Mico Lampinen heitti kiekkoa 62,35 – Enni Virjonen aitoi ja pukkasi kaksi kultaa – Kaksosille kaksoisvoitto moukarinheitossa

Mico Lampinen heitti Kuortaneella 16-17-vuotiaiden SM-kilpailuissa puolentoista kilon kiekkoa maailmanluokan tuloksen 62,35. Vantaalaista Kenttäurheilijat-58:ttä edustava Lampinen voitti sillä tuloksella 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruuden ja nousi ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

Lampinen on tuloksellaan nyt alle 18-vuotiaiden maailman vuositilastossa neljäntenä. Isänsä Tero Lampisen valmentama 201-senttinen Lampinen pidensi ennätystään 91 sentillä. Kilpailu heitettiin ihanteelliseen vastatuuleen.

– Ei voi kauheasti valittaa. Kova tulos ei ollut yllätys. Olen heittänyt samoille metreille myös harjoituksissa. Harmittaa vain, että en ihan pystynyt tekemään Suomen ennätystä, Lampinen sanoi.

17-vuotiaiden poikien Suomen ennätys on Oskari Perälammen kymmenen vuotta siten heittämä 63,23. Lampisen edellä on myös Olli Takala tuloksella 62,95.

Lampinen sinkautti ensimmäisellä kierroksella 57,63, joka myös olisi riittänyt mestaruuteen. Tosin Vammalan seudun Voiman Manu Kankaanniemi nousi kolmannella kierroksella uhkaamaan Lampista räväyttämällä ennätyksensä 57,54. Ennätys parani kaksi metriä.

– Sen Kankaanniemen heiton jälkeen ajattelin, että on ruvettava heittämään ihan tosissaan, Lampinen totesi.

Lampinen repäisi voittotuloksen viidennellä kierroksella. Suoritus oli niin häkellyttävä, että kilpailujen kuuluttajat reagoivat siihen vasta kaksi minuuttia myöhässä.

– Tunsin ja näin heti, kun kiekko irtosi kädestä, että nyt lentää pitkälle, Lampinen myhäili.

Pronssin vei Janakkalan Janan Jussi Heikkiniemi tuloksella 51,49.

Kiekkokilpailussa nähtiin sellainen harvinaisuus, että Aatu Kangasniemi jäi ilman mitalia. Kangasniemi joutui tyytymään neljänteen tilaan tuloksella 50,25. Kangasniemi voitti eilen korkeatasoisen moukarikilpailun ennen Mico Lampista. Huomenna sunnuntaina Kangasniemi on kuulantyönnössä ylivoimainen mestarisuosikki.

Joonatan Venäläinen antoi lujan vastuksen Joonas Kumpulaiselle

Ylivoimainen ennakkosuosikki Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen joutui ahtaalle 17-vuotiaiden poikien 800 metrillä. Kumpulainen voitti mestaruuden ajalla 1.57,12, mutta Imatran Urheilijoiden Joonatan Venäläinen hävisi hänelle vain 17 sadasosasekuntia. Seinäjoen Seudun Yleisurheilun Veikka Ylihärsilä johti juoksua 550 metriin saakka, mutta sitten Kumpulainen säntäsi kärkeen.

Kumpulainen näytti karkaavaan helposti mestaruuteen, mutta Venäläinen oli eri mieltä. Yleisö pääsi jännittämään jättiyllätystä. Kumpulaisella ei ollut varaa lorvailla loppusuoralla. Venäläinen sivusi ennätystään 1.57,29. Euroopan nuorten olympiafestivaalissa viidenneksi sijoittuneen Kumpulaisen ennätys on peräti 1.50,50. Hän on Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmantena.

– Yllättävän tiukille meni. En odottanut noin kovaa vastusta. Minulla oli kyllä paukkuja juosta lujempaa, mutta nostan hattua Joonatanille, Kumpulainen sanoi.

Kumpulainen sijoittui eilen 400 metrillä toiseksi.

– Eilinen kisa ei hapottanut valtavasti, vaikka juoksin siinä ennätykseni. Yritin tänään säästellä voimia huomiselle 1500 metrille, Kumpulainen kertoi.

Mestari Kumpulaisen valmentaja on oma isä Jarmo Kumpulainen.

16-vuotiaiden poikien 800 mestariksi rallatteli hurjalla loppukirillä Limingan Niittomiesten Aapo Mäkiniemi ajalla 1.59,49. Hän voitti eilen 400 metrin mestaruuden.

Venla (vas.) ja Pinja Kärhä.

Pinja ja Venla Kärhä kaksoisvoittoon moukarinheitossa

16-vuotiaiden tyttöjen moukarinheitto päättyi Kärhän kaksosten kaksoisvoittoon. Pahaa kärhämää voitosta ei syntynyt. Siskoksista 43 minuuttia vanhempi Pinja Kärhä pyörähteli ylivoimaiseksi mestariksi viimeisen kierroksen tuloksella 66,32. Venla Kärhä linkosi hopealle tuloksella 55,86. Kärhät nappasivat kaksoisvoiton myös viime vuonna 15-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Pinja Kärhä voitti kaksi viikkoa sitten Sloveniassa Euroopan nuorten olympiafestivaalissa Suomen ainoan kultamitalin. Hän oli tyytyväinen myös SM-kultaan.

– Tulos oli tänään ihan hyvä. Olin Slovenian-kisan jälkeen viikon flunssassa enkä ole vieläkään ihan täysissä voimissa. Hyvää oli tänään myös se, että sain tuloksen peräti viidellä kierroksella, Pinja Kärhä kertoi.

Pinja Kärhää valmentaa Arto Rinta-aho.

Yli kaksimetrinen Veikka Loikas yllätti korkeushypyssä

Porin Yleisurheilun 206-senttinen Veikka Loikas yllätti voittamalla kauden avauskilpailussaan 17-vuotiaiden poikien korkeushypyn SM-kullan tuloksella 200. Loikas ylensi ennätystään kymmenellä sentillä. Hän selvitti ensimmäisellä yrityksellä 189, 192 ja 195 sekä 200 toisella yrityksellä. Loikas ei jatkanut kilpailua enää 200:n jälkeen.

– Mestaruus ja tulos oli positiivinen yllätys, vaikka kaksi metriä oli mielessäni. Tämä oli ensimmäinen kisa halikauden jälkeen. Minulla oli kesällä suoliluun kasvulevyn tulehdus, Loikas kertoi.

Esa Rouvalin valmentama Loikas kertoi harrastaneensa yleisurheilua jo 13 vuotta.

SM-kilpailuissa hopealle hyppäsi Vantaan Salamien Tumi Siranko tuloksella 186.

Eetu Ylikunnari pituushypyn ja aitajuoksun valtias

Toisena päivänä Kuortaneen SM-kilpailuissa nähtiin monta kaksoismestaruutta. Kuivasjärven Auran Eetu Ylikunnari voitti 17-vuotiaiden poikien pituushypyn tuloksella 713. Se olisi roimasti hänen ennätyksensä, mutta myötätuulta oli harmittavasti 2,2 metriä sekunnissa eli 0,2 yli ennätyskelpoisuuden rajan. Ylikunnarin ulkorataennätys on 664 ja halliennätys 675.

– Seitsemän metriä oli odotettavissa, vaikka pituushyppyä ei ole tullut kovin paljon treenattua, Ylikunnari kertoi.

17-vuotiaiden pituusmittelö oli kovatasoinen. Hämeenlinnan Tarmon Tuomas Rättö leiskautti hopealle tuloksella 707. Hyppyä avitti 2,9 sekuntimetrin myötäpuhuri. Pronssille pomppasi Nivalan Urheilijoiden Valentino Bertucci ennätyksellään 699. Bertucci on Suomen ja Australian kaksoiskansalainen. Pituushyppy hypättiin aivan pääkatsomon edessä. Yleisö kannusti urheilijoita Banks-taputuksilla, ja lisää rytmiä lyötiin vielä soittamalla rock-musiikkia.

Ylikunnari voitti myös 110 metrin aitajuoksun. Hän paransi ennätystään 1,4 sekuntimetrin vastatuulessa aikaan 14,31. Ylikunnari ei ollut kuitenkaan tyytyväinen.

– Kolhaisin moneen aitaan ja vauhti hidastui. Meni tämä sentään paremmin kuin Sloveniassa (Euroopan nuorten olympiafestivaalissa), Ylikunnari tokaisi.

Hopealle aitoi Bertucci ajalla 14,76. Ylikunnarille kaksoismestaruus maistui makealta varsinkin, kun häneltä jäivät sairastelujen takia väliin kahden edellisen vuoden nuorten ulkoratojen SM-kilpailut. Tuplamestari Ylikunnaria valmentaa Anne Karvinen-Poutanen.

Enni Virjonen mestari kuulantyönnössä ja aitajuoksussa

Turun Urheiluliiton Enni Virjonen voitti 16-vuotiaiden tyttöjen kuulantyönnön ulkorataennätyksellään 15,06. Hän on työntänyt hallissa 15,09. Sarjassa työnnetään kolmikiloista kuulaa.

– Kolme ensimmäistä työntöä olivat hätiköityjä, mutta onneksi sain neljännellä rauhoitettua työnnön alkuosan ja tuli ennätys. Jätin väliin kaksi viimeistä työntöä ja lähdin verryttelemään aitajuoksuun, Virjonen kertoi.

Kuulassa toiseksi sijoittui Liljendal IK:n Jessica Björksten tuloksella 13,86.

Virjonen voitti 100 metrin aitajuoksun 1,7 sekuntimetrin vastatuulessa ajalla 13,66. Hän oli omaa luokkaansa, sillä toiseksi aitonut Hämeenlinnan Tarmon Maria Djusko hävisi 0,79 sekuntia.

– Juoksu sujui suunnitelmien mukaan. Viimeisillä aidoilla vähän kolistelin. Harmi, että oli aika kova vastatuuli, Virjonen sanoi.

Virjonen on aitonut tänä kesänä 16-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen parhaan ajan 13,36 ja saavuttanut pronssimitalin Euroopan nuorten olympiafestivaalin seitsenottelussa.

Virjosta valmentavat hänen äitinsä ja isänsä Petra ja Tero Virjonen.

HIFK:n aitajuoksijoita: Charlotte Kajander (vas.), Mila Heikkonen ja Kiia Äikää.

Mila Heikkosen tähtäimessä triplamestaruus

Helsingin IFK:n Mila Heikkonen oli vahvin 17-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä ja 100 metrin aitajuoksussa. Voittotulokset olivat 587 ja 13,75. Pituuden tulos olisi hänen ennätyksensä, mutta myötätuuleksi mitattiin 3,2 metriä sekunnissa.

– Olen erittäin tyytyväinen. Pituushypyssä kaikkein pisimmät hypyt olivat niin vähän yliastuttuja kuin vain voi olla. Siirryin pituuspaikalta suoraan aitajuoksuun. Aitajuoksu meni muuten hyvin, mutta siinä joutui puskemaan vastatuuleen, Heikkonen kertoi.

Heikkonen tavoittelee triplamestaruutta, sillä hän osallistuu huomenna 400 metrin aitajuoksuun, joka on ollut hänen paras lajinsa. Heikkosen valmentajat ovat Anne Suoranta ja Matilda Bogdanoff.

Sekä pituushypyssä että 100 metrin aitajuoksussa hopeamitalilla palkittiin Noormarkun Nopsan Olivia Kärki. Hänen tuloksensa olivat 577 ja 14,10.

Ella Mäntylä kuulantyönnön kuningatar

Vähänkyrön Viestin Ella Mäntylä emännöi 17-vuotiaiden tyttöjen kuulantyöntöä. Hän pakitti voittotulokseksi 15,96. Hopeakamppailu oli sangen tasaväkinen. Laitilan Jyskeen Aada Vuoriaho pukkasi kakkoseksi tuloksella 14,71 ja Turun Urheiluliiton Carmen Welling kolmanneksi tuloksella 14,60. Nakkilan Vireen Rebecca Nelimarkka joutui tällä kertaa tyytymään neljänteen sijaan tuloksella 14,56. Mäntylän ennätys ikäluokan kolmen kilon kuulalla on 16,77.

– Olisin halunnut työntää tänään pidemmälle kuin 15,96, mutta työntäminen oli jotenkin kankeaa. Olin kyllä varma voitostani ja voitto onkin SM-kilpailuissa tärkein asia. Tavoitteeni on voittaa myös Ruotsi-maaottelussa, Mäntylä kertoi.

Mäntylää valmentaa Kari Korkeasalo.

17-vuotiaiden tyttöjen 800 metrin palkintojenjako: Venla Virrantuomi (vas.), voittaja Elle Ceder ja Oona Immonen.

Elle Ceder juoksi 800 metriä alle 2.10

Helsingin Kisa-Veikkojen Elle Ceder voitti 17-vuotiaiden tyttöjen 800 metriä ylivoimaisesti ajalla 2.08,66. Hän jäi soolojuoksulla ennätyksestään vain 0,95 sekuntia. Ceder veti ensimmäisen kierroksen peräti 61 sekuntiin.

– Olen tyytyväinen. Ei ollut tarkoitus juosta näin lujaa, vaan säästellä voimia huomiselle 1500 metrille. Tämä oli hyvä aika yksin juostuna, Ceder iloitsi.

HKV otti kaksoisvoiton, kun hopealle juoksi Venla Virrantuomi ajalla 2.16,08.

Elle Cederin isoisä Keijo Ceder voitti vuonna 1965 Suomen hallimestaruuden 800 metrillä.

16-vuotiaiden tyttöjen 800 metriä voitti niin ikään soolojuoksulla ylivoimaisesti Lahden Ahkeran Inka Peltola ajalla 2.13,96. Rovaniemeläisen Pohjan Koiton Sointu Oinas juoksi hopealle ajalla 2.20,80.

Kuortaneen Kunnolle kultaa kävelystä

16-vuotiaiden tyttöjen 3000 metrin kävelyn nopein oli Siilinjärven Ponnistuksen Iiris Airaksinen ajalla 14.49,62. 17-vuotiaiden poikien paras oli järjestävän seuran Kuortaneen Kunnon Oskari Matila ajalla 14.24,66 ja 16-vuotiaiden poikien Porin Tarmon Joel Peltonen ajalla 14.29,27.

16-vuotiaiden poikien 2000 metrin estejuoksun mestariksi juoksi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski ajalla 6.17,17. Salon Vilppaan Alisa Emaldynova voitti 17-vuotiaiden tyttöjen 2000 metrin estejuoksun ajalla 6.58,31.

16-vuotiaiden poikien estejuoksun mitalikolmikko: Ville Viitakoski, Aleksi Ahlfors ja Jens-Aarne Kero.

(Jyrki Repola. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

 

KUORTANE 12.8.2023 16-17-v. SM-kilpailut, 2. päivä

Finaalit:

M17,

800 m: 1) Joonas Kumpulainen OrimJy 1.57,12, 2) Joonatan Venäläinen ImatrU 1.57,29, 3) Veikka Ylihärsilä SeinäjSU 1.59,40, 4) Sisu Mäkelä HKV 2.00,60, 5) Kasper Björkbacka VetelU 2.01,25, 6) Tatu Palokangas AlatornPi 2.04,28, 7) Noah Sjöblom IFFemman 2.07,93, 8) Jesse Salo LempKi 2.08,00, 9) Eemil Aaltonen TuUL 2.11,07, 10) Niilo Mölsä PorvU 2.11,93, 11) Olli Lindroos NoormNo 2.12,25, 12) Jussi Raudaskoski OP 2.17,15.

110 m aj (91,4 cm, -1,4 m/s): 1) Eetu Ylikunnari KuivasjAu 14,31, 2) Valentino Bertucci NivalU 14,76, 3) Eeli Mäkelä VantSa 14,97, 4) Tumi Siranko VantSa 15,01, 5) Lauri Kylmäpuro HKV 15,17, 6) Niklas Piirainen LempKi 15,27, 7) Olavi Halonen HyvinkSU 16,18, 8) Jamie Okafor VU 16,30.

2000 m ej (83,8 cm): 1) Ukko Ikonen VantSa 6.31,15, 2) Akseli Aittoniemi VehmaistU 6.34,19, 3) Mikaïl Uusipere EspTa 6.46,51, 4) Eino Mannonen KarhKa 6.59,01, 5) William Forstén EsboIF 6.59,85, 6) Aleksi Karvo VantSa 7.07,06.

3000 m kävely: 1) Oskari Matila KuortKu 14.24,66, 2) Pekka Peltola EsboIF 15.37,55, 3) Kasperi Kemppainen EspTa 15.47,89, 4) Jussi Raudaskoski OP 16.11,75.

Korkeus: 1) Veikka Loikas PoYU 200, 2) Tumi Siranko VantSa 186, 3) Sisu Mäkelä HKV 183, 4) Eeli Mustonen JoKa 179, 5) Kimi Keränen LimingNM 179, 6) Aleksi Hilska LUM 175, 7) Armas Uusitalo OP 175, 8) Emil Granström VihdVi 165.

Pituus: 1) Eetu Ylikunnari KuivasjAu 713 (2,2 m/s, myös 676), 2) Tuomas Rättö HämTa 707 (2,9 m/s, myös 689), 3) Valentino Bertucci NivalU 699, 4) Eelis Kuusjärvi LempKi 661 (2,6 m/s, myös 660), 5) Aleksi Hilska LUM 651, 6) Olavi Halonen HyvinkSU 638, 7) Santtu Rautio SavRi 628, 8) Henrik Lounela HKV 604, 9) Vili Lahtinen TP 587, 10) Erkki Seppänen KauhWi 565, 11) Kasperi Hiidenniemi KUYU 549.

Kiekko (1,5 kg): 1) Mico Lampinen KU-58 62,35, 2) Manu Kankaanniemi VammSV 57,54, 3) Jussi Heikkiniemi JanJa 51,49, 4) Aatu Kangasniemi NurmijYU 50,25, 5) Valtteri Valtonen LaitJy 49,53, 6) Aaron Rissanen LapLu 46,43, 7) Joel Blomqvist KorsnFy 44,94, 8) Topi Räsänen ViitasVi 40,96, 9) Esa Koskinen KaustPV 37,99, 10) Isko Kovanen JoKa 37,07, 11) Lenni Lindholm JKU 35,31.

M16,

800 m: 1) Aapo Mäkiniemi LimingNM 1.59,49, 2) Vili Hahto KU-58 2.01,43, 3) Lauri Mononen SavRi 2.01,96, 4) Antti Puustinen MiKV 2.03,34, 5) Valtteri Kinnunen JKU 2.06,68, 6) Jani Tytärniemi GamlakarlIF 2.07,22, 7) Jerry Vilenius HKV 2.08,30, 8) Emil Alajoutsijärvi EspTa 2.08,49.

110 m aj (91,4 cm): 1) Touko Tarvonen LA 15,04, 2) Jesse Kettunen LUU 15,48, 3) Arttu Haaksluoto RiihimKi 15,99, 4) Vilho Ketonen JKU 16,22, 5) Matias Nieminen AsikkRa 16,40, 6) Elias Hyytiä LaitJy 16,77, 7) Juuso Tapanila JKU 17,23 (ae. 17,17), 8) Leevi Ortju TP 18,01.

2000 m ej (83,8 cm): 1) Ville Viitakoski MiKV 6.17,17, 2) Aleksi Ahlfors RaumU 6.18,27, 3) Jens-Aarne Kero IFRaseb 6.26,68, 4) Ohto Heiskanen HKV 6.48,01, 5) Anton Furu GamlakarlIF 6.54,34, 6) Jonne Mourujärvi NurmijYU 6.57,21, 7) Marius Riihimäki TP 6.58,03, 8) Rasmus Vankka TP 7.03,09, 9) Jonne Aho SalVil 7.06,52.

3000 m kävely: 1) Joel Peltonen PoTa 14.29,27, 2) Henri Kovanen HyvinkSU 18.18,90.

Korkeus: 1) Teemu Koskela KuivasjAu 196, 2) Alec Isaacs MalaxIF 192, 3) Samuel Jussila NoormNo 181, 4) Aaro Hartikainen TP 176, 5) Santeri Knuutinen LUU 176, 6) Arttu Viljanen TP 165, 7) Pyry Nieminen AsikkRa 160, 8) Matias Nieminen AsikkRa 160.

Pituus: 1) Otso Nyyssönen JoKa 676 (2,9 m/s, myös 668), 2) Santtu Kekkonen LA 667 (2,2 m/s, myös 647), 3) Samuel Jussila NoormNo 646 (2,4 m/s, myös 631), 4) Daniel Sillanpää IkaalU 632, 5) Vini Aarnikko ImatrU 631 (3,4 m/s, myös 621), 6) Niko Kaunisto NaantLö 619 (2,6 m/s, myös 603), 7) Olli Päkkilä TuWe 612, 8) Samuel Ruohonen TU-38 605, 9) Oliver Ratcliffe PosPy 599, 10) Jesse Kettunen LUU 589, 11) Julius Antola TuUL 582 (2,4 m/s), 12) Paavo Lahti TP 555, Leevi Ortju TP & Arttu Viljanen TP & Theo Gullberg VasaIS ilman tulosta.

Kiekko (1,5 kg): 1) Miro Valtonen IkurVi 50,32, 2) Riku Naula TuUL 46,24, 3) Onni Kukkonen OP 45,66, 4) Jussi Koskela KangKi 45,57, 5) Miiro Tähkänen MerikarvIn 44,32, 6) Juuso Tuura HaapajKi 44,12, 7) Gabriel Eklund IFNykarl 43,87, 8) Aarni Ikäheimo EspTa 43,33, 9) Valtteri Paksuniemi JKU 42,42, 10) Roni Mikkilä NakkVire 41,60, 11) Theo Gullberg VasaIS 40,73, 12) Niilo Laukkanen TammRy 38,71, 13) Paavo Lahti TP 35,97, 14) Aapo Vanhanen EspTa 34,53, 15) Nico Hirsiaho JKU 19,22.

N17,

800 m: 1) Elle Ceder HKV 2.08,66, 2) Venla Virrantuomi HKV 2.16,08, 3) Oona Immonen SavRi 2.17,23, 4) Karoliina Olli LoimLe 2.18,00, 5) Anessa Kisner LimingNM 2.18,82, 6) Neela Notkonen LA 2.24,08, 7) Janette Mahkonen LUM 2.25,75, 8) Helmi Haavisto NokU 2.26,54.

100 m aj (76,2 cm): 1) Mila Heikkonen HIFK 13,75, 2) Olivia Kärki NoormNo 14,10, 3) Charlotte Kajander HIFK 14,60, 4) Kiia Äikää HIFK 14,81, 5) Iina Rantonen VU 15,26, 6) Siiri Väyrynen ImatrU 16,18, Emilia Chandras EspTa keskeytti (ae. 16,14), Elmiina Siikala HIFK hylättiin (ae. 14,75).

2000 m ej: 1) Alisa Emaldynova SalVil 6.58,31, 2) Sofia Rinne LA 7.08,96, 3) Elsi Konstari JämsänkIl 7.57,39, 4) Nia Kellas EspTa 8.27,01, Linnea Kero TuUL & Heidi Paasonen HKV keskeyttivät.

3000 m kävely: 1) Heidi Vakkilainen VantSa 16.05,13, 2) Veera Rantala LempKi 16.05,14, 3) Venla Patrikainen NokU 17.07,00.

Korkeus: 1) Vilma Knutar GamlakarlIF 171, 2) Aino Aalto VehmaistU 171, 3) Pirkko Järvikylä JKU 168, 4) Sofia Kokko MiKV 158, 5) Aada Haavisto TuUL 154, 6) Malin Cederholm IFNykarl 145, 7) Milja Lehtinen TP 145, 8) Lotta Perkiö SaarijPu 145.

Pituus: 1) Mila Heikkonen HIFK 587 (3,2 m/s, myös 567), 2) Olivia Kärki NoormNo 577 (3,2 m/s, myös 561), 3) Kira Kaipiainen KarhKa 568 (3,0 m/s), myös 562), 4) Sanja Mäenpää IlmajKi 563 (0,9 m/s), 5) Veera Ketonen IlmajKi 552 (2,1 m/s, myös 551), 6) Oona Kokko TP 542 (3,2 m/s, myös 535), 7) Nea Savolainen MaaningMa 537), 8) Emilia Rättö HämTa 534 (3,3 m/s, myös 530), 9) Senni Ohra-aho KangasnKa 530), 10) Tuuli Kiviniemi PorvU 528 (2,5 m/s), 11) Pirkko Järvikylä JKU 506, 12) Oona-Maria Köykkä IlmajKi 502.

Kuula (3 kg): 1) Ella Mäntylä VähänkVi 15,96, 2) Aada Vuoriaho LaitJy 14,71, 3) Carmen Welling TuUL 14,60, 4) Rebecca Nelimarkka NakkVire 14,56, 5) Pamela Rantala LittTU 14,07, 6) Martta Laine ValkeakHa 13,51, 7) Moona Heikkinen JKU 13,40, 8) Maya-Maria Hautala TuUL 12,61, 9) Vilja Hautaniemi LA 12,14, 10) Sanni-Veera Viertola RiihimKi 11,68, 11) Aino Ikäheimo EspTa 11,57, 12) Enni Haulisto TuUL 11,21, 13) Ida Aarnio HämTa 10,99, 14) Madelén Penttinen IFVOM 10,86, 15) Kiia Vanhatupa OP 9,94, Veera Vallin ImatrU & Harmony Nwogu KeravU ilman tulosta.

Moukari (3 kg): 1) Elisabet Kujanpää ValkeakHa 63,39, 2) Aada Vuoriaho LaitJy 57,95, 3) Maya-Maria Hautala TuUL 56,13, 4) Aino Ikäheimo EspTa 55,21, 5) Tara Hatakka VantSa 54,17, 6) Melina Lundqvist BorgåAk 51,93, 7) Jonna Järvelä KaustPV 50,03, 8) Pamela Rantala LittTU 49,21, 9) Josefina Kackur LarsmoIF 44,43, 10) Tilda Pimiä SaarijPu 42,27, 11) Oona Moisio TP 41,37, 12) Kira Koskiniemi HKV 34,22, 13) Essi Ilomäki TP 33,14.

16-vuotiaiden tyttöjen 800 metrin palkintojenjako: Sointu Oinas (vas.), voittaja Inka Peltola ja Elsa Stadig.

N16,

800 m: 1) Inka Peltola LA 2.13,96, 2) Sointu Oinas PohjanKo 2.20,80, 3) Elsa Stadig ValkealKa 2.23,57, 4) Matleena Sivén LA 2.26,46, 5) Venla Kapiainen MiKV 2.27,70, 6) Roosa Fagerström TuUL 2.28,45, 7) Julia Gröndahl PoYU 2.32,11, 8) Camilla Uschanov HämTa 2.34,26.

100 m aj (76,2 cm, -1,7 m/s): 1) Enni Virjonen TuUL 13,66, 2) Maria Djusko HämTa 14,45, 3) Juuli Markkula TP 15,62, 4) Edit Palmén EspTa 16,00, 5) Siiri Mäkelä VammSV 16,09, 6) Iida Ronkainen KuopRe 16,63, Viivi-Leena Kari VetelU & Erika Juselius HämTa hylättiin.

2000 m ej (76,2 cm): 1) Anni Mäki-Hokkonen LUM 7.29,04, 2) Pihla Jaakola-Siimes NurmijYU 7.38,28, 3) Vilja Hujanen FoSa 7.47,11, 4) Saana Kajander KUYU 8.02,04, 5) Hetaliina Karkiainen JKU 8.11,34, 6) Hilla Tenho NoormNo 8.21,00, 7) Aliisa Valta TP 8.35,02, 8) Ida Nordkvist VasaIS 8.37,95.

3000 m kävely: 1) Iiris Airaksinen SiilinjPo 14.49,62, 2) Anni Saarinen KalannVa 16.35,54, 3) Nanna Kukkula KalannVa 17.46,81.

Korkeus: 1) Ella Mikkola TP 172, 2) Hanna Mustonen LA 160, 3) Jade Oravainen VU 160, 4) Ester Solismaa HyvinkSU 160, 5) Elli Paananen LUU 160, 6) Katariina Leppäaho AlajAn 157, 7) Erika Juselius HämTa 154, 8) Aava Koskinen TuUL 150, 9) Jemina Nurmela LUM 150, 10) Erika Pellinen ImatrU 150, 11) Mandi Mäkinen JoKa 145, Aamu Huhtala ValkeakHa ilman tulosta (140).

Pituus: 1) Juuli Markkula TP 571 (2,1 m/s, myös 529), 2) Nuppu Willman NoormNo 565, 3) Iida Kastarinen TP 562, 4) Nea Koppeli JKU 558, 5) Venla Reunanen HIFK 542 (3,4 m/s, myös 531), 6) Erika Juselius HämTa 538, 7) Aada Eskola NivalU 528, 8) Mia Flink EspTa 527, 9) Vanessa Salminen FoSa 515 (2,8 m/s, myös 513), 10) Elsa Pinola HyvinkSU 506, Maria Djusko HämTa & Emma Simonen KU-58 ilman tulosta.

Kuula (3 kg): 1) Enni Virjonen TuUL 15,06, 2) Jessica Björksten LiljIK 13,86, 3) Sanni Jokela AlavuU 12,47, 4) Nuppu Willman NoormNo 12,26, 5) Peppi Vehmaa UrjalU 11,85, 6) Julia Vuori FoSa 11,68, 7) Sara Vuorela AlajAn 11,34, 8) Iida Muukka VantSa 11,27, 9) Matilda Mehto NaantLö 10,99, 10) Lotta Kantonen NaantLö 10,70, 11) Silja Niemi LA 10,51, 12) Ella Eriksson LiljIK 10,28, 13) Mandi Mäkinen JoKa 10,24, 14) Nanna Huvinen HeinolIs 9,49, 15) Emma Kantola EspTa 8,63.

Moukari (3 kg): 1) Pinja Kärhä NoormNo 66,32, 2) Venla Kärhä NoormNo 55,86, 3) Iida Muukka VantSa 55,26, 4) Sanni Jokela AlavuU 51,05, 5) Salla Kalliomäki KauhajKa 48,97, 6) Emmi Grönroos VeikkVe 44,45, 7) Emilia Aho TP 40,51, 8) Denise Westerlund JakobstDr 39,53, 9) Emmi Pitkäkangas AlajAn 39,08, 10) Ella Eriksson LiljIK 38,73, 11) Nanna Huvinen HeinolIs 38,26, 12) Inka Männistö NakkVire 36,34, 13) Martta Nieminen TP 32,53, 14) Vilma Lehto HämTa 31,14, Roosa Haanpää ViialVa ilman tulosta.

Alkukilpailut:

M17,

200 m, alkuerät:

 1. alkuerä (-0,9): 1) Alvar Itämeri TuUL 22,93, 2) Ronni Mäntyranta KuivasjAu 23,12, 3) Henrik Lounela HKV 23,62, 4) Eelis Turunen KuopRe 24,20, 5) Konsta Kock VU 24,50, 6) Luka Kaseva EspTa 24,61, 7) Mathias Häggblom JomalaIK (Åland) 25,26, 8) Joa Järvenkylä EspTa 25,51.
 2. alkuerä (-1,4): 1) Matias Salminen LA 22,98, 2) Lauri Takala SeinäjSU 23,18, 3) Aleksi Jokela TammRy 23,98, 4) Alex Brofelt KUYU 24,16, 5) Eeti Hänninen HämTa 24,17, 6) Matias Keltto SeinäjSU 25,92, 7) Luka Hallenberg NaantLö 26,29.
 3. alkuerä (-1,8): 1) Juho Venäläinen ImatrU 22,89, 2) Tuomas Rättö HämTa 23,63, 3) Aapo Reinikainen HKV 23,85, 4) Rasmus Vuonoranta EsboIF 24,01, 5) Santtu Rautio SavRi 24,11, 6) Otso Luodeslampi LempKi 24,66, 7) Jonatan Österholm EsboIF 24,83, 8) Oliver Koskinen JKU 25,47.

M16,

200 m, alkuerät:

 1. alkuerä (-1,6): 1) Elias Kerälä HämTa 23,67, 2) Daniel Grönvik IFRaseb 24,21, 3) Santtu Kekkonen LA 24,48, 4) Aarni Anttila HKV 24,70, 5) Edvin Holmberg IFRaseb 24,86, 6) Leo Heinonen HKV 24,87, 7) Hugo Haanpää TuUL 24,95.
 2. alkuerä (-2,2): 1) Perttu Aakko LUM 23,64, 2) Julius Holmberg MIFK (Åland) 24,31, 3) Daniel Sillanpää IkaalU 24,52, 4) Riku Naula TuUL 24,56, 5) Veeti Purola OP 24,95, 6) Aleksanteri Nyholm TuUL 25,24, 7) Eevert Happonen KuopRe 25,28.
 3. alkuerä (-1,0): 1) Tomi Mäkitalo KankaanpSL 22,99, 2) Oliver Ratcliffe PosPy 23,96, 3) Jarkko Mikkonen PyhäjäPo 24,28, 4) Vinski Hynninen JoKa 24,49, 5) Peetu Mastokangas YlivKu 24,91, 6) Arsi Niskanen ÄänekU 25,90, 7) Ville Saukoniemi FoSa 26,30.

110 m aj (91,4 cm), alkuerät:

 1. alkuerä (-1,2): 1) Jesse Kettunen LUU 15,48, 2) Vilho Ketonen JKU 16,61, 3) Matias Nieminen AsikkRa 16,80, 4) Elias Hyytiä LaitJy 17,38, 5) Leevi Ortju TP 18,51.
 2. alkuerä (-0,9): 1) Arttu Haaksluoto RiihimKi 16,01, 2) Touko Tarvonen LA 16,93, 3) Juuso Tapanila JKU 17,17, Theo Gullberg VasaIS hylättiin.

N17,

200 m, alkuerät:

 1. alkuerä (-1,6): 1) Vilma Knutar GamlakarlIF 26,47, 2) Krista Lehti LempKi 26,78, 3) Elina Ruotsalainen ValkealKa 26,97, 4) Siiri-Sofia Kihlman JKU 27,60, 5) Pinja Kukko LempKi 27,88, 6) Emilia Rättö HämTa 28,06, 7) Emilin Ayelbassa TuUL 28,39.
 2. alkuerä (-1,7): 1) Emmi Savenius VehmaistU 25,66, 2) Aada Aarnio JKU 26,88, 3) Nea Savolainen MaaningMa 27,09, 4) Lotta Pudas VeitsilKV 27,90, 5) Matilda Helminen EspTa 27,94, 6) Aada Niemi OP 27,96, 7) Katja Honkanen LUM 28,49.
 3. alkuerä (-1,8): 1) Elmiina Siikala HIFK 26,33, 2) Olivia Panhelainen JoKa 26,38, 3) Polina Petrova KeravU 26,53, 4) Milla Kangas OP 27,11, 5) Nathalie Jakobsson EsboIF 27,85, 6) Kiira Kiiskinen JoKa 28,89, 7) Peppi-Lotta Kotilainen LUM 29,17.
 4. alkuerä (-1,4): 1) Jonna Aalto JoKa 26,35, 2) Henriikka Laine MasKa 26,80, 3) Tuuli Kulju JanJa 27,02, 4) Lotta Salmi RaumU 27,51, 5) Mette Voutilainen SavRi 28,38, 6) Tilde Nordman VasaIS 30,31.
 5. alkuerä (-1,9): 1) Mathilda Silfver IFRaseb 27,13, 2) Oona Kareinen JoKa 27,14, 3) Sanja Mäenpää IlmajKi 27,18, 4) Jenni Seppälä IitPy 27,66, 5) Jenna Pentinniemi ViialVa 28,22, 6) Kaisa Kivinen EspTa 28,59, 7) Sara Forsström EspTa 29,03.

100 m aj (76,2 cm), alkuerät:

 1. alkuerä (-1,7): 1) Olivia Kärki NoormNo 14,46, 2) Elmiina Siikala HIFK 14,75, 3) Kiia Äikää HIFK 14,96, 4) Emilia Chandras EspTa 16,14, 5) Malin Cederholm IFNykarl 16,87.
 2. alkuerä (-1,6): 1) Mila Heikkonen HIFK 14,32, 2) Charlotte Kajander HIFK 14,97, 3) Iina Rantonen VU 15,57, 4) Siiri Väyrynen ImatrU 16,23, 5) Eevi Ylitalo JKU 16,69.

N16,

200 m, alkuerät:

 1. alkuerä (-1,9): 1) Anniina Piipponen VeitsilKV 26,81, 2) Vanessa Store KälvTa 27,01, 3) Petra Broman PoYU 27,88, 4) Edit Palmén EspTa 28,20, 5) Veera Heinonen LUM 28,94, 6) Emma Kantola EspTa 30,62.
 2. alkuerä (-1,4): 1) Amelie Koivuluoma SeinäjSU 25,89, 2) Elin Holm KronÅs 27,17, 3) Jenni Hirvonen HKV 27,34, 4) Sara Vuorela AlajAn 28,00, 5) Aamu Huhtala ValkeakHa 28,14, 6) Silja Niemi LA 28,34, 7) Roosa Fagerström TuUL 28,37.
 3. alkuerä (-1,8): 1) Silja Filenius HIFK 26,10, 2) Angelina Laurén KronÅs 26,78, 3) Meeri Koliseva JanJa 26,79, 4) Mimmi Marttinen JoKa 27,42, 5) Fanny Holm SibVa 28,84, 6) Nanna Huvinen HeinolIs 30,30, 7) Edith Kilpiäinen VeitsilKV 31,28.
 4. alkuerä (-1,5): 1) Milja Miikkulainen PoYU 26,26, 2) Frida Isojärvi KalajJu 27,16, 3) Iida Vainionpää SeinäjSU 27,66, 4) Iida Ronkainen KuopRe 28,18, 5) Natalie Ainasoja PedersFa 29,39, 6) Iisa Laine ValkealKa 30,13.

3-loikka, karsinta: 1) Ainu Verho LempKi 11,42, 2) Mia Flink EspTa 11,34, 3) Emma Simonen KU-58 11,07, 4) Adriana Kalymialaris HIFK 10,99, 5) Milla Pihlava NurmijYU 10,96, 6) Venla Reunanen HIFK 10,95, 7) Iida Riutankoski HKV 10,89, 8) Vanessa Salminen FoSa 10,83, 9) Minni Ruska HKV 10,78, 10) Venla Pulliainen TuUL 10,74, 11) Aada Eskola NivalU 10,71, 12) Matilda Pennanen EsboIF 10,64, 13) Hanna Sipponen KuopRe 10,58, 14) Senni Haapakoski SaarijPu 10,46, 15) Annie Lundén JakobstDr 10,09, 16) Natalie Ainasoja PedersFa 9,99, 17) Essi Kytöharju KauhajKa 9,80, 18) Teea Osmala VarkKV 9,75, 19) Essi Mäkilä NaantLö 9,46.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.tuloslista.com/13711#!#d11.8.2023