Mestariksi ponnistanut Kähärä: ”Viimeisellä olen tottunut laittamaan parhaani” – Silja Anderssonin vuoro voittaa – Kosonen ja Davidila mestareiksi

Jessica Kähärä ponnisti pituushypyn halliratojen Suomen mestariksi Tampereen Pirkkahallissa mainiolla tuloksella 651. Se jää sentin Kähärän ennätyksestä, jonka hän ponnisti samassa hallissa tammikuussa.

Lauantaina Kähärän paras tulos tuli viimeisellä yrityksellä ja sen lisäksi hän ponkaisi 643 ja 630 kantaneet hypyt.

– Ei ollut ihan helpoin kisa. Se lähti vaikeasti käyntiin. Juoksu ei tullut alkuun niin hyvin ja sitten tuli pari kunnon yliastumista. Merkki oli vähän sekaisin, vaikka samalla merkillä menin, kuin muissakin kisoissa, Kähärä kertaili.

– Viimeisellä olen tottunut laittamaan parhaani ja sieltä se tuli nyt. Vähän kyllä jalat jättivät, mutta tähän paikkaan tämä oli hyvä tulos. Tässä on joka viikonloppu reissattu ja paikkoja jo kolottaa.

Saga Vanninen ponkaisi toiseksi niinikään viimeisellään, joka kantoi 624. Nea Lento kolmas tuloksella 616.

Valta vaihtui Anderssonin siskosten kesken

Naisten seiväshypyssä koettiin Anderssonin sisarusten vallanvaihto, kun nuorempi Silja voitti mestaruuden ennen tähän saakka ykkösvaltikkaa pitänyttä Sagaa. Siljan voitto varmistui hänen ennätystuloksellaan 431, kun Saga joutui tällä kertaa tyytymään 421:een.

20-vuotiaan Siljan aikaisempi ennätys oli 428. Mistä lisäsentit syntyivät?

– Pääsin käyttämään isompaa seivästä, se auttaa aina, heittää korkeammalle. Ja joitakin tekniikkajuttuja olen saanut hiottua paremmaksi, Silja Andersson kertoi ennätyksensä taustoista.

Anderssonin sisarukset tunnetaan urheilijoina, jotka eivät pelkää kilpailla. Esimerkiksi Siljalle SM-kilpailut olivat jo talvikauden kuudes kilpailu, ja kesäisin tahti on ollut vielä kovempaa.

– Hyppäämme paljon treeneissäkin, joten runsas kilpaileminen onnistuu, Silja Andersson kertoi.

Kosonen: ”Vauhtia on palannut vanhaan muotiin”

Daniel Kosonen voitti miesten korkeushypyn kotihallissaan ylitettyään 217. Yritykset korkeudesta 223 eivät tuottaneet tulosta.

– Pääsin taas odottelemaan aika hyvän määrän ja alku oli aika tahmea. Hyppääminen oli vähän hakemista. Jalat oli tukossa, mutta kun se aukesi 209:n  ylityksen jälkeen, tuntui että nyt lähdetään, Kosonen. kertaili.

Vaikka vire parani, yrityksissä korkeudesta 223 Kosonen ei löytänyt hyppyynsä sitä teknistä mallia, joka hänellä alkukaudesta oli.

– Vauhtia on palannut vanhaan muotiin. Sitä oli saatu korjattua aika hyvin, mutta nyt se purkaantuu loppuun ja lähden liian nopeasti tekemään ilmaliikkeitä. Vauhtia ja nousuja on, mutta teen typeryyksiä, Kosonen soimaisi tekniikkaansa.

Arttu Mattila oli toinen ylitettyään 205. Hänen kilpailunsa jäi jalkavaivan takia kesken.

Davidila avasi hallikauden ja loikki mestaruuteen

Tammikuun takareisivaivasta toipinut Aaro Davidila avasi ja samalla päätti talven kilpailukautensa miesten kolmiloikan mestaruuteen. Davidila ponnisti 16,22 ja toiseksi parhaallaan 16,18.

Davidila vei mestaruuden ylivoimaisesti. Aapo Karvinen oli toinen loikittuaan 15,65.

– Takareisi meni siinä tammikuun puolivälissä. Siinä oli pienen pientä repeämää, mutten halunnut lähteä yhtään riskeeraamaan sen kanssa. Pystyin treenaamaan aika hyvin koko ajan, mutta juokseminen ja hyppääminen oli aika vähissä, Davidila kertoi.

– Pitää olla tyytyväinen, että pystyin paukuttamaan 16.20:tä onnistuneilla hypyillä, mutta parempaa on tulossa, Davidila viittasi kesään.