Mette Baas loistovauhdissa naisten viestiankkurina – Miesten viestijoukkue valitteli pehmeyttään

Miesten 4×400 metrin maajoukkue Viljami Kaasalainen, Konsta Alatupa, Eljas Aalto ja Erik Back teki Tampereen Motonet GP:ssä ajan 3.08,56, kun voiton vei Ruotsi tuloksella 3.07,82. Suomen joukkueen tavoitteena ollut 3.07-alkuinen tulos jäi siis hieman vajaaksi. Se tulos olisi kohentanut viestijoukkueen rankingia elokuun EM-kilpailuja varten.

Kaasalainen juoksi seisovalla lähdöllä alle oman ennätyksensä 47,1. Muiden epäviralliset osuusajat lentävällä lähdöllä olivat Alatupa 47,1, Aalto 47,5 ja Back 46,8.

– Ei oltu tyytyväisiä poikien kanssa. Oli sellaista pehmeyttä liikaa. Jos olisimme olleet röyhkeämpiä ja uskaliaampia, niin 3.07 olisi ollut realismia, ankkuriosuuden juossut Back totesi heti kilpailun jälkeen maitohappojaan nieleskellen.

– Ei tämä ajallisesti ihan huono ollut, parasta pitkään aikaan maajoukkueelta, mutta porukalla on kyllä enemmän annettavaa.

Aloittaja Kaasalaisella oli samanlaiset mietteet.

– Itselläni juoksu kulki paremmin kuin muutama päivä sitten Belgiassa, jossa juoksin 47,43. Viestiröyhkeyttä lisää, niin eiköhän tästä hyvä tule. Seuraavan kerran viemme kapulaa Ruotsia vastaan Sollentunassa 12. kesäkuuta.

Baas juoksi ankkuriosuuden 51,8

Myös naisten maajoukkueella oli tavoitteena Euroopan ranking-sijoituksen parantaminen. Siihen olisi tarvittu 3.32-tasoinen aika. Nyt kulki 3.33,85, jolla tuli voitto Ruotsin maajoukkueesta, joka sai ajan 3.34,63.

Milja Thureson juoksi avausosuuden seisovalla lähdöllä 53,8. Muiden epäviralliset osuusajat lentävällä lähdöllä olivat: Aino Pulkkinen 53,2, Jeanine Nygård 55,0 ja ankkuri Mette Baas 51,8.

– Lähdin suhteellisen kovaa ja loppusuora oli pitkä, mutta kyllä siitä selvittiin. Oli tiedossa, että 3.32 pitäisi juosta. Se oli kova tavoite. Kaikki tekivät parhaansa ja se riitti nyt tähän, totesi upean ankkuriosuuden juossut Baas.

Mitä hyvä viestiosuus lupaa henkilökohtaiselle matkalle?

– Kun nyt lähdin kovaa, uskallan lähteä kovaa myös omissa starteissani, sanoi Baas, joka seuraavan kerran juoksee 400 metriä Espoon GP-kilpailuissa ensi viikolla.