Mestaruus ja mahtitulos Kankaan ja Linnan tavoite Lahdessa

Kangas työnsi 20

Kuulantyönnön ja moukarinheiton tuoreet Suomen mestarit Arttu Kangas ja Inga Linna ovat heittäjien aatelia viikonvaihteessa 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa Lahden Urheilukeskuksessa. Kummankin kropassa on sellainen tutina, että kesän paras tulos on vasta tuloillaan.

– Porissa oli tosi mukava työntää, kun tekniikka alkoi naksahdella kohdalleen. Saattoi työntää täysillä ilman, että piti miettiä mitään yksityiskohtia, Kangas muistelee Kalevan kisoja.

Kangas, 22, työnsi talvella sisäratojen ennätyksekseen 20,09. Heti alkukesästä kuula kaarsi Raaseporissa ulkorataennätykseen 19,79. Näytti siltä, että 20 metrin raja on pian rikottu ulkoradoillakin, mutta kun tekniikka alkoi oikutella, kesti tovin löytää vika.

– Olin pitkästä aikaa isän kanssa työntämässä. Hän heitti siinä, että onkohan sinun lähtöpaikkasi siirtynyt vähän vasemmalle. Siirsin sitä heti vajaat 10 senttiä oikealle ja työntö alkoi heti toimia paremmin, Kangas sanoo.

Pienellä muutoksella työnnön alkuun oli tuntuva vaikutus loppuun.

– Saan nyt jalat paremmin asemiin työnnön lopussa, Kangas sanoo.

Linna: 22-vuotiaiden SE rikottava

Kun tekniikka kulkee, työntäminen on hauskaa ja siitä Kangas aikoo nauttia loppukesän mittaan.

– Nyt on motivaatio korkealla, on kova halu kilpailla ja työntää pitkälle. Aion kilpailla tässä syyskesän mittaan niin paljon kuin kisoja löytyy, Niinisalossa urheilija-aliupseerina vaikuttava mörssäri sanoo.

Lahden kuularingistä Kankaalla on sateisia muistoja. Ne hän aikoo kuopata lauantaina ja mieluusti pitkän työnnön kera.

– Kunto tuntuu hyvältä, Kangas makusteli torstaina yläkroppapainotteisen punttiharjoituksen jälkeen

Samantapaisin ajatuksia Lahden kilpailuun valmistautuu Inga Linna, joka on kesän aikana parantanut ennätystään yli seitsemän metriä.

– 22-vuotiaiden Suomen ennätys ei ole kuin kolme sentin päässä. Kyllä se pitäisi saada tänä kesänä rikki, Linna sanoo.

 Ennätys on Sini Pöyryn kolmetoista vuotta sitten heittämä 68,28. Riihimäen Kiskoa edustavan Linnan ennätys on Kaustisella lajikarnevaaleilla sydänkesällä kiskaistu 68,25.

Lehto miesten moukarin kärkinimi

Kaustisen kilpailussa Linna, 20, katkaisi Merja Korpelan vuosien voittoputken lajikarnevaaleilla. Porin Kalevan kisoissa hän sivalsi poikki Korpelan kahdeksan vuoden mestaruussarjan heitettyään 67,29. 

Kalevan kisojen jälkeen Linna heitti Raaseporissa 64,97. Lahdessa on tarkoitus palata ennätyksen tuntumaan.

– Raaseporissa olin vielä Kalevan kisojen jäljiltä väsynyt. Nyt olen ehtinyt treenailla, Linna sanoo.

Pitkiä kaaria voi Lahdessa odottaa myös tänä kesänä 71,89 heittäneeltä moukarin 22-vuotiaiden EM-finalistilta Jesse Lehdolta. Hän heitti Kuortaneella viikonvaihteessa 70,66.

Hyvässä vireessä on kiekonheiton Kalevan kisojen hopeamitalisti Salla Sipponenkin. Keuruun Kisailijoiden heittäjä paransi Porissa ennätystään lukemiin 54,56. Miesten keihään suosikki Lahdessa on 22-vuotiaiden EM-kisojen finalisti, hyväraaminen Joni Karvinen.

Tulokset,osanottajat ja aikataulu

Aiempaa ennakkoa:

Lakka yrittää haastaa Samuelssonin