneksi ajalla 2.07,96. Voiton vei Tanskan Stina Troest ennätyksellään 2.02,74.  

3000 metriä:

Camilla Richardsson teki työt ja Norjan Lena Selen korjasi hedelmät. Hän nousi parin sadan metrin kirillä voittoon ajalla 9.19,6 juostuaan siihen koko matkan Richardssonin kannoilla.

Richardsson oli toinen ajalla 9.24,2.

– Harmittaa, kun olin hyvässä kunnossa Portugalin leirillä ja sitten tuli flunssa. Nyt matkavauhti tuntui koko ajan liian hiljaiselta, mutta kun sitten yritin kiriä, ei tapahtunut mitään, flunssan jälkeen pikkuhiljaa teräkuntoaan rakentava Richardsson harmitteli.

Suomen Henni Toffer oli seitsemäs ennätyksellään 9.44,67. Se on paremmin mitä hän on juossut ulkoradoilla. Oma ennätys ulkoradoilta on 9.57,03. 

60 metrin aidat:

Nooralotta Neziri ja Lotta Harala juoksivat kauden parhaillaan 60 metrin aidoissa toiseksi ja kolmanneksi ajoin 8,12 ja 8,19. Voiton vei Ruotsin Susanna Kallur ajalla 8,06.

Kaksikolle ajat olivat helpotus: Haralan aika vie maaliskuisiin EM-halleihin, kun tulosraja alittui 0,01 sekunnilla. Nezirille juoksu kertoi, että sairastelun ja pienen ylirasituksen jälkeinen väsymys ja tukkoisuus ovat ehkä hellittämässä.

– Mietittiin jo valmentajan kanssa, ettei mennä EM-halleihin, jos kahdessa seuraavassa kisassa ei kulje, Neziri sanoi.

Neziriä on kiusannut väsymys, jolle ei ole löytynyt tutkimuksissa syytä.

– Tuo juoksu näytti nyt paremmalta. Aika oli tuollainen, vaikka lähtö ei ollut hyvä, Neziri totesi.

Harala uskoo, että ajassa on parantamisen varaa.

– Juoksu ei ollut erityisen hyvä. Kropassa oli jotenkin löysä olo, mutta tässä on nyt kolme viikkoa aikaa ennen EM-halleja hakea juoksuun terävyyttä, Harala sanoi.

Korkeus:

Linda Sandblom sijoittui toiseksi ennätystään sivuavalla tuloksella 186. Hän ylitti korkeuden ensimmäisellä yrityksellä. 

Ruotsin Sofie Skoog voitti maailman hallitilaston viidenneksi parhaalla tuloksella 192. Kolmanneksi hyppäsi tuloksella 183 Norjan Katarina Mögenburg, jonka isä Dietmar Mögenburg voitti korkeushypyn olympiakultaa Los Angelesissa vuonna 1984. Laura Rautanen pomppasi viidenneksi tuloksella 177.

Seiväs:

Minna Nikkanen voitti tuloksella 440. Hän ylitti korkeuden ensimmäisellä yrityksellä ja yritti vielä kolme kertaa 450:ttä. Ruotsin Michaela Meijer hyppäsi toiseksi tuloksella 430. Wilma Murto ei ylittänyt aloituskorkeuttaan, 430:a.

Kolmiloikka:

Kristiina Mäkelä ja Sanna Nygård ponnistivat kolmiloikasta Suomelle kaksoisvoiton. Mäkelä siirsi kauden kotimaisen kärkituloksen lukemiin 13,89 ja Nygård oli toinen tuloksella 13,32.

– Nyt oli tasaisempia hyppyjä kuin edellisessä kilpailussa Vaasassa. Juoksu kulki hyvin, mutta kontaktit eivät olleet ihan valmiina vauhtiin. Jyväskylän SM-halleissa hypätään sitten se 14 metriä, vaikka se oli se voinut mennä jo täällä, Mäkelä totesi.

Pituus:

Kristiina Vuorvirta pidensi kauden parastaan 18 sentillä ja sijoittui tuloksella 603 kolmanneksi. Ruotsin Kaiza Karlén ja Malin Marmbrandt kävivät tiukan kamppailun voitosta. Karlén voitti ensimmäisen kierroksen tuloksella 623 ja Marmbrandt sijoittui kakkoseksi toisen kierroksen tuloksella 622. Emmi Mäkinen hyppäsi seitsemänneksi tuloksella 583. Hän on kotimaan tilastokärki tuloksella 612.

Kuula:

Kaisa Kymäläinen rikkoi toisessa perättäisessä kilpailussa 15 metrin rajan. Hän oli hallimaaottelussa neljäs tuloksella 15,03. Se on sentin heikompi kuin hiljattain Botnia Gamesissa tehty oma ennätys. Eveliina Rouvali oli kilpailussa kuuden kauden parhallaan 14,79.

Kisan voitti Ruotsin Fanny Roos, joka työnsi 16,72.

 

TAMPERE 11.2.2017 Hallimaaottelu FIN – SWE – NOR – DEN/ISL

(Pitkä 300 m rata.)

Miehet,

Pisteet: FIN 140 – SWE 121½ – NOR 108½ – DEN/ISL 90.

60 m: 1) Eetu Rantala FIN 6,70 (sivuaa kkk:ta & EM-raja & ka-9), 2) Sulayman Bah 31 SWE 6,75, 3) Markus Skyttä FIN 6,76, 4) Odain Rose SWE 6,76, 5) Jonathan Quarcoo NOR 6,79, 6) Festus Asante DEN 6,81, 7) Kristoffer Hari DEN 6,89, 8) Michael Rosenberg NOR 6,93.

200 m: 1) Samuli Samuelsson FIN 21,27 (kkk & ka-10 & 22-v. ka-4 & 22-v. EM-raja), 2) Roope Saarinen FIN 21,35, 3) Torbjørn Lysne NOR 21,56, 4) Nil de Olivera 31 SWE 21,64, 5) Håkon Morken NOR 21,64, 6) Erik Annerfalk SWE 21,79, 7) Ari Bragi Kárason ISL 22,28, 8) Nicolai Hartling DEN 22,72. – (Samuelsson, Morke, Annerfalk & Hartling juoksivat B-erässä.)

400 m: 1) Benjamin Lobo Veder DEN 46,58, 2) Mauritz Kåshagen NOR 47,93, 3) Felix Francois SWE 48,03, 4) Dennis Forsman SWE 48,09, 5) Ívar Kristinn Jasonarson ISL 48,41, 6) Erik Back FIN 49,13, 7) Carl Emil Kåshagen NOR 49,31, 8) Petteri Monni FIN 49,36. – (Francois, Jasonarson, C.E.Kåshagen & Monni juoksivat B-erässä.)

800 m: 1) Andreas Bube 30 DEN 1.50,52, 2) Andreas Kramer SWE 1.51,60, 3) Christian Clausen DEN 1.52,16, 4) Joonas Rinne FIN 1.53,07, 5) Ådne Andersen NOR 1.53,18, 6) Johan Eriksson SWE 1.53,28, 7) Simon Haglund FIN 1.54,56, 8) Sondre Dingsør Skogen NOR 2.01,17. – Maaott. ulkop. Jouko Juntunen 36 TP keskeytti. – 400 m: Juntunen 53,7.

1500 m: 1) William Levay SWE 3.49,01, 2) Panu Jantunen FIN 3.49,03 (kkk), 3) Sigurd Blom Breivik NOR 3.49,13, 4) Cho Mihn Kyun DEN 3.49,86, 5) Tuomo Salonen FIN 3.50,62, 6) Henrik Irgens Gravdal 19 NOR 3.51,11, 7) Mattias Ohlsson SWE 3.57,74, 8) William Devantier 17 DEN 3.59,25. – Maaott. ulkop. Joonas Lehtinen TuUL keskeytti. – 400 m: Lehtinen 60,9. 800 m: Lehtinen 2.02,7. 1000 m: <2.34,0. 1200 m: Jantunen 3.05,3.

3000 m: 1) Samu Mikkonen FIN 8.06,22 (kkk & 22-v. ka-7), 2) Marius Vedvik NOR 8.06,72, 3) Vidar Johansson SWE 8.06,73, 4) Per Svela NOR 8.06,83, 5) Andreas Holst Lindgren 19 DEN 8.15,37, 6) Suldan Hassan 19 SWE 8.15,52, 7) Topi Raitanen FIN 8.31,48. – Maaott. ulkop. Aki Nummela HKV (jänis).

60 m aj: 1) Andreas Martinsen DEN 7,71, 2) Alexander Brorsson SWE 7,79, 3) Elmo Lakka FIN 7,80 (kkk & EM-raja), 4) Fredrik Ekholm SWE 7,88, 5) Valtteri Kalliokulju FIN 8,30, 6) Sebastian Sund Frandsen 19 DEN 8,47, 7) Sondre Guttormsen 18 NOR 8,55.

Korkeus: 1) Fabian Delryd SWE 225, 2) Jonas Kløjgaard Jensen DEN 210, 3) Ivan Kristoffer Nilsen NOR 210, 4) Wu Yuan-Zhong SWE 205, 5) Jesse Huttunen FIN 205, 6) Julius Kuusela 19 FIN 200, 7) Fredrik Jar NOR 195, 8) Mads Moos Larsen DEN 190. – Delryd (205-o, 210-o, 215-o, 222-xo, 225-o, 228-xxx). Huttunen (190-o, 195-o, 200-xo, 205-xxo, 210-xxx). Kuusela (190-o, 195-o, 200-xo, 205-xxx).

Seiväs: 1) Eirik Greibrokk Dolve NOR 555, 2) Urho Kujanpää FIN 545 (kkk & 22-v. ka-6 & 22-v. EM-raja & 20-v. SE, ent. 540 Petri Peltoniemi 1990 & Matti Mononen 2003)), 3) Rasmus Jørgensen DEN 525, 4) Tommi Holttinen FIN 515, 5) Pål Haugen Lillefosse 16 NOR 505, 5) Carl Sténson SWE 505, 7) Mikkel Marek Nielsen DEN 505, Filip Gyllensten SWE ilman tulosta (505-xxx). – Dolve (515-o, 535-xo, 545-o, 555-o, 570-xxx). Kujanpää (505-xo, 515-o, 525-xo, 535-o, 545-o, 555-x, 560-xx). Holttinen (505-o, 515-o, 525-xxx).

Pituus: 1) Roni Ollikainen FIN 751, 2) Ingar Kiplesund NOR 749, 3) Jesper Hellström SWE 748, 4) Amund Sjursen NOR 748, 5) Henri Väyrynen FIN 747, 6) Benjamin Gabrielsen DEN 735, 7) Andreas Carlsson SWE 727, 8) Sebastian Pedersen DEN 721. – Ollikainen (744, x, x, x, x, 751). Väyrynen (747, 739, x, x, 733, 721.)

3-loikka: 1) Simo Lipsanen FIN 16,76 (SE & 22-v. SE & EM-raja, ent. SE 16,75 Johan Meriluoto 2001, ent. 22-v. SE 16,39 Hannu Puhakka 1979), 2) Tuomas Kaukolahti FIN 15,99, 3) Erik Ehrlin SWE 15,80, 4) Mathias Ström 30 SWE 15,45, 5) Erik Lund NOR 15,22, 6) Jesper Vestbø NOR 15,09, 7) Dennis Mägi DEN 14,72, 8) Massin Ait Bouziad DEN 14,22. – Lipsanen (15,34, x, 16,76, 16,51, x, x). Kaukolahti (15,10, 15,31, x, x, 15,61, 15,99).

Kuula: 1) Arttu Kangas FIN 19,73 (kkk), 2) Daniel Ståhl SWE 19,60, 3) Timo Kööpikkä FIN 18,86, 4) Marcus Thomsen 19 NOR 17,55, 5) Wictor Petersson 19 SWE 17,53, 6) Sven Martin Skagestad NOR 17,49, 7) Kristoffer Thomsen DEN 15,49, 8) Kenneth Mertz DEN 14,97. – Kangas (18,66, 19,13, 19,33, x, 19,26, 19,73). Ståhl (18,49, 19,26, 18,89, 18,39, 19,32, 19,60). Kööpikkä (17,96, 18,25, 18,81, 18,27, 18,86, x).

4×300 m: 1) Norja (NOR) 2.15,28 (NE, ent. 2.15,76 2014), (Karsten Warholm, Håkon Morken, Torbjørn Lysne, Mauritz Kåshagen), 2) Tanska/Islanti 2.16,24 (Trausti Stefánsson ISL, Martin Johansen DEN, Ívar Kristinn Jasonarson ISL, Nicolai Hartling DEN), 3) Suomi (FIN) 2.16,24 (kkk), (Samuel Purola, Roope Saarinen, Erik Back, Christoffer Envall), 4) Ruotsi (SWE) 2.16,40 (Erik Annerfalk, Adam Denguir, Viktor Elvung-Nilsson, Felix Francois).

Oheislajit:

60 m: 1) Eetu Rantala PudasjU 6,77, 2) Samuli Samuelsson IkaalU 6,79, 3) Jonathan Quarcoo NOR 6,82, 4) Markus Skyttä KouvU 6,84, 5) Odain Rose SWE 6,85, 6) Markus Koivula TP 6,92, 7) Michael Rosenberg NOR 6,92, 8) Kristian Pulli KaipVi 6,96, 9) Eerikki Pekkola TKT 7,02, 10) Adam Denguir SWE 7,02, 11) Jonathan Brace EsboIF 7,06, 12) Ari Braeri Karason ISL 7,06, 13) Samir Demnati OrimJy 7,07, 14) Hannes Siitonen HKV 7,10, 15) Viktor Elvung-Nilsson SWE 7,14, 16) Arttu Paananen HKV 7,17, 17) Trausti Stefánsson 32 ISL 7,17. – (Pulli, Pekkola, Denguir, Brace, Demnati & Siitonen juoksivat B-erässä. Paananen voitti C-erän.)

300 m aj: 1) Karsten Warholm NOR 34,92 (sivuaa ME:tä, aik. 34,92 Llewellyn Herbert 1999), 2) Don-Zheni Ekoebve HIFK 37,58 (kkk), 3) Jevgeni Aleksandrov HIFK 39,49, 4) Aleksi Heimonen TU-38 39,59.

Kiekko: 1) Daniel Ståhl SWE 66,90 (kk & ka-2 & PE), 2) Sven Martin Skagestad NOR 61,67 (NE), 3) Pyry Niskala SeinäjSU 59,22 (kkk & ka-8), 4) Ville Kivioja NokU 52,45, 5) Veikko Laitinen KeurKi 50,42.

Naiset,

Pisteet: SWE 138 – FIN 122 – NOR 116 – DEN/ISL 84.

60 m: 1) Helene Rønningen 19 NOR 7,43, 2) Elin Östlund SWE 7,46, 3) Gladys Bamane SWE 7,48, 4) Milja Thureson FIN 7,50, 5) Mathlilde Kramer DEN 7,53, 6) Mette Graversgaard DEN 7,59, 7) Astrid Mangen Cederkvist NOR 7,63, 8) Maria Räsänen FIN 7,68.

200 m: 1) Helene Rønningen 19 NOR 23,55, 2) Jonna Berghem FIN 24,04, 3) Astrid Mangen Cederkvist NOR 24,08, 4) Mathilde Kramer DEN 24,21, 5) Denise Eriksson 19 SWE 24,24, 6) Nea Mattila 18 FIN 24,60 (19-v. EM-raja), 7) Malin Ström SWE 24,92, 8) Ida Karstoft DEN 24,96. – (Mangen Cederkvist, Mattila, Ström ja Karstoft juoksivat B-erässä.)

400 m: 1) Arna Stefanía Guðmundsdóttir ISL 54,21, 2) Viivi Lehikoinen FIN 54,56 (kkk & ka-10 & 19-v. ka-2), 3) Sara Dorthea Jensen NOR 54,81, 4) Hilla Uusimäki FIN 54,96 (22-v. EM-raja), 5) Anne Sofie Kirkegaard DEN 55,34, 6) Matilda Hellqvist SWE 55,43, 7) Ebba Svantesson SWE 56,07, 8) Karoline Daland NOR 56,59. – (Guðmundsdóttir, Jensen, Uusimäki ja Svantesson juoksivat B-erässä.)

800 m: 1) Stina Troest DEN 2.02,74, 2) Hedda Hynne NOR 2.02,80, 3) Lovisa Lindh SWE 2.03,12, 4) Anna Silvander SWE 2.05,11, 5) Malin Edland 18 NOR 2.07,48, 6) Zenitha Eriksson FIN 2.07,54, 7) Jonna Julin FIN 2.07,96, 8) Mia Helene Mørck 18 DEN 2.08,50. – Maaott. ulkop. Eveliina Määttänen KUYU keskeytti. – 400 m: Määttänen 59,1.

1500 m: 1) Charlotta Fougberg 32 SWE 4.17,12, 2) Sofia Öberg SWE 4.21,06, 3) Karin Storbacka 30 FIN 4.23,06, 4) Camilla Ziesler NOR 4.23,58, 5) Line Kalstrup Schulz DEN 4.24,42, 6) Saija Seppä 19 FIN 4.27,67 (19-v. EM-raja), 7) Louise Jørgensen DEN 4.28,39, 8) Kristine Lande Dommersnes 18 NOR 4.35,92. – Maaott. ulkop. Lovisa Lindh SWE keskeytti. – 400 m: Lindh 69,7. 800: m Lindh 2.19,2. 1000 m: <2.53,5. 1200 m: Fougberg 3.27,8.

3000 m: 1) Lena Selen 32 NOR 9.19,6, 2) Camilla Richardsson FIN 9.24,2 (kkk), 3) Sara Christiansson SWE 9.32,40, 4) Maria Wågan NOR 9.36,00, 5) Anna Mark Helwigh 17 DEN 9.37,08, 6) Louise Laursen DEN 9.40,54, 7) Henni Tofferi 31 FIN 9.44,67, 8) Frida Kristiansson SWE 9.45,38. – Maaott. ulkop. Ilona Välimäki UKK keskeytti. – (Teknisen vian vuoksi 2 parhaan ajat otettiin käsin.)

60 m aj: 1) Susanna Kallur 36 SWE 8,06, 2) Nooralotta Neziri FIN 8,12 (EM-raja), 3) Lotta Harala FIN 8,19 (EM-raja), 4) Elin Westerlund SWE 8,29, 5) Agathe Holtan Wathne NOR 8,39, 6) Mathilde Heltberch DEN 8,44, 7) Mette Graversgaard DEN 8,54, 8) Live Haugstad Hilton 18 NOR 8,81.

Korkeus: 1) Sofie Skoog SWE 192, 2) Linda Sandblom FIN 186 (sivuaa kkk:ta), 3) Katarina Mögenburg NOR 183, 4) Maja Nilsson 18 SWE 183, 5) Laura Rautanen FIN 177, 6) Mathilde Diekema Jensen DEN 174, 7) Charlotte Lund Abrahamsen 30 NOR 174, 8) Sandra Bøll DEN 170. – Skoog (177-o, 180-o, 183-o, 186-o, 189-xo, 192-xxo, 195-xxx). Sandblom (174-o, 177-o, 180-o, 183-xxo, 186-o, 189-xxx). Rautanen (170-o, 174-xxo, 177-xo, 180-xxx).

Seiväs: 1) Minna Nikkanen FIN 440, 2) Michaela Meijer SWE 430, 3) Cathrine Larsåsen 31 NOR 400, 4) Hanna Jansson SWE 390, 5) Birgitte Kjuus 18 NOR 365, 6) Caroline Ranners DEN 365, Wilma Murto FIN ilman tulosta (430-xxx). – Nikkanen (430-o, 440-o, 450-xxx). Meijer (390-xo, 410-o, 420-xxo, 430-xo, 435-x).

Pituus: 1) Kaiza Karlén 19 SWE 623, 2) Malin Marmbrandt 32 SWE 622, 3) Kristiina Vuorvirta FIN 603, 4) Oda Utsi Onstad NOR 602, 5) Live Haugstad Hilton 18 NOR 594, 6) Martha Traoré DEN 593, 7) Emmi Mäkinen FIN 583, 8) Maria Rún Gunnlaugsdóttir ISL 556. – Vuorvirta (586, 392, x, 596, x, 603). Mäkinen (416, 583, 461, 408, -, -).

3-loikka: 1) Kristiina Mäkelä FIN 13,89 (kkk), 2) Sanna Nygård FIN 13,32, 3) Janne Nielsen DEN 12,90, 4) Monika Benserud NOR 12,78, 5) Rebecka Abrahamsson SWE 12,74, 6) Mari Sellevåg Aarø 19 NOR 12,46, 7) Madeleine Nilsson SWE 12,33, 8) Anne Porshold DEN 12,07. – Mäkelä (13,65, 13,89, x, x, 13,69, 13,68). Nygård (13,14, 13,32, 12,97, 13,22, 13,26, 13,13).

Kuula: 1) Fanny Roos SWE 16,72, 2) Trine Mulbjerg DEN 16,32, 3) Frida Åkerström SWE 15,21, 4) Kaisa Kymäläinen FIN 15,03, 5) Maria Sløk Hansen 34 DEN 15,00, 6) Eveliina Rouvali FIN 14,79 (22-v. EM-raja), 7) Charlotte Lund Abrahamsen 30 NOR 14,30, 8) Elise Gravningen 19 NOR 12,96. – Roos (16,72, x, x, 16,58, x, x). Kymäläinen (14,24, 14,62, 15,03, 14,44, 14,57, x). Rouvali (13,66, 14,79, x, x, x, x).

4×300 m: 1) Norja (NOR) 2.35,26 (Astrid Mangen Cederkvist, Karoline Daland, Sara Dorthea Jensen, Hedda Hynne), 2) Suomi N22 2.35,70 (kkk & 22-v. SE, ent. 2.39,68 2011), (Emma Koistinen, Nea Mattila, Hilla Uusimäki, Viivi Lehikoinen), 3) Ruotsi (SWE) 2.36,56 (Denise Eriksson, Matilda Hellqvist, Vendela Rydbäck, Ebba Svantesson), 4) Tanska (DEN) 2.38,76 (TE, ent. 2.42,06 2014), (Ida Karstoft, Anne Sofie Kirkegaard, Mette Graversgaard, Sandra Bøll).

Oheislajit:

60 m: 1) Helene Rønningen 19 NOR 7,51, 2) Jasmin Showlah HIFK 7,64, 3) Jenni Jokinen NakkVire 7,70, 4) Astrid Mangen Cederkvist NOR 7,71, 5) Ada Koistinen 18 JKU 7,97, 6) María Rún Gunnlaugsdóttir ISL 8,02.

300 m aj: 1) Emma Koistinen JKU 41,67 (kkk & ka-9), 2) Frida Hämäläinen 17 TP 42,34, 3) Marlen Aakre NOR 43,20, 4) Nora Kollerød Wold NOR 44,74.

Kiekko: 1) Kathrine Bebe DEN 51,43 (TE), 2) Helena Leveelahti 18 VirtainU 48,08 (19-v. EM-raja).